TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Akraba Evliliği

İLKHABER-Gazetesi - Akraba Evliliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Akraba Evliliği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Akraba evliliği yasaklanıyor mu? 2025'te kuzen evliliği yasaklanacak mı? Haber

Akraba evliliği yasaklanıyor mu? 2025'te kuzen evliliği yasaklanacak mı?

Sosyal medyada hızla yayılan iddialara göre, akraba evliliklerine getirilecek yasaklar ülke gündeminde geniş bir yankı uyandırdı. Özellikle genetik hastalıklara neden olma riskleri nedeniyle, bu tür evliliklerin yasaklanması önerisi tartışma konusu oldu. Bu önerilerin, genetik hastalıkların yaygınlığını azaltma amacı taşıdığı belirtiliyor. AKRABA EVLİLİĞİ EN YÜKSEK İL ŞANLIURFA OLDU 2023 yılında Türkiye’de akraba evliliği oranı en yüksek olan il ,7 ile Şanlıurfa oldu. Bu yüksek oran, genetik hastalıkların yaygınlığıyla ilişkilendiriliyor. Kuzen evliliklerinin yasaklanması yönündeki tartışmalar, genetik hastalıkların yaygınlığını azaltma amacı taşıyor. Sosyal medya kullanıcıları, SMA gibi genetik hastalıkların önlenmesi adına bu yasağın olumlu bir adım olduğunu ifade ediyor. AKRABA EVLİLİĞİ YASAKLANACAK MI? Şanlıurfa’da yüksek oranlarda görülen akraba evlilikleri, sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yada yaptırım henüz olmasada konu sosyal medyanın gündemine oturdu. Bu bağlamda, yasağın özellikle genetik hastalıkların yaygın olduğu bölgelerde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu. Sosyal Medyada Tepkiler Sosyal medyada “Kuzen evlilikleri yasaklanıyor” haberlerine olumlu tepkiler geldi. Kullanıcılar, SMA'lı çocuk sayısının artmasına karşı alınan bu önlemi desteklediklerini belirtti. Yorumlarda, genetik hastalıkların yaygınlığının azalması ve toplum sağlığının iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı. 2025’te Kuzen Evliliği Yasaklanacak mı? Akraba evlilikleriyle ilgili tartışmalar, 2024 ve 2025 yıllarında da devam edecek gibi görünüyor. İddialara göre, 2025 yılından itibaren kuzen evliliklerinin yasaklanması planlanıyor. Bu yasağın, genetik hastalıkların yaygınlığını azaltma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gerçekte 20 yaşında, 40 yaşında gibi gösteriyor Haber

Gerçekte 20 yaşında, 40 yaşında gibi gösteriyor

(Haber Merkezi)-  Kahramanmaraş'ta yaşayan, 40 yaşında gibi görünen 20 yaşındaki Enes Cenneter, dünyada nadir görülen Pachydermoperiostosis ve 'erken yaşlanma' hastalığına karşı mücadele veriyor. Pazarcık ilçesi Dehliz köyü Bölükçam Mahallesi'nde yaşayan 20 yaşındaki Enes Cenneter, 15 yaşından itibaren ortaya çıkan ve yaşamını zorlaştıran hastalığından kurtulmak istiyor. Herkesin 40 yaşında gösterdiğini söylediğini belirten Cenneter, bu hastalıktan kurtulmak isteyerek, tedavisi varsa olmak istediğini söyledi. Cenneter, "Hastalığımın akraba evliliğinden kaynaklı bir hastalık olduğunu söylüyorlar. Pachydermoperiostosis adında bir hastalık. Ellerde, ayaklarda ve bacaklarda büyüme oluyor. Alnımda kırışma ve yaşlı bir görüntü oluşturuyor. Doktorlar akraba evliliğinden dolayı olduğunu, genlerde kalıcı imitasyona uğrayan zararlı genler almışım, hem anneden hem babadan. Günlük yaşantımda bacaklarım, ellerim şiş olduğu için zorlanıyorum. Yüzümün görüntüsü beni olumsuz etkiliyor" dedi. 15 yaşından itibaren ortaya çıkan bir hastalık olduğuna değinen Cenneter, "Bilinmeyen bir hastalık ve tek istediğim eğer tedavisi varsa tedavi olmak. Araştırmalarımda 10 yıl süren bir hastalık olduğunu öğrendim. 25 yaşıma kadar sürecek tahminen. Kendimi hep aynı gördüğüm için değişimi tam anlayamıyorum. Ben fazla yürüyemiyorum. Dondurma dükkanında çalışıyorum. Ayakta kaldığım için çok fazla ağrı, sızı oluyor. Müşteriler geldiği zaman yüzüme ne olduğunu soruyorlar. Bana garip bakıyorlar. Durumumu herkese izah edemiyorum. 20 yaşındayım ama herkes bana 40 yaşındaymışım gibi muamele gösteriyor" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.