TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Asfalt çalışmaları

İLKHABER-Gazetesi - Asfalt çalışmaları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Asfalt çalışmaları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin Akdeniz Belediyesi'nden asfalt yenileme çalışmaları Haber

Mersin Akdeniz Belediyesi'nden asfalt yenileme çalışmaları

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, sıcak asfalt seriminin yanı sıra, özellikle tarımsal üretimin yoğun olduğu mahallelerin yollarında soğuk asfalt çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, uzak-yakın, kırsal-merkez ayırt etmeden ilçe genelinde her türlü ulaşım sorununu ortadan kaldırmak adına sıcak ve soğuk asfalt serim çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri desteğiyle önceki günlerde Homurlu, Iğdır, Yukarı Burhan, Parmakkurdu, Puğkaracadağ, Çilek, Bekirde ve Camili mahallelerinde sathi kaplama çalışmaları yaptı. Ekipler Siteler Mahallesi’nin 11 sokağında da sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi'nden kapsamlı asfalt çalışmaları Fen İşleri ekipleri son olarak yine iş makineleri desteğiyle Akdam ile Camili mahallelerinin yollarında da sathi kaplama çalışmaları başlattı. Hizmete tanık olan mahalle sakinleri ve üreticiler her türlü ulaşımlarını kolaylaştırıp bölgenin çehresini değiştiren hizmet nedeniyle Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ile çalışmaları yürüten ekiplere teşekkür etti. Mahalle muhtarları hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirdi Hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdam Mahallesi Muhtarı Yonca Kalınlı; “Mahallemde 3 günde, 3 kilometreye yakın bir soğuk asfalt kaplama yol çalışmamız yapıldı. Özellikle tarım alanlarımıza erişim noktasında çok güzel bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Camili Mahallesi Muhtarı Âdem Uysal da hizmet nedeniyle belediye yetkililerine teşekkür ederek; “Mahallemizde 3 farklı bölgede soğuk asfalt serim çalışması yapılıyor. Bahçe, arazi yollarımızın sathi kaplama yapılmasıyla beraber vatandaşlarımızın hem araziye gidiş gelişleri kolaylaşıyor hem de ürünleri daha kaliteli, daha verimli oluyor. Vatandaşlarımız da biz de hizmetten çok memnunuz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Gülnar'a yeni asfalt yatırımları Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Gülnar'a yeni asfalt yatırımları

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kırsal bölgelerdeki asfalt çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri bu çerçevede, Gülnar’da sürdürdüğü faaliyetler kapsamında, Köseçobanlı-Gezende arasında bulunan ve bölge halkı için önem taşıyan yolda çift kat sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirdi. Üreticilerin ve Yörüklerin sık kullandığı, birçok mahalleyi birbirine bağlayan ve Mut ilçesine kadar uzanan yolda çalışma yapan ekipler, asfalt özelliğini yitirmiş bozuk yolu kısa sürede konforlu hale getirdi. 8 metre genişliğe sahip 8 bin 600 metre uzunluğundaki yolda asfalt öncesinde zemin hazırlık çalışmaları kapsamında bir dizi faaliyet gerçekleştiren ekipler; yolun serme, sulama, sıkıştırma ve banket temizlik çalışmalarıyla zemin altyapısını hazırlayarak, ardından asfalt serimi yaptı. Büyük ölçüde meyve ve sebze üretimine dayanan bölgede yapılan yol çalışması, vatandaşlara büyük kolaylık sağladı. Tamamlanan bu çalışma sayesinde Göksu Irmağı ve bu ırmak üzerinde kurulu Gezende Barajının bulunduğu doğa harikası ilçede erik, elma, badem ve zeytin üretimi yapan vatandaşların ulaşımı kolaylaştı. Ekipler ayrıca; Bardat Yaylası-Elmakuzu arasındaki 4 kilometre uzunluğundaki yolda da çift kat sathi kaplama asfalt çalışması yaptı. Yapılan çalışmayı memnuniyetle karşılayan bölge sakinleri, taleplerinin yerine getirilmesinden dolayı Başkan Seçer’e ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kadir Aydar: Ceyhan'ı modern ve yaşanabilir bir kent haline getireceğiz Haber

Kadir Aydar: Ceyhan'ı modern ve yaşanabilir bir kent haline getireceğiz

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ilçede ağırlayarak, birlikte gerçekleştirdikleri hizmetleri yerinde gezdirdi ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Aydar, "Ceyhan'ı modern ve yaşanabilir bir kent haline getireceğiz" dedi. Kadir Aydar ve Başkan Zeydan Karalar, ilk olarak Postane Caddesi’nde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Ardından Uğur Mumcu Bulvarı ile otoban bağlantı yolu arasında tek şeride düşen yolun duble yol çalışmalarını yerinde anlattı. Bu kapsamda yapılan dolgu ve yol genişletme çalışmalarını da detaylarıyla değerlendirdiler. Daha sonra İnönü Mahallesi’nde yapılan satıh kaplama yol çalışmalarını da yerinde anlatarak, ilçenin ulaşım altyapısındaki bu önemli iyileştirmeler hakkında detaylı bilgi verdi. Koku ve sineğe sebep olan sulama kanalının kaldırılması için çalışma yapılacak Başkan Aydar, Başkan Karalar'ı Emek Mahallesi’nde koku ve sineğe sebep olan sulama kanalının bulunduğu bölgede incelenmeye götürdü. Sulama kanalının kaldırılması için çalışma yapılmasını isteyen Başkan Aydar, kanalın bulunduğu bölgeye bir koşu yolu yapmayı planladıklarını da Karalar’a iletti. Başkan Aydar, Ceyhan’ın modern ve yaşanabilir bir ilçe haline gelmesi için Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Karalar, “Ceyhan'da 30-40 yıldır yapılmayan yolları tamamladık" Başkan Zeydan Karalar ise Ceyhan’daki çalışmaları değerlendirerek şunları söyledi: “Ceyhan’da Kadir Başkanımızla birlikte birden fazla noktada asfalt çalışması gerçekleştirdik ve çalışmalara devam ediyoruz. Bu dönemin sonuna kadar Ceyhan’da yol sorunu kalmayacak. 30-40 yıldır yapılmayan yolları tamamladık. Ceyhan’ın girişi, ilçe için çok önemli, eskiden gidiş-geliş olarak dar bir yoldu, ancak geniş bir bulvar haline getirilmesi gerekiyordu. Ceyhan ve Adana Büyükşehir ekipleri el ele verip bu yolu genişletti ve bulvar haline getirdiler. Ceyhan’a hayırlı olsun.” Aydar, “Ceyhanlı hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” Başkan Kadir Aydar, Adana Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışarak Ceyhan’ı daha modern ve yaşanabilir bir kent haline getirme hedeflerinde kararlı olduklarını ifade etti. Aydar, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ile birlikte ilçemizde yıllardır bekleyen sorunları bir bir çözüyoruz. Sadece yol çalışmaları değil, altyapı, park ve sosyal donatı alanlarında da önemli projelerimiz var. Emek Mahallesi’ndeki sulama kanalının kaldırılması ve yerine koşu yolu yapılması için çalışma başlatıyoruz. Ceyhanlı hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Aydar ve Karalar, incelemeler sırasında bulundukları bölgelerde halk ve esnafla da buluşarak sohbet etti, onların taleplerini dinledi.

Yüreğir’in yol sorunu tarih oluyor Haber

Yüreğir’in yol sorunu tarih oluyor

Yüreğir’in süregelen yol sorunu tarih oluyor. Yüreğir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte her gün 9 farklı noktada asfalt çalışması yaparak ilçenin yollarını yeniliyor. Yaşar Doğu Caddesi’nde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, “Çok kısa bir sürede Yüreğir’de asfaltsız yol kalmayacak” diyerek ifade etti. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, ilçede en büyük şikâyetlerin başında gelen yol sorunu için kolları sıvadı. Yüreğir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde yol yapım ve onarım çalışmalarına eş zamanlı olarak devam ediyor. Ekipler hem kırsalda hem de merkezdeki mahallelerde yol ve kaldırım yapım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. “Yüreğir’de asfaltsız yol kalmayacak” Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı; “Söz verdiğimiz gibi yol hamlemize başladık. Konforlu ve güvenli bir ulaşım için gerek Büyükşehir Belediyemizin iş birliği ve koordinasyonu gerekse belediyemizin çalışmalarıyla ilçemiz genelinde her gün 9 farklı noktada ekiplerimiz çalışıyor. Yüreğir’e yakışır estetiklikte, vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayacağı modern yolları Yüreğirli hemşerilerimizle buluşturacağız. İnşallah çok kısa bir süre içinde Yüreğir’de asfaltsız yol kalmayacak” şeklinde konuştu. Atakent Mahalle Muhtarı Tuğba Oruç ise yeni yollarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Mahalle sakinlerimiz adına bu yatırımın mahallemize kazandırılmasında büyük emeği olan Başkanımız Ali Demirçalı’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.