TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı

İLKHABER-Gazetesi - Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Uraloğlu: 4,5 Ayda İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren hattı ile seyahat eden yolcu sayısı 200 bin 186 Haber

Uraloğlu: 4,5 Ayda İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren hattı ile seyahat eden yolcu sayısı 200 bin 186

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yalnızca 4,5 ayda İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile seyahat eden yolcu sayısının 200 bin 186’ya ulaştığını ifade ederken, açıldığı tarihten bugüne kadar Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile 1 milyon 306 bin 159 yolcunun seyahat ettiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu ayrıca İstanbul-Sivas hattında iki yeni istasyonun daha hizmete gireceğini duyurarak Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarının yarın hizmete alınacağını belirtti. “YHT ağına bağlanmasıyla yaklaşık 1,3 milyon vatandaşımız hızlı tren konforuyla tanıştı” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete sunulduğunu, İstanbul-Sivas Hattı’nda ise yolcu taşınmasına 4 Mayıs 2024’te başlanıldığını belirterek şunları söyledi: “Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerinin Ankara merkezli YHT ağına bağlanmasıyla yaklaşık 1,3 milyon vatandaşımız hızlı tren konforuyla tanıştı. Açıldığı tarihten bugüne kadar Ankara-Sivas YHT Hattımız ile 1 milyon 306 bin 159 yolcu seyahat etti. Sadece 4,5 ayda ise İstanbul-Sivas YHT Hattı ile seyahat eden yolcu sayısının 200 bin 186’ya ulaştığını belirtmek istiyorum. Bu ilginin, yeni istasyonların hizmete girmesiyle daha da artmasını bekliyoruz. Her yeni istasyon, sadece bir ulaşım noktası değil, aynı zamanda bölgelerimiz arasındaki bağı güçlendiren bir köprü vazifesi görüyor.” “23 Eylül günü hizmete alıyoruz” Uraloğlu, "En son 23 Ağustos’ta yolcu kullanımına sunulan Yerköy İstasyonu’nun ardından Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarımızı da 23 Eylül günü hizmete alıyoruz. Yarından itibaren hem İstanbul-Sivas YHT hem de Ankara-Sivas YHT, vatandaşlarımızın konforlu ve hızlı ulaşım ihtiyacına cevap veren bu iki istasyonumuzda yolcularını karşılayacak” şeklinde konuştu. “Ulaşımda daha güçlü ve daha modern bir Türkiye için çalışıyoruz” Türkiye’nin YHT ağına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Uraloğlu, 2 bin 251 kilometrelik hızlı tren hattının, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine katkı sağladığını kaydetti. Bakan Uraloğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Hızlı tren ağımız, sadece bir ulaşım yatırımı değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir kalkınma hamlesidir. Şehirlerimizi birbirine yaklaştırıyor, ekonomik faaliyetleri canlandırıyor, turizme de önemli katkılar sağlıyoruz. Vatandaşlarımız, artık daha kısa sürede ve daha güvenli bir şekilde seyahat edebiliyor. Ulaşımda daha güçlü ve daha modern bir Türkiye için çalışıyoruz.”

Uraloğlu: İstasyon 110 bin yolcu kapasitesi ile hizmet verecek Haber

Uraloğlu: İstasyon 110 bin yolcu kapasitesi ile hizmet verecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı üzerinde bulunan Yerköy İstasyonu’nda yapım çalışmalarının tamamlandığını ve istasyonun 23 Ağustos Cuma günü vatandaşların hizmetine sunulacağını belirterek, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının en önemli halkası olan ve Yozgat ile Kırıkkale arasında bulunan 110 bin yolcu kapasiteli Yerköy YHT İstasyonumuzu vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. 2 peron, 100 araç ve 5 otobüs park yeri bulunan modern istasyonumuz ile Yerköy hızlı trenine kavuşacak. İlk trenimiz cuma günü Yerköy İstasyonu’nda yolcu indirip, almaya başlayacak.” dedi.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı üzerinde bulunan Yerköy İstasyonu’nda çalışmaların tamamlandığını belirterek, Ankara-Sivas YHT Hattı’nda Yozgat ve Kırıkkale arasında bulunan Yerköy İstasyonun açılmasıyla Yerköylü vatandaşların hızlı tren konforuna kavuşacağını söyledi. İstasyonun 23 Ağustos Cuma günü hizmet vermeye başlayacağını duyuran Bakan Uraloğlu şunları söyledi: “Resmi açılışını ise ilerleyen günlerde gerçekleştireceğiz. Yerköy istasyonumuz 800 metrekare alan üzerinde yapılan istasyon binası ile 14 bin 600 metrekare yeşil alanı, 2 peronu, 100 araç ve 5 otobüs park yeri ile modern bir istasyon standardında hizmete verecek.” “Hattımız açıldığı günden bu yana 1 milyon 404 bin yolcu taşıdı” Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın Edirne’den Kars’a, Doğu’dan Batı’ya hızlı demiryolu koridorunun omurgası olduğunu, hizmete girmesiyle karayoluyla 4,5 saat süren, tren yoluyla 12 saat süren Ankara-Sivas seyahat süresini 2 saate indirdiklerini anımsatarak, “Hattımız açıldığı günden bu yana 1 milyon 404 bin yolcu taşıdı. Hızlı trenimizi açarak, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ı Ankara merkezli hızlı tren ağına bağlayarak vatandaşlarımıza hızlı güvenli ve konforlu bir ulaşım ağı sunduk” dedi.

Ankara - Sivas yüksek hızlı tren hattı 28 Nisan'da açılıyor Haber

Ankara - Sivas yüksek hızlı tren hattı 28 Nisan'da açılıyor

EMRE EKİCİ– Özel Haber ADANA (İLKHABER) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattının 28 Nisan'da hizmete gireceğini açıkladı. Ankara-Sivas arasındaki demiryolu mesafesini 603 km'den 405 km'ye düşürecek olan hatta trenler saatte 250 km hızla çalışacak. Ankara'dan Sivas'a yolculuk süresi 2 saate, Ankara'dan Yozgat'a ise 1 saate inecek. Yozgat'ın yanı sıra Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Sorgun, Akdağmadeni ve Yıldızeli'nde de ara istasyonlar bulunuyor. Yüksek hızlı tren hattı Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerinde yaşayan 1,4 milyon kişiye hizmet verecek. Zorlu arazilerden geçen projenin inşaat mühendisliği çalışmaları kapsamında, en uzunu Akdağmadeni'ndeki 5,12 km'lik tünel olmak üzere toplam 66 km uzunluğunda 49 tünel inşa edildi. Yüksek hızlı tren hattında ayrıca toplam uzunluğu 27,2 km olan 49 viyadük bulunmaktadır. En uzun viyadük Çerikli-Kırıkkale'de 2,22 km uzunluğundayken, en yüksek viyadük Elmadağ'da 89 m yüksekliğinde ayaklara sahiptir. Karaismailoğlu ayrıca Ankara - Sivas projesinin Türkiye'de ilk kez bir yüksek hızlı tren hattında yerli üretim ray kullanıldığını ve ray döşeme sırasında toplam 1676 km ray döşendiğini söyledi. Karaismailoğlu, "Ankara - Sivas yüksek hızlı tren hattı, ulusumuzun dört gözle beklediği büyük projelerden biridir" dedi. "Edirne'den Kars'a uzanan doğu-batı yüksek hızlı demiryolu koridorunun önemli bir parçası olacak."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.