TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Asrın felaketi

İLKHABER-Gazetesi - Asrın felaketi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Asrın felaketi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sait Bey Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler adalet talebiyle basın açıklaması yaptı Haber

Sait Bey Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler adalet talebiyle basın açıklaması yaptı

Kahramanmaraş'ta "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan ve 44 kişinin hayatını kaybettiği Sait Bey Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler, basın açıklaması yaptı. Aileler pankartlarla Dulkadiroğlu ilçesindeki Sait Bey Sitesi’nin enkaz alanında bir araya geldi. Tuğba Erdemoğlu, aileler adına yaptığı açıklamada, sitede hayatını kaybeden yakınları için adalet nöbeti başlattıklarını ifade etti. Sait Bey Sitesi'ne ilişkin hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini kaydeden Erdemoğlu, şöyle konuştu: "Burada hayatını kaybeden 44 canımız için adalet nöbeti başlattık. Burası kentsel dönüşüm ile yapılan 5 yıllık bir binaydı ve depremin 8. saniyesinde yerle bir oldu. Hiçbir kimseye yaşam alanı bırakmadı. Belediyeye sadece 400 metre uzaklıkta olan bu binanın 3 buçuk katı, kaçak yapıldı ve ne yazık ki ne belediye ne de yapı denetim firması tarafından hiçbir şekilde müdahale olmadı. Yetkililere buradan seslenerek ilk davanın üzerinden 16 ay gibi süre geçmesine rağmen kaçak yapıya göz yuman ilgililerin soruşturmaya dahil edilmesini talep ediyoruz." Bilirkişi raporlarının eksik ve yetersiz olduğunu iddia eden Erdemoğlu, raporların teknik ve yetkin bir üniversite tarafından hazırlanmasını istediklerini belirterek, 4. duruşma tarihi olan 9 Temmuz'a kadar nöbeti devam ettireceklerini söyledi. Konuşmanın ardından aileler enkaz alanını inceledi.

Kılıç: Artık bu işe bir el atılsın canımız, çok acıyor Haber

Kılıç: Artık bu işe bir el atılsın canımız, çok acıyor

Hatay'da yaşayan Selahattin Kılıç, asrın felaketinden bu yana evladı, gelini ve torunundan gelecek haberi umutla bekliyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 25 bine yakın insan vefat etmiş, Antakya ilçesi yerle bir olmuştu. Asrın felaketine Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi'nde bulunan İlke Apartmanı'nda yakalanan 32 yaşındaki Mustafa Kılıç, 29 yaşındaki Hasret Kılıç ve 5 yaşındaki evlatları Asel Kılıç deprem sonrası adeta yok oldu. Felaketin üzerinden 16 aya yakın süre geçmesine rağmen evladının ailesinden haber alamayan acılı baba Selahattin ve anne Fatma Kılıç, aylardır gelecek haberi umutla bekliyor. Her özel günde ve bayramda acı çeken aile, ölü ya da diri evlatlarını istiyor. "Halen çocuklarımdan umutluyum, inşallah çocuklarım geri döner" Acılı baba Selahattin Kılıç, 16 aydır evlatlarından gelecek haberi umutla beklediklerini belirterek, "6 Şubat'ta meydana gelen depremden bu yana oğlum, ikizlere hamile gelinim ve 4 yaşındaki torunum Asel'e hala ulaşamadık. Her tarafı araştırmamıza rağmen ulaşamadık. Halen çocuklarımdan umutluyum, inşallah çocuklarım geri döner. Sağ yada ölü onları umarım bulabiliriz. Hala haber bekliyoruz, 16 ay oldu ama maalesef hiçbir yerden bir şey çıkmıyor. Umutla, bekliyoruz" dedi. Evlatlarının acısıyla canının çok yandığını belirten Fatma Kılıç, "6 Şubat'tan beri oğlum, gelinim ve torunumdan hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Ölüler mi, hayattalar mı bilmiyoruz. Artık bu işe bir el atılsın canımız, çok acıyor. Çok özledim çocuklarımı, en fazla torunumu özledim. DNA eşleştirilsin, fethi kabirler yapılsın ve araştırılsın. Canımız çok yanıyor" ifadelerini kullandı.

Hatayspor'un ligde kalacağına taraftarların inancı tam Haber

Hatayspor'un ligde kalacağına taraftarların inancı tam

Asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Hatay'ın TFF Trendyol Süper Lig'de düşme hattındaki takımı Hatayspor'un ligde kalacağına taraftarların inancı tam. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trendyol Süper Lig'in son hafta karşılaşmasında Mersin'de Çaykur Rizespor'u konuk edecek olan düşme hattındaki Hatayspor, hazırlıklarını sürdürüyor. MKE Ankaragücü'nü 36. haftada 2-1 yenerek düşme hattından kurtulma adına çok önemli 3 puan elde eden, 37. haftada da konuk olduğu Beşiktaş ile 2-2 berabere kalarak puanları paylaşan bordo-beyazlı ekip, ligde kalma adına ihtiyacı olan galibiyet için antrenmanlarda ter döküyor. Hatayspor, teknik direktör Özhan Pulat yönetiminde sıkı bir antrenman programı uyguluyor. 26 Mayıs Pazar günü Mersin Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan bu önemli karşılaşma için destek vermeleri konusunda çağrıda bulunulan Hatayspor'un taraftarları da, takımlarının Süper Lig'de kalacağına inanıyor. Taraftarlar, paylaşımlarında, takımlarına olan inancını, "Süper Lig’de kalma ihtimalimiz, düşme ihtimalimizden daha yüksek. Yeter ki şu maçı alalım. Rakiplerimizin işi daha zor olacak. Size güveniyor ve inanıyoruz. Haydi Hatay." ifadeleriyle dile getiriyor. Pazar günü Mersin Stadyumu'nda oynanacak olan Hatayspor-Çaykur Rizespor maçını Abdulkadir Bitigen yönetecek. Mustafa Savranlar ve Anıl Usta ise yardımcı hakemler olarak görev alacak.

Depremzedelerin umudu Hatayspor, 'Süper Lig'de var olma mücadelesi' verecek Haber

Depremzedelerin umudu Hatayspor, 'Süper Lig'de var olma mücadelesi' verecek

Asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Hatay'ın TFF Süper Lig'deki takımı Hatayspor, bugün deplasmanda Beşiktaş maçına çıkacak. Depremzedelerin umudu olan Hatayspor, bu maçta 'Süper Lig'de var olma mücadelesi' verecek. TFF Trendyol Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Hatayspor, bugün deplasmanda karşılaşacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını teknik direktör Özhan Pulat yönetiminde Mersin’de tamamladı. Bu çok önemli maç için sıkı bir antrenman programı uygulayan bordo-beyazlı kafile, dün İstanbul'a gitti. MKE Ankaragücü'nü yenerek düşme hattından kurtulma adına çok önemli 3 puan elde eden Hatayspor'un çalıştırıcısı Pulat, ligin güçlü takımlarından Beşiktaş'a karşı oynayacakları maça galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Hataylı depremzedelerin umudu olan Hatayspor'un 'Süper Lig'de var olma mücadelesi' vereceğini ifade eden Pulat, "Bu maç ve ligin son haftasındaki Çaykur Rizespor karşılaşması bizim için çok önemli" dedi. Maçtan önce konteynerlerde yaşayan depremzedelerin mesajlarını izleyecekler Bu arada Hatayspor futbolcularının, Beşiktaş karşılaşması öncesi konteyner kentte kalan depremzedelerle maçla ilgili yapılan röportajları izleyecekleri bildirildi. Teknik direktör Özhan Pulat, "Tüm Hatay’ı ilgilendiren önemli bir maç öncesi, oyuncularımızın konstrantasyonunu arttırmak ve motive etmek açısından konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin Beşiktaş maçı öncesi bizden beklentilerine ilişkin röportajlar yaptırdık. Bu görüntüleri maça çıkmadan önce oyuncularımıza izlettirerek, sahadaki performanslarını arttıracağımıza inanıyorum. İnşallah Beşiktaş karşısında sahada istediğimiz mücadeleyi gösterir ve son haftaya daha umutlu bir şekilde gireriz. Hatay halkının dualarını ve desteğini bekliyoruz." dedi. Beşiktaş - Atakaş Hatayspor karşılaşması, Beşiktaş Park Stadyumu'nda yarın saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Cihan Aydın yönetecek. İbrahim Çağlar Uyarcan ve Hakan Yemişken yardımcı hakemler olarak görev alacak.

Hatayspor, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün icra takibine itiraz etti Haber

Hatayspor, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün icra takibine itiraz etti

Asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Hatay'ın Süper Lig'deki takımının kulüp yöneticileri, avukatları aracılığıyla İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan 5 milyon TL tutarındaki icra takibine itiraz etti. Asrın felaketinde futbolcusu Christian Atsu ve sportif direktörü Taner Savut'un yaşamını yitirmesiyle geçen sezon ligden çekilme kararı alan, bu sezona ise buruk bir şekilde başlayan Atakaş Hatayspor, iç saha maçlarına Mersin'de çıktı. Teknik Direktör Volkan Demirel'in depremde takımın başında kalıp harabeye dönen kentten ayrılmayarak büyük bir fedakârlık örneği gösterdiği Hatayspor, depremzede Hatay halkına ve taraftarlarına büyük bir umut kaynağı oldu. Bu sezon ligde düşme tehlikesine giren Hatayspor'da Volkan Demirel ayrılığı yaşanırken, yerine Özhan Pulat göreve getirildi. Özhan Pulat yönetimindeki takım, kendisi gibi düşme hattında olan Gaziantep FK maçında sahadan 1-1'lik skorla ayrıldı. Hatayspor, bu maçın ardından takımın kalecisi Erce Kardeşler'in açıklamaları ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın İstanbul Riva'da bulunan eğitim tesislerinde konaklamasının bedelini ödemediği gerekçesiyle İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 5 milyon TL tutarındaki icra takibi ile spor kamuoyunda gündeme geldi. Hatayspor, icra takibine itiraz etti. Hatayspor Kulübü yöneticileri, avukatları aracılığıyla İcra Hukuk Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi verdi. Kulüpler Birliği de Hatayspor’un 5 Milyon TL’lik konaklama bedelinin ödenememesi üzerine icra takibi başlatılan Hatayspor için resmi kurumlarla görüşmelere başlamıştı.

Ayfer öğretmenin ailesinin yürek burkan bekleyişi Haber

Ayfer öğretmenin ailesinin yürek burkan bekleyişi

Asrın felaketinin yaşandığı 6 Şubat’taki 7,8 ve 7,4 şiddetindeki 56 saniye süren Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ili etkiledi. Deprem nedeniyle Hatay’da yaşadığı bina yıkılan öğretmen Ayfer Öz’den 1 yıl geçmesine karşı hala haber alınamıyor. Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren 53 bin 537 vatandaş, felaketin yıl dönümünde 11 ilde ve ülkenin farklı kentlerinde düzenlenen törenlerle anıldı. 107 bin 213 kişinin yaralandığını depremde kaybedilen canlar için, saygı duruşundu bulunuldu, dualar okundu. Depremde hayatlarını kaybedenlerin defnedildiği mezarlıklar ziyaret edilirken, depremin yıkıcı etkisi, aradan geçen 1 yıla rağmen aynı acıyla yüreklerde hissedildi. Depremden sonra haber alınamayan vatandaşların yakınlarının acıları ise bu yıl dönümünde tazelendi. Sevdiklerinden haber alamayan kayıp yakınlarının endişe ve umutsuzlukları arttı. Kayıplar arasında yer alan Hatay'ın Defne ilçesinde öğretmenlik yapan Ayfer Öz’ün de henüz izine ulaşılamadı. Antakya Defne’de Gazi Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni iken depremde yıkılan binanın enkazından çıkarılarak hastaneye kaldırıldığı söylenen Ayfer öğretmenin yakınları, arayışlarını umutla sürdürmeye devam etti. Ayfer öğretmenin yakınlarının depremin yıl dönümünde, “Bugün 1 yıl oldu halen ‘Ayfer’imizden haber yok. Neredesin canımız çok özledik, seni asla unutmadık ve unutmayacağız. Evimize ateş düştü, seninle birlikte biz de kaybolduk canım.” ifadesi içeren paylaşımları yürekleri dağladı.  Paylaşımda, “Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi Ayhan Şahin Apartmanı’nda yaşayan Ayfer Öz, depremin ilk gününden beri kayıp. Hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Allah rızası için gören duyan olursa lütfen 0 534 226 32 09 nolu telefondan bilgi versin” denildi.

Asrın felaketinin ardından bölgede yaklaşık 60 bin sarsıntı meydana geldi Haber

Asrın felaketinin ardından bölgede yaklaşık 60 bin sarsıntı meydana geldi

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2024 tarihindeki depremin ardından bölgede yaklaşık 60 bin sarsıntı meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, bölgede 1 yılda yaklaşık 60 bin sarsıntı yaşandığını belirtildi. Türkiye ve yakın çevresindeki depremlerin, kuruma bağlı Deprem Dairesi Başkanlığınca 7 gün 24 saat izlendiği ifade edilerek, "Depremlerde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz." denildi. Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezi Onur Kurulu Üyesi deprem uzmanı Melih Baki de, doğal afet olan depremlerin önlenmesinin mümkün olmadığını, ancak, depreme dayanıklı binalar inşa etmek gerektiğini söyledi. “Fay değil, biriken enerjinin yarattığı basınç deprem üretir" Baki, "Kahramanmaraş ve Hatay depremleri ile 2. ana blok 11. metre hareket etti. Hatay'da hareket eden blok yerine oturdu. Osmaniye, Kozan, Saimbeyli arasında biriken enerji Minnetli'de olan 5.7 depremi ile boşaldı. Adana, Hatay, Osmaniye Rahatladı. 4.5.ten aşağı artçı depremler sorun yaratmaz. Asıl sorun, hareket eden ikinci bloğun yerine oturmaması. Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl Arasında 6.4 büyüklüğünde artçı deprem olursa blok yerine oturacak. O bölge de uzun yıllar rahatlayacak. Önemli bir durum da daha önce açıkladığım gibi basınç ve enerji birikiminin Kıbrıs, Ege, Marmara Bölgesine doğru yönelmesi. Fay deprem üretmez. Biriken enerjinin yarattığı basınç deprem üretir." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.