TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ara zam

İLKHABER-Gazetesi - Ara zam haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ara zam haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Asgari ücret zammı açıklandı Haber

Asgari ücret zammı açıklandı

ADANA (İLKHABER) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında uygulanacak asgari ücrete yapılan ara zammı açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı ikinci yarısında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün üçüncü kez toplandı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Işıkhan, şunları söyledi:   "Türk-İş ve TİSK başkanlarına görüşmelerdeki uzlaşmacı yaklaşımları için teşekkür ediyorum. TİSK Başkanı çalışma hayatı olmak üzere son dönemde ortaya koyduğu fayda odaklı yaklaşımıyla birçok icraata imza attı. Asgari ücrete vergi muafiyeti, beyaz bayrak uygulaması, istihdam teşvikleri bunlardan birkaçıdır. Türk-İş başkanına gösterdiği samimi yaklaşım ve yapıcı tutum için şükranlarımı arz ederim. Emekçilerimiz başta olmak üzere tüm sektörleri ilgilendirecek netice Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları enflasyona ezdirmeme kararlılığı açısından önem arz etmektedir. Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Komisyon çalışmaları işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlandı. 2023'ün ikinci yarısında brüt 13 bin 14 net asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Yüzde 34 artış yapıldı. 400 TL olarak ygulanan asgari ücret desteği 500 TL olarak uygulanmaya devam edecek." Türk-İş Başkanı Atalay'ın açıklaması Türk-İş Başkanı Atalay da açıklamasında, "Geçen yıl ara zamda yüzde 30 civarı zam verilmişti. Bugün yüzde 34. Asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelmezse önemi kalmıyor. Emeği geçen herkese teşekür ediyorum." ifadeleri kullandı. "Üçlü mutabakatla asgari ücreti tekrar güncelledik" TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da şunları kaydetti: "Süreç boyunca hep beraber azami gayret gösterdik. Dengeli rakam için çalıştık. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak rakama 'evet' demenin memnuniyeti içindeyim. Üçlü mutabakatla asgari ücreti tekrar güncelledik. Bu birliktelikten de memnuniyet duyuyoruz. İşverenler olarak zorlu dönemeçlerden geçiyoruz, üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız."

Asgari ücret toplantısı sona erdi Haber

Asgari ücret toplantısı sona erdi

ADANA (İLKHABER) - Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sona erdi. Asgari ücrette ara zam oranına ilişkin ilk toplantıda rakam telaffuz edilmemişti. Bugünkü toplantıda işçi temsilcilerinin zam oranına ilişkin taleplerini iletmesi bekleniyordu. Komisyonun tüketici fiyat endekslerini ve geçinme endekslerini dikkate alacağı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın saha çalışmaları değerlendirilecegi, işçi ve işveren sendikasının çalışmalarının ele alınacağı, gelen bilgiler arasındaydı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete ilişkin ikinci toplantı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Güncel ekonomik verilerin görüşüldüğü toplantıda, taraflar arasında ara zam rakamına dair pazarlık yapıldı. Türk-İş Temsilcisi Ramazan Ağar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu hafta da inşallah bunu sonuçlandıracağız. Biz günün şartlarına göre alım gücünün daha iyi olması için, bir nebze olsun rahatlamaları için Temmuz ayında başlamak üzere tekrar artıştan sonra Komisyon bir kez daha bir araya gelecek ve günün şartlarına göre tartışılıp karar alınacaktır." dedi. Halihazırda 8 bin 506 lira olan asgari ücretin seçim öncesi 500 dolar seviyesine çıkarılabileceğine dair sinyaller kamuoyuna yansımıştı. Mevcut kur dikkate alındığında Asgari Ücret beklentisinin 11 bin liranın üzerine çıkması yönünde oldu. Bu da yaklaşık yüzde 37'lik zamma tekabül ediyor. Asgari ücrete yüzde 20 zam yapılırsa rakam net 10 bin 208 lira, brüt 12 bin 10 lira olacak. Toplantının devam edeceği bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.