TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Atatürk Anıtı

İLKHABER-Gazetesi - Atatürk Anıtı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Atatürk Anıtı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ayvalık'ta balyozla Atatürk anıtına çıkan şahıs, vatandaşlar tarafından darp edildi Haber

Ayvalık'ta balyozla Atatürk anıtına çıkan şahıs, vatandaşlar tarafından darp edildi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir kişi balyozla Atatürk anıtına çıkınca ortalık karıştı. Akli melekelerinin yerinde olmadığı belirlenen M.Ç. elinde balyozla anıtın kaidesine çıkınca, çevredeki esnafın hışmına uğradı. Anıta çıkan balyozlu meczup genci öfkeli vatandaşlar aşağı indirdi. Olayın sıcaklığıyla tekme tokat dövülen genç hastanelik oldu. Edinilen bilgiye göre; Ayvalık ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına elinde balyozla çıkan kişiyi gören esnaf, anıta balyozla vuran şahsa müdahale ederek, anıtın kaidesinden aşağı indirdi. Anıttan indirilerek vatandaşlar tarafından tekme tokat dövülen M.Ç. isimli şahsı, olay yerine gelen Ayvalık polisi vatandaşın elinden aldı. Ayvalık Belediye Başkanı'ndan açıklama Hakkında Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan M.Ç.'nin Ayvalık'ta ikamet ettiği, 2018 ile 2021 yılları arasında Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi. Akli melekelerinin yerinde olmadığı belirtilen M.Ç., darp sonucu yaralanması nedeniyle hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edildi. Saldırı girişimiyle ilgili soruşturma sürüyor. Öte yandan, olayla ilgili açıklama yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Ayvalık'ımızın simgesi olan Atatürk anıtına zarar vermek amacıyla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Ayvalık halkı bu eylem karşısında tepkisiz kalamayacağını göstermiştir" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Adana'da Atatürk Anıtı açıldı Haber

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Adana'da Atatürk Anıtı açıldı

İBRAHİM BAYSAL ADANA (İLKHABER) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Adana'da Göl Mahallesi Bulvarı Kavşağı'nda Atatürk Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, iş dünyası temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Zeydan Karalar, hızlı bir şekilde inşa edilen heykelin Cumhuriyet Bayramı'nda açılışının yapılmasından gurur duyduklarını ifade etti. Ayrıca, Cumhuriyetin 100. kuruluş yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. Başkan Karalar, Adanalıların Cumhuriyete büyük bir bağlılıkla gönül verdiklerini belirtti. Adana'nın kurtuluşa ilham veren bir kent olduğunu ve Kurtuluş Mücadelesi'nde ilk zaferin kazanıldığı bir yer olduğunu hatırlatan Başkan Karalar, Adana'nın özel bir coğrafyaya sahip olduğunu vurguladı. Kendi şehirlerinin Cumhuriyeti en iyi şekilde kutlamakla görevli olduğunu ifade etti. Başkan Karalar, ülke genelinde en coşkulu, yaygın ve kapsamlı Cumhuriyet kutlamalarının Adana'da gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın 9 Kasım'da Adana'da halkla buluşacağını müjdeledi. Açılışı yapılan Atatürk Anıtı; Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, TBMM önünde ölümsüzleşen bir anından esinlenerek yapıldı. Paslanmaz çelikten, 195 adet dilimlenmiş çelik plakanın birleştirilmesiyle oluşturulan eser 195 cm yüksekliğinde, 1300 kg ağırlığında.

Dünya Mimarlık Günü Adana’da Haber

Dünya Mimarlık Günü Adana’da "Dirençli Topluluklar için Mimarlık" temasıyla kutlanıyor

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER) - Adana'da Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri, 2 Ekim Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Her yıl farklı bir tema kapsamında çeşitli etkinlikler ile mimarlığın kentlerde ve yaşam alanlarındaki sorunların toplum gündemine getirilmesini, farkındalık oluşturulmasını amaçlamayan ve Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından Birleşmiş Milletler Habitat Günü ile paralel biçimde ilk kez 1985 yılında kutlanan Dünya Mimarlık Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinlik Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül ve yönetim kurulu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Ardından  ise,  saygı duruşunda bulunuldu. Burada bir konuşma yapan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, "Dirençli Topluluklar için Mimarlık" temasıyla sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir yapılı çevrenin ve kamusal alanların üretiminde dirençli topluluklar için bölgesel ve kentsel planlama politikalarının teşvik edilmesini hedeflediklerini ifade etti. Birliğin tüm dünyada kentsel ve kırsal alanlarda kontrolsüz yapılaşma; sosyal, ekonomik ve siyasi krizler; salgın, iklim değişikliği ve afetler; yoksulluk ve eşitsizliğin etkilerinin yanı sıra mesleki sorumlulukları tartışmaya açmayı amaçladıklarını aktaran Gül, sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşam hakkının korunması; bilime ve şehircilik ilkelerine uygun nitelikli mimarlık hizmetleriyle şekillenen yaşam alanlarının oluşturulması; yapılı çevrenin kamu yararını gözeten politikalar çerçevesinde üretilmesi, kamu yönetiminin, merkezi ve yerel yönetimlerin, meslek mensuplarının, meslek kuruluşlarının ve ilgili tüm kesimlerin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi. Kamu denetimini, sağlıklı ve güvenli çevrelerde insan onuruna yakışır bir yaşam hakkını yok sayan politikalar nedeniyle kentlerde ve kırsal alanda yapılı ve doğal çevrede yaşanan tahribatların yurttaşların afet ve salgınlar karşısında güvencesiz bırakıldığını belirten Gül, sözlerine şöyle devam etti; “Bütün yerleşmelerin fiziksel ortamını oluşturan yapı üretimi ve mekân tasarımı etkinliği olan mimarlık; üretim sürecinin yanı sıra kültürel, sosyal ve coğrafi farklılıkların sürekliliği konusunda taşıdığı sorumluluklar nedeniyle evrensel değerleri bağlamında insancıl ve yaşam hakkından yanadır. Toplum hizmetindeki mimarlığın amacı; mesleğimizin en temel ilkesi olan sağlam, güvenli ve sağlıklı çevrede yaşam ortamı yaratmaktır. Umutla ve inatla bu değerleri savunmaya devam edeceğiz. Mimarlar Odası olarak; mesleki ve toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere tüm yaşam alanlarımız için kamu yararı doğrultusunda ve toplum hizmetinde çalışmalarımızı sürdürmekte kararlı olduğumuzu paylaşıyor, meslektaşlarımızın ve toplumumuzun Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyoruz.”

Adana Barosu'ndan 2023-2024 Adli Yılı açılış töreni Haber

Adana Barosu'ndan 2023-2024 Adli Yılı açılış töreni

AYDIN GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - Yargıda toplu izin anlamına adli tatil sona erdi. Adana Barosu tarafından 2023-2024 Adli Yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz ve Başkan Yardımcısı Miyesser Ersalan Önenli tarafından Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.  Törene, Baro Başkanı Semih Gökayaz ve Başkan Yardımcısı Miyesser Ersalan Önenli'nin yanı sıra, Genel Sekreter İlker Mengü, Sayman Mert Kuşdemir, yönetim kurulu üyeleri Ayça Kara Sığırcı, Nevzat Elçi, Timur Ortatepe, İlker Güzel, Esem Yiğit, Baro Meclis Başkanı Yasemin Tanır, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, TÜRAVAK Denetleme Kurulu Üyesi Avukat Sabahattin Gümüş, Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Volkan Akyüz ve avukatlar katıldı. Adana Barosu Avukatlar Salon’unda yapılacak törende ise Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın adli yıl açılış konuşmaları, meslekte 40, 50 ve 60'ncı yıllarını tamamlayan avukatlara plaket takdimi gerçekleştirilecek. Aynı gün Adana Barosu tesislerinde resepsiyon yapılacak. 06 Eylül 2023 Çarşamba günü ve 07 Eylül 2023 Perşembe günü saat 11.00'da Adana Barosu Avukatlar Salon’unda meslekte 30, 35 ve 25'nci yıllarını tamamlayan avukatlara da plaket takdim törenleri gerçekleştirilecek.

Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Haber

Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Bayram BULUT ADANA (İLKHABER)- Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenleri kentte Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. ÇELENK SUNULDU Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu. Ardından şehitler için bir dakika saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. ADANALILARIN BAYRAMINI KUTLADILAR Daha sonra ise Tarihi Kız Lisesi’nde tebriklerin kabulü gerçekleşti. Son olarak ise, Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen geçit töreni gerçekleşti. Adana Valisi Süleyman Elban, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar askeri üstü açık araçtan Adanalıların bayramını kutladı. CUMHURBAŞKANI’NIN MESAJI OKUNDU Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Bayramı ile ilgili mesajı okundu. Garnizon komutanlığında görevli bir üst teğmen, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve milli direniş anısına şiirler okundu.  GEÇİT TÖRENİ Son olarak ise geçiş töreni gerçekleşti. Geçiş töreninde askerleri birlikler ile askeri araçlar ve gaziler geçiş yaptı. Vatandaşlar askerlerin geçişini güçlü alkışlarla destekledi. Anne ve babaları ile tören gelen çocuklar askerlerin geçişleri esnasında ellerinde ki Türk Bayraklarını güçlüce salladı. KİMLER KATILDI Törene, Adana Valisi Süleyman Elban, 6. Kolordu Komutanlığı Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana milletvekilleri, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı. HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKTİRDİLER Törenin ardından vatandaşlar Adana Valisi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

“24 Temmuz bayram değil Mücadele günüdür” Haber

“24 Temmuz bayram değil Mücadele günüdür”

ADANA (İLKHABER) - Ekonomik kuşatma altında yaşam mücadelesi veren gazeteciler; 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 115.Yıldönümü” nedeniyle, Atatürk Anıtı’nda bir araya geldi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen etkinlikte, Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları’nın yanı sıra Basın Şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra ÇGC Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcıları Dilek Akın, Hüseyin Arat ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke, Mali Sekreter Süreyya Uri  ve Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ulucan tarafından anıta çelenk konuldu. Gazeteciler Atatürk Parkı’nın ardından Basın Anıtı’na geçti. Burada da yapılan saygı duruşunun ardından, ÇGC Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan günün anlam ve önemini belirten açıklama, Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer tarafından okundu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi; “24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü” dolayısıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bilindiği gibi 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmış, böylece haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz günü de ülkemizde, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktaydı. Tabii bu kutlama günümüzde artık kutlama değil direniş günü olarak anılmaktadır. Çünkü personel ve matbaa maliyetlerinin de artmasıyla ekonomik kuşatma altında boğulan gazeteciler, bir de siyasetçilerin kişisel kapris ve yersiz sansürlerine karşı yaşam mücadele vermektedir. Artık sansürlere bir son verilmesini istiyoruz. Türkiye’nin de çağdaş ülkelerdeki gibi ifade ve basın özgürlüğünün evrensel standartlara ulaştığı günleri görmesini diliyoruz. Büyük bir ekonomik girdabın içinde kıvranan basın sektörünün bu girdaptan çıkması adına kalıcı ve ciddi önlemler alınmasını arzuluyoruz. Unutulmamalıdır ki; Basını ekonomik ve siyasi sansürle kuşatılan milletler, prangaların gölgesinde yaşarlar. Katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” Daha sonra ÇGC Başkanvekili Saygıdeğer ve Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av.Miyesser Ersalan Önenli ile genç gazeteciler tarafından Basın Anıtı’nda bulunan Özgürlük Meşalesi yakıldı. Etkinliğe katılan gazetecilerin toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi. Törene; Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av.Miyesser Ersalan Önenli de katıldı. Av.Önemli yaptığı açıklamada; 24 Temmuz 1908 tarihinin basından sansürün kaldırıldığı tarih olduğunu belirterek, “Günümüzde mesleklerini yaptıkları için tutuklanan, “rahatsız edici yazılar yazdıkları için” bir telefonla işlerine son verilen gazetecilerin ve basın çalışanlarının olduğunu görüyoruz. Mezara konulmak istenen gazetecilik mesleği, iletişim çağında sosyal medya mecrası ile yeniden hayat bulmaya çalışmaktadır. Yeni haber mecralarının artması ve bu özgürlük alanının gelişmesine dair umutlar, bugün kutladığımız bayramı anlamlı kılmaktadır. Habere ulaşma ve haberi okuyucuya ulaştırma çabalarında daha özgür ve sansürsüz yarınlar dileklerimizle, tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun!” dedi.

Şahin: Veteriner hekimler olarak eşit haklar istiyoruz Haber

Şahin: Veteriner hekimler olarak eşit haklar istiyoruz

Serhat ŞANLI ADANA (İLKHABER) – Adana Veteriner Hekimleri Odası, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi. Programa katılan veteriner hekimler kaybettikleri tüm haklara rağmen, hayvan sağlığının ve refahının korunması, halk sağlığı için vazgeçilmez olan koruyucu hekimlik, güvenli ve sağlıklı hayvansal gıda alanlarında fedakarca çalıştıklarını söyledi. Atatürk Caddesi, Atatürk Anıtı önünde toplanan veteriner hekimler, saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Sonrasında ise anıta çelenk bırakılmasıyla devam eden programa çok sayıda veteriner hekim katıldı. Veteriner Hekimler adına açıklama yapan Veteriner Hekim Gülay Şahin, “Yıllardır, kaybettiğimiz tüm haklara rağmen, hayvan sağlığının ve refahının korunması, halk sağlığı için vazgeçilmez olan koruyucu hekimlik, güvenli ve sağlıklı hayvansal gıda alanlarında fedakarca çalışan veteriner hekimler olarak artık yeter dediğimiz noktaya geldik. Aldığımız risklere ve yıllardır süren sabırlı bekleyişimize rağmen ücretler ve özlük hakları açısından mesleğimizin uğradığı haksızlık ve değersizleştirme devam etmektedir.  Farklı meslek gruplarına yapılan düzenlemelerde kapsam dışı bırakılırken öne sürülen mazeretler ciddiyetten uzak, adeta maksatlı bir hal almıştır” dedi. Şahin, “Veteriner hekimler 657 sayılı kanunun 36. Maddesine göre sağlık hizmetleri sınıfındadır. Buna rağmen, kamu veteriner hekimleri yaklaşık son 30-35 yıldır her geçen gün hak kayıpları yaşamaktadır. Yaşanan hak kayıpları ve sorunlar; 1949 yılında beri her yıl için alınan iki aylık fiili hizmet zammı 2006 yılında “Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır” gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından sonlandırılmış, diğer meslek gruplarına verilmesine rağmen veteriner hekimler Anayasa karşısında eşit sayılmamışlardır. Veteriner hekimler sağlık sınıfında olmasına rağmen 2018, 2022 ve 2023 yıllarında doktor ve diş hekimlerine emeklilikte ek ilave haklar verilirken sağlık çalışanı olan veteriner hekimler kapsam dışı bırakılmıştır” diye konuştu. Veteriner hekimlerin; insanlığın, hayvanların ve diğer tüm canlıların hayatını korumaya yönelik çalışmalarını vurgulamak olduğuna dikkat çeken Veteriner Hekim Gülay Şahin şu açıklamalara yer verdi; “Acılarını dilleriyle değil ancak sesleri ve bakışlarıyla anlatabilen hayvanların dertlerini dindiren, sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda ve neticede sağlıklı nesillerin yetişmesine öncü olan, hayvan sağlığı, gıda güvenliği, hayvansal üretim, hayvan refahı, biyoteknoloji, biyogüvenlik, çevre sağlığı ve veteriner halk sağlığı ile üretimden tüketime, kadar olan gıda kontrolünün bütün halkalarında var olan veteriner hekimlerin saygın bir kurumsal yapının mensubu olduklarını bir kez daha vurgulamak istiyoruz.. Ayrıca, veteriner hekimlik eğitim-öğretimine, uzmanlık, istihdam, özlük hakları, mevzuat, mesleki uygulamalar, kamuda örgütlenme, iş sağlığı ve şiddet görme gibi pek çok konudaki kronikleşmiş sorunların giderilerek, hak ettiği statüye yükseltilmiş bir veteriner hekimliğe ve can çekişen ülke hayvancılığımıza katkısı olmasını diliyoruz. Veteriner hekim tarafından muayene edilmemiş hayvandan elde edilen her türlü gıda sağlıksızdır. Çünkü hayvan hastalıklarını bilen bizleriz. Sağlıklı gıda sağlıklı hayvandan elde edilir. Bu bir gerçektir. Hayvan Sağlığı konusunda karar vermeye yetkili tek meslek de bizim mesleğimizdir. Dünya’da ‘Tek sağlık’ konseptiyle insan sağlığı, hayvan sağlığı, gıda güvenliği gibi konular birbirinden ayrılmazken ülkemizde ‘Sağlık Personeli’ olarak hekim unvanında Tabip, Diş Hekimi ve Veteriner Hekim varken sağlık personeline yapılan iyileştirmede fiili Hizmet Emeklilik Hakları vs. Veteriner Hekimler ayrı tutulmuşlardır. Bu konuda düzeltilme yapılması gerekir. Emekli veteriner hekim maaşları da en az 9000 TL farklılıklar oluşturulmuştur. Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 sayılı karar ile Tarım ve Orman Bakanlığında görev yapan Mühendislerin Özel Hizmet Tazminatları 120 puandan 165 puana çıkarılmış, 135 puan alan Veteriner Hekimlerin özel hizmet puanında ise herhangi bir artış yapılmamıştır. Resmi Gazetede yayımlanan 666 Sayılı KHK ile sağlık hizmetleri sınıfında yer alan uzman tabiplere 200, tabiplere 190 ve diş hekimlerine 185 puan uzman eczacılara 185, puan verilirken Veteriner Hekimlere 160 puan verilmesi ile ayrı bir mağduriyet daha oluşmuştur. Ayrıca kanunda uzman veteriner hekimlerden söz edilmemektedir. Teknik sınıflara verilen arazi tazminatı veteriner hekimlere verilmemektedir. Tarım ve Orman Bakanlığında beraber çalıştığı mühendislerden aylık olarak 1764 TL daha az alır duruma gelmiştir. Mesleki tüm alanlarımızda benzeri sorunlar yaşanmaktadır; Fakülte sayısının 32’ye çıkarılmasıyla eğitimde nitelik tartışılır hale gelmiş, her yıl mezun olan yaklaşık 3000 kişi istihdam sorunu yaşamaya başlamıştır. Atanamayan binlerce yeni mezunun umutları kırılmış, geleceklerini yurt dışında aramaya başlamışladır. Serbest çalışan veteriner hekimler orantısız mevzuatın getirdiği ağır baskıyla hastalarına zaman ayıramaz, İlaç Takip Sistemi(İTS), Aşı Takip Sistemi (ATS) konusunda da işlerini yapamaz hale getirilmişlerdir. Yerel yönetimlerde çalışan veteriner hekimler, kanun koyucu ve yerel idarecilerin inisiyatif almamaları nedeniyle hedef haline getirilmiş, mobing ve fiziki şiddet ile karşı karşıya kalmışlardır. Gıda, ilaç ve diğer alanlarda çalışan tüm veteriner hekimlerin iş ve ücret güvenceleri yoktur. Taleplerimiz; Elimizden alınan fiili hizmet zammı tüm veteriner hekimleri kapsayacak şekilde, her yıl için en az iki aylık olmak üzere iade edilmelidir. Emekli veteriner hekimlere (30.000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay emekli aylıklarıyla birlikte ilave ödeme olarak yapılmalıdır. Özel Hizmet Tazminatları 190 puana çıkarılmalıdır. Ek ödemeler 190 puana çıkarılmalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen birçok büyük projede mühendisler ile birlikte çalışan veteriner hekim ve veteriner hekim kökenli şube müdürleri büyük proje tazminatından yaralanmalıdır. Veteriner hekimlerin ek göstergesi 7200’e çıkarılmalıdır. Diğer bütün alanlarda yaşanan kayıplar önlenmeli, veteriner hekimlerin mesleğini sağlık sınıfına tanınan şartlarda yapabilmesi için eşit şartlar sağlanmalıdır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.