TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

İLKHABER-Gazetesi - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mansur Yavaş'tan başıboş sokak köpekleriyle ilgili açıklama: Sadece kısırlaştırarak önlem almak mümkün değil Haber

Mansur Yavaş'tan başıboş sokak köpekleriyle ilgili açıklama: Sadece kısırlaştırarak önlem almak mümkün değil

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başıboş sokak köpekleri sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, sokak köpeklerinin yalnızca kısırlaştırılmasının yeterli bir çözüm olmadığını belirtirken, hayvanseverleri de bu sorunun çözümünde daha aktif rol almaya davet etti. Yavaş, yaptığı açıklamada, sokak köpeklerinin yalnızca kısırlaştırılmasının yeterli olmadığını belirterek, "Hayvanseverlere saygı duyuyorum ancak bu popülasyonda sadece kısırlaştırarak önlem almak mümkün değil," dedi. Yavaş, hayvanseverlerin sahipsiz hayvanları sahiplenmesi gerektiğini ve belediyenin bu konuda destek vereceğini de vurguladı. Sokak Köpekleri Sorunu Büyüyor Başıboş sokak köpekleri, özellikle son dönemlerde Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Sokaklarda dolaşan köpekler, vatandaşlara saldırarak ciddi yaralanmalara ve hatta ölümlere neden oluyor. Trafikte de tehlike yaratan bu köpekler, yola atlayarak ölümlü kazalara yol açabiliyor. Meclis'te Çalışmalar Başlıyor Bu soruna çözüm bulmak için AK Parti, Meclis'te çalışmalar başlatmaya hazırlanıyor. Ancak muhalefet cephesinde başıboş sokak köpekleri için çözüm öneren tek kişi olarak öne çıkan Mansur Yavaş, 5 ay önce yaptığı bir konuşmayla gündeme geldi. "Hayvanseverler Sahiplensin" Yavaş, sokak köpeklerinin yalnızca kısırlaştırılmasının yeterli bir çözüm olmayacağını belirtirken, "Ben Avrupa'da hiçbir yerde sokakta sahipsiz hayvan görmedim. Hayvanseverlerin de yeni yaptığımız barınakta butik bölümler yapmak suretiyle gönüllü olarak maliyetini bizim karşılamamız kaydıyla gelip bakmalarını istiyorum," ifadelerini kullandı. Yavaş, hayvanseverlerin butik barınak talebine de olumlu yaklaştıklarını belirtti. "Sahipsiz Hayvan Olmaz" Yavaş, "Eğer hayvanseverler çok istiyorsa elini taşın altına koysunlar, biz de destek oluruz sahiplensinler. Sahipsiz hayvan olmaz," diyerek, hayvanseverleri sorunun çözümünde daha aktif rol almaya davet etti. Ayrıca, sokak köpekleriyle ilgili Meclis'ten bir kanun çıkmasının beklendiğini de sözlerine ekledi. Mansur Yavaş'ın açıklamaları, sokak köpekleri sorununa dair tartışmaları yeniden alevlendirdi ve hayvanseverler ile yetkililer arasında yeni bir diyalog başlattı.

Ankara'da genç akademi ulus, çeşitli imkanlarıyla hizmete açıldı Haber

Ankara'da genç akademi ulus, çeşitli imkanlarıyla hizmete açıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘Teknolojik ve modern bir dönüşüme imza atıyoruz’ diyerek hizmete açtığı Genç Akademi Kafe Sıhhiye’den sonra şimdi de “Genç Akademi Ulus” için düğmeye basıldı. “Merkezimiz başkentlilerin yeni adresi olacak” Ulus’ta bulunan BAKOM binasında yürütülen çalışmaları sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, “Teknolojik ve modern bir Ankara için dönüşüme başladık. Genç Akademi Kafe Sıhhiye’den sonra şimdi de bin 500 metrekarelik Genç Akademi Ulus projesi için düğmeye bastık. Sergi alanı, kafeterya, müzik stüdyosu, çok amaçlı etkinlik alanı, bireysel ve ortak çalışma alanları, sanat ve atölye adası gibi pek çok özelliğe sahip olan merkezimiz Başkentlilerin yeni adresi olacak” ifadelerini kullandı. Bin 500 metrekarelik bir alana sahip Ulus’ta bulunan BAKOM binasında başlatılan kapsamlı yenileme ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni nesil gençlik merkezinin açılışı gerçekleştirilecek. Bin 500 metrekarelik bir alana sahip olacak olan Genç Akademi Ulus; sergi alanı, kafeterya, müzik stüdyosu, çok amaçlı etkinlik alanı, sesli-sessiz bireysel ve ortak çalışma alanları, hamaklı yoga-reformer pilates alanı, moda tasarım stüdyosu, resim stüdyosu, seramik stüdyosu, bilardo, modüler çalışma birimleri, oyun alanları ve sunum alanlarından oluşacak. Ulaşım dert olmayacak Genç Akademi Ulus, Ankara’nın tarihi merkezi olan Ulus Meydanı’na 5 dakikalık yürüme mesafesinde olması ve metro çıkışının hemen yanında konumlanması ile kolay ulaşım imkanı da sunuyor. İçerisinde seramik sanatçısı Serap Akacarlı’nın eserlerini de barındıran yapı, gençler için kurduğu odak temasının yenilenmiş hali ile muhafaza ediliyor. Gençlerin kendilerini evlerinde hissettirecek birçok özelliği aynı çatı altında barındıran akademinin, ana girişinde her defasında yeniden şekillenebilir sergi alanı ve salıncaklı oturma alanları ile hareketlenen kafeteryası bulunuyor. Mini amfisi hem kahve içerken ders çalışma hem de öğrencilerin mola verdiklerinde dinlenebilecekleri bir alan olma özelliği de taşıyor. Sanat adasında sanatseverler buluşacak Genç Akademi Ulus’un kalbini oluşturan sanat adası ise moda tasarım stüdyosundan resim stüdyosuna, seramik stüdyosundan grup çalışma alanına kadar geniş bir yelpazede sanatseverleri buluşturacak. Çok amaçlı amfi ve makro etkinlik alanı da barındıran yapı; özel çalışma bölüntülerinde öğrencilere okul dersleri ile ilgili ortam, kitap ve kaynak bulmalarına da imkan sağlayacak.

Ankara Hurdacılar Sitesinde yangın Haber

Ankara Hurdacılar Sitesinde yangın

Ankara İvedikköy Mahallesi'nde öğle saatlerinde hurdalık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle gökyüzünde yoğun duman tabakası oluştu. İhbar üzerine bölgeye Ankara, Etimesgut ve Sincan ilçelerinden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgede park halindeki 2 otomobil de yandı. İtfaiye ekiplerinin, kentin birçok yerinden görülen yangına müdahalesi sürüyor. İhbar üzerine bölgeye Ankara, Etimesgut ve Sincan ilçelerinden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Henüz kontrol altına alınamayan yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra helikopterle müdahale ediliyor. Bölgede park halindeki 2 otomobil de yandı. İzinli personel de çağrıldı Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk ihbarın açık alanda hurdalık ve lastik yangını olarak yapıldığını söyledi. Yangının meydana geldiği açık alanda fabrikaların bitişik nizam faaliyet gösterdiğini ifade eden Çeri, şunları kaydetti: "Henüz net çıkış sebebini bilmiyoruz, ancak bize ilk ihbar açık alanda hurdalık alanda çöp yangını olarak geldi. Tüm itfaiye istasyonlarımız, izindeki itfaiyecilerimiz bölgede. Diğer birimlerden hava desteği de istedik. Şu anda bölgeye bir tanesi intikal etti. Çalışmalarımız devam ediyor. Biz bölgeye daha fazla ilerlemeden kesmeye çalışıyoruz. Can kaybı yok. Rüzgar çok etkili maalesef. Çok etkili ve açık alanda çok lastik yığılmış. yakın dükkanlar birbirlerine bahçeleri sürekli lastik yığılmış. Maalesef sirayetler söz konusu. Bunun havadan müdahale edilen yerden müdahaleyle engellemeye çalışıyoruz." Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da olay yerine giderek ekiplerin çalışmalarını inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Ankara Hurdacılar Sanayi Sitesi'ndeki yangın kontrol altına alındı Yangına Ankara, Etimesgut ve Sincan itfaiye ekipleri ile AFAD, OGM, THK, DHİM, EGM ve jandarma ekiplerince yoğun şekilde müdahale edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk ziyaretini Ankara Toptancı Hali'ne gerçekleştirdi Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk ziyaretini Ankara Toptancı Hali'ne gerçekleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rekor bir oy oranıyla kazandığı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından ilk ziyaretini Yenimahalle ilçesindeki Ankara Toptancı Hali’ne gerçekleştirdi. Ankara Toptancı Hali Başkanı Ceyhan Gündüz’ün başkanlığından düzenlenen iftar programında Toptancı Hal esnafıyla bir araya gelen Mansur Yavaş’a; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın ile mazbatalarını almayı bekleyen Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, Güdül Belediye Başkanı Mehmet Dolunay, Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç eşlik etti. Ayrıca, ABB CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Neslihanoğlu, İYİ Parti’nin eski Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da iftara katıldı. “O iftiraların hiçbiri bizde tutmaz” ABB Başkanı Yavaş, burada yaptığı konuşmada, seçim sürecinin sonuna doğru hizmetleriyle ve vaatleriyle konuşamayanların çirkin propagandalara yöneldiğini belirterek, “Seçim sonucu gösteriyor ki bu iftiraların da hiçbir faydası yok. Zaten vatandaşımız da buna tepki gösteriyor. O iftiraların hiçbiri bizde tutmaz. Sonuç olarak Ankara halkı beş yıllık hizmetimizi onayladı” dedi. “Rekor bir oyla onaylandık” İçinde insan olmayan hiçbir projenin kimseye faydası olmadığını vurgulayan Yavaş, “Beton asfalt belediyeciliğini değil; vatandaştan yana vatandaştan aldığı parayı israf etmeyen ve onların gerçek ihtiyaçları için harcayan, vatandaşları dara düştüğü zamanda onların yanında olan, gerçek belediyeciliğin bu olduğunu onayladı. Hem de rekor bir oyla onayladı” ifadesini kullandı. “Ankara’ya birlikte hizmet edelim” 2019 yılında seçildiğinde de diğer ilçe başkanlarına Ankara halkı için birlikte çalışma çağrısında bulunduğunu ancak iş birliğine yanaşmadıklarını hatırlatan Yavaş, şunları kaydetti: “Biz yine aynı şekilde seçilen ilçe belediye başkanlarına aynı çağrıyı yapacağız. Sayımız çok olsa da mecliste gelin uzattığımız eli tutun, seçimi kazandığınız belediyelerden halk bize az oy vermiş olabilir ama sonuç itibarıyla onların dertlerini hep beraber çözelim. Ankara'nın tamamına birlikte hizmet edelim diye aynı teklifi götüreceğim. İnşallah şimdi seçilen ilçe belediye başkanları ve bağımsız belediye başkanı aynı hatayı yapmazlar. Elimizden tutarlar ve benim ikinci ve son belediye başkanlığı görevimde seçilen diğer belediye başkanlarıyla beraber Ankara'ya gerektiği gibi birlikte hizmette buluruz.” Konuşmasına kendisini destekleyen ve oy veren herkese teşekkür ederek devam eden Yavaş, “Allah mahcup etmesin. İnşallah bize güvenen insanların yine başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmayacağız. Yine aynı şekilde el ele vererek birlikte Ankara'yı yönetmeye devam edeceğiz” diyerek, önceliğinin yine beton, plastik değil vatandaşların talebi olacağını ve o talepleri yerine getirmeye çalışacağını kaydetti. Büyük Ankara Toptancı Hali Başkanı Ceyhan Gündüz ise yaptığı konuşmada, “Biz her zaman bizim yanımızda olan, bize destek veren, esnafa kucak açan başkanımızın yanındayız. Bizi hiçbir gün yalnız bırakmadı. Ne ihtiyacımız olursa yanına gittik. Hiç boş çevirmedi” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kahramanmaraş'ta afet koordinasyon merkezini ziyaret etti Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kahramanmaraş'ta afet koordinasyon merkezini ziyaret etti

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu.Beraberindeki milletvekilleriyle Ankara Büyükşehir Belediyesince Dulkadiroğlu ilçesinde kurulan Afet Koordinasyon Merkezi'ne gelen Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.Akşener, gazetecilere, 17 Ağustos 1999 Gölcük depremini ailesiyle yaşadığını anlattı.Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7, ve 7,6 büyüklüğündeki 11 ili etkileyen depremlerin ilk gününden itibaren sahaya çıktıklarını aktaran Akşener, "Herkes çalıştı. Orada çalışırken, 'oculuk, buculuk' yapmadan çalışıldı. Biz devletin kurumlarının yani iktidarın yapması gereken işleri de iktidara ilettik." diye konuştu.Akşener, hedeflerinin, insanların kurtarılması için ne gerekiyorsa onu yapmak olduğunu vurgulayarak, "Gezdiğimiz hiçbir yerde rozet takmadık. Şimdi ikinci turda rozetimle geziyorum çünkü 14 Mayıs'ta seçim var." dedi.Depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten Akşener, merkezi hükümetin bütçesiyle belediyelerin imkanlarının birleştirilerek vatandaşa hizmet edilmesi gerektiğini kaydetti.Akşener, merkezdeki çalışmaları incelemesinin ardından aşevindeki görevlilerle yemek yedi, daha sonra Türkoğlu ilçesine geçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.