TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Alphabet

İLKHABER-Gazetesi - Alphabet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Alphabet haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kısa video pazarının devleri TikTok, Reels ve Shorts'un değerlemeleri güncellendi Haber

Kısa video pazarının devleri TikTok, Reels ve Shorts'un değerlemeleri güncellendi

Needham'ın finans uzmanları, kısa video pazarına ilişkin son analizlerinde, sektörün üç büyük platformu TikTok, Meta's (META) Reels ve Alphabet's Shorts için güncellenmiş değer değerlendirmeleri sundu. Analizlerde her üç platformun da önemli büyüme potansiyeline sahip olduğu belirtildi. KISA VİDEO PAZARINDA DEĞERLENDİRME SAVAŞI TikTok'un değeri yaklaşık 218 milyar dolar olarak değerlendirilirken, Reels'in değeri 203 milyar dolar (Meta'nın toplam piyasa değerinin 'si) ve Shorts'un değeri 206 milyar dolar (Alphabet'in toplam piyasa değerinin 'u) olarak belirlendi. Finans uzmanları, bu üç hizmetin gelecekteki değerinin ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına bağlı olarak değişebileceğini öngörüyor. DEĞERLENDİRMELERDE BÜYÜK FARKLILIKLAR eMarketer tarafından bildirildiği üzere, 2023 yılında ABD'deki reklamverenler kısa biçimli video reklamlarına yaptıkları harcamaları ,4 oranında artırdı. TikTok 15 milyar dolarla en yüksek geliri elde ederken, Instagram Reels 10 milyar dolar ve YouTube Shorts 8,5 milyar dolar gelir sağladı. Needham, 2024 yılında her bir platform için yıllık %20 gelir artışı öngörüyor. Bu tahmin gerçekleşirse, TikTok'un geliri 18 milyar dolara, Reels'in 12 milyar dolara ve YouTube Shorts'un geliri 10,2 milyar dolara yükselecek. YENİ DEĞERLEME METODOLOJİSİ Analistler, Netflix'in mevcut piyasa değerinin 2024 gelirine oranı olan 7,7 katını kullanarak, TikTok'un değerini 138 milyar dolar, Reels'in 92 milyar dolar (META'nın toplam piyasa değerinin %8'i) ve Shorts'un 78,5 milyar dolar (GOOGL'un toplam piyasa değerinin %4'ü) olarak tahmin ediyor. KULLANICI VERİLERİ VE DEĞERLEME Aylık aktif kullanıcı sayısı (MAU) açısından, Reels 2,35 milyar kullanıcı ile ön planda yer alırken, Shorts 2 milyar ve TikTok 1,8 milyar kullanıcıya sahip. Piyasa değerinin aylık aktif kullanıcılara ortalama oranı (kullanıcı başına 153 dolar) uygulandığında, Reels'in değeri 360 milyar dolar (Meta'nın toplam piyasa değerinin %31'i), Shorts'un değeri 306 milyar dolar (Alphabet'in toplam piyasa değerinin 'ü) ve TikTok'un değeri 275 milyar dolar olarak hesaplanıyor. KULLANICI BAŞINA ORTALAMA GÜNLÜK KULLANIM SÜRESİ Needham ayrıca kullanıcı başına ortalama günlük kullanım süresine de dikkat çekti. TikTok, 53,8 dakika ile lider durumda bulunurken, Shorts 52 dakika ve Reels 35 dakika kullanım süresine sahip. Bu kullanım süreleri, platformların kullanıcı etkileşiminde ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.

Google Cloud nihayet ilk kez kâr etti Haber

Google Cloud nihayet ilk kez kâr etti

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER) – Alphabet CEO'su Sundar Pichai'nin ileride daha iyi zamanlar olacağını öngördüğü Google Cloud, yıllar süren ağır yatırımların ve büyük zararların ardından nihayet ilk kârlı çeyreğini açıkladı. Ana şirket Alphabet'in 2023 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği 7,45 milyar dolarlık gelir, bölümün 191 milyon dolar ya da yaklaşık %2,6'lık bir işletme geliri elde etmesini sağladı. Bu hedeflenenden çok uzak, ancak 706 milyon dolar zararla sonuçlanan bir önceki yıla ya da 2021'e kadar olan üç yıldaki 14,6 milyar dolarlık zarara kıyasla büyük bir sıçrama. Bununla birlikte Google Cloud'un kârı, en büyük rakibi AWS'nin sadece onda biri kadar oldu ve Microsoft Azure'un ardından üçüncü sırada yer aldı. Google Cloud artık kârlı bir işletme Milyarlarca dolarlık gelir şimdiye kadar yatırımlar ve diğer harcamalardaki benzer miktarlarla dengeleniyordu, ancak Google'ın toplam gelirinin yaklaşık %10'unu oluşturan ve PayPal ve UPS gibi dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarına bulutta ev sahipliği yapan Google Cloud, artık kârını yıldan yıla artırabilecek ve devlere kafa tutabilecek bir konumda olabilir. Yapay zekâ devriminin de Google'ın mali durumu üzerinde bilinmeyen bir etkisi olması bekleniyor; büyük gelir potansiyeli ve belirsiz altyapı harcamaları ileride muhtemelen dalgalı bir yol çiziyor. Her ne kadar işler iyiye gidiyor gibi görünse de Google Cloud henüz tehlikeyi atlatmış değil. Bu yılın başlarında, bölüm çalışanlarına, şirketin gayrimenkul harcamalarını azaltmasına yardımcı olmak için yeni bir masa paylaşımı girişimi kapsamında bir iş arkadaşlarıyla alternatif günlerde ofiste çalışacaklarını bildirdi- bu hareket çalışanların tepkisiyle karşılandı. Daha genel olarak Google, son aylarda büyük teknoloji firmalarının karşı karşıya kaldığı ekonomik baskılardan muaf olmaktan çok uzaktı ve işletmelerinde 12.000 işten çıkarma duyurusu yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.