TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Avrupa Şampiyonası

İLKHABER-Gazetesi - Avrupa Şampiyonası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Avrupa Şampiyonası haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Fransa, Polonya ile kozlarını paylaşacak Haber

Fransa, Polonya ile kozlarını paylaşacak

Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'nda heyecan dorukta! Favorilerden Fransa, son 16 turu için kritik bir maça çıkıyor. Polonya ise grup sonunculuğuyla veda etme noktasında. Fransa- Polonya maçı ne zaman?  Fransa milli takımı, Polonya ile BVB Dortmund Stadı'nda karşılaşacak. Maç, 25 Haziran Salı günü saat 19.00'da TRT Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak. İtalyan hakem Marco Guida yönetimindeki müsabakada Fransa, son maçında Hollanda ile 0-0 berabere kalmasına rağmen, önceki maçta Avusturya'yı 1-0 yenerek 4 puana ulaşmıştı. Didier Deschamps yönetimindeki ekip, Polonya karşısında galibiyet arıyor. Fransa ve Polonya muhtemek 11'ler Fransa'nın ilk 11'inde Maignan, Koundé, Upamecano, Saliba, Hernandez, Tchouaméni, Kanté, Rabiot, Dembélé, Mbappé, ve Barcola gibi yıldızlar yer alacakken, Polonya ise Skorupski, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Frankowski, Syzmanski, Zielinski, Moder, Zalewski, Urbanski, ve Lewandowski ile sahaya çıkacak. Fransa için beraberlik son 16 turuna yükselme anlamına geliyor ancak grup liderliği için Hollanda'nın da Avusturya'yı yenmesi veya yenilmesine göre gol averajı belirleyici olacak. Polonya ise gruptan çıkma şansını kaybetti ve son maçta onur mücadelesi verecek. Fransa ile Polonya arasında tarihlerinde 18. kez karşılaşacak olan mücadelede Fransa, geçmiş maçlarda 9 galibiyet elde ederken, Polonya ise 3 kez kazanabildi. İki takım arasındaki rekabette Fransa'nın son 42 yıldır yenilgi yüzü görmediği belirtiliyor. Kylian Mbappé ve Ousmane Dembélé gibi önemli oyuncular sarı kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncuların kart görmesi durumunda son 16 turu maçında cezalı duruma düşecekler.

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası elemeleri aday kadrosu belli oldu Haber

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası elemeleri aday kadrosu belli oldu

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 5 Nisan'da İsviçre ile deplasmanda ve 9 Nisan'da da Macaristan ile Pendik Stadyumu'nda oynayacağı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup ilk iki maçının aday kadrosu ve programı açıklandı. Milli takıma davet edilen futbolcular, 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak. İlk çalışmasını pazar günü yapacak ay-yıldızlılar, 1 Nisan'da saat 13.00 ile 15.00 arasında Riva'da bulunan Orhan Saka Salonu'nda medya mensupları ile bir araya gelecek. Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası tarafından kadroya davet edilen futbolcular şöyle: Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K), Fatma Şahin (Beylerbeyi Spor Kulübü), Gamzenur Yaman (Galatasaray) Defans: Sejde Aylin Abrahammson (Club Brugge), Didem Karagenç (Beşiktaş), Gülbin Hız (Fenerbahçe), Ümran Özev (Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K), Büşra Kuru (SC Sand 1946), Dilara Deli (Sporting Charleroi), Yaşam Göksu (Fenerbahçe), Narin Yakut (Fatih Karagümrük), İlayda Civelek (Fenerbahçe) Orta saha: Ebru Topçu (Galatasaray), Derya Arhan (Beylerbeyi Spor Kulübü), Meryem Cennet Çal (Fenerbahçe), Eda Karataş (Galatasaray), Emine Ecem Esen (Galatasaray), Birgül Sadıkoğlu (UD Tenerife), Busem Şeker (Fenerbahçe), Ece Türkoğlu (Fenerbahçe), Elif Keskin (Beşiktaş) Forvet: Arzu Karabulut (Galatasaray), Miray Cin (MSV Duisburg), Yağmur Uraz (Fenerbahçe)

Milli atıcılarda hedef olimpiyat kotası almak Haber

Milli atıcılarda hedef olimpiyat kotası almak

Trap Atıcılık Milli Takımı sporcuları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için dünya kupaları ile Avrupa şampiyonasından başarıyla ayrılmayı istiyor. Mısır'da 24 Ocak'ta, Fas'ta 4 Şubat'ta başlayacak dünya kupaları ile İtalya'da düzenlenecek Avrupa şampiyonasında yarışacak milli atıcılar, Adana'da Sarıçam Yücel Kılıçyaldır Poligonu'nda yeni yılın ilk hazırlık kampına girdi. Antrenör Ali Emre Güray'ın yönetimindeki çalışmaya sporcular Oğuzhan Tüzün, Nedim Tolga Tuncer, Rümeysa Pelin Kaya ve Safiye Sarıtürk Temizdemir katıldı. Sezonu madalyalarla kapatan atıcılar, başarılarını yeni yıldaki organizasyonlarda sürdürüp alacakları kotayla Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmeyi istiyor. - Antrenör Güray: "Bu takım dünya ve Avrupa rekorlarını başardı" Antrenör Ali Emre Güray, milli takımdaki 4 sporcunun dünya sıralamasında ilk 20'de yer aldığını söyledi. Takıma güvendiğini dile getiren Güray, "Sporcularımız 2023'te 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya aldı. Bu sezon daha büyük başarılar bekliyoruz. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota veren müsabakalara iyi hazırlanacağız." dedi. Güray, Paris'te madalya kazanacaklarına inandığını belirterek, "Bu takım dünya ve Avrupa rekorlarını başardı, birçok madalya aldı. İnşallah trap atıcılıkta ilk olimpiyat madalyası sevincini bu takımla yaşayacağız. Paris için kota alıp madalya kazanmayı planlıyoruz." diye konuştu. - Oğuzhan Tüzün: "İnşallah ilk madalyayı kazandıracağız" Milli atıcılardan Oğuzhan Tüzün, hazırlık çalışmasının güzel geçtiğini, dünya kupaları öncesinde yeniden kampa gireceklerini anlattı. Türkiye'ye trap atıcılıkta ilk olimpiyat madalyasını kazandırmak istediklerini vurgulayan Oğuzhan, "Daha önce 3 kez olimpiyatlara katıldım artık madalya için gitmek istiyoruz. Üst düzey hazırlık yapıyoruz. Ülkemize inşallah ilk madalyayı kazandıracağız." ifadesini kullandı. Rümeysa Pelin Kaya da Paris'te mücadele edebilmek için takım olarak yoğun çalıştıklarını kaydetti. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Fikret Eşme ise Sarıçam Yücel Kılıçyaldır Poligonu'nun, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün girişimiyle yenilenmesinin ardından ilk kez milli takımı ağırladığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.