TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Akçatekir

İLKHABER-Gazetesi - Akçatekir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Akçatekir haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hava sıcaklıklarıyla birlikte yayla evleri kiraları tırmandı: Kiracılar kara kara düşünüyor Haber

Hava sıcaklıklarıyla birlikte yayla evleri kiraları tırmandı: Kiracılar kara kara düşünüyor

Son yıllarda yaşanan aşırı sıcaklar, insanların serinlemek için yayla evlerine olan ilgisini artırdı. Ancak bu durum, yayla evleri kiralarında önemli bir yükselişe neden oldu. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve yaz aylarında serinlemek için yaylaları tercih eden vatandaşlar, artan taleple birlikte yükselen kiralarla karşı karşıya kalınca, kara kara düşünmeye başladı. Yayla evleri kiralarındaki artış, kiracıları zor durumda bırakmaya başladı. Birçok kişi, bütçesini zorlayarak katlanan oranlarda daha yüksek kiralar ödeme mecburiyetinde kaldı. . Özellikle sabit gelirli vatandaşlar, bu durumdan en çok etkilenenler arasında yer aldı. Bütçesi uygun olmayan kiracı yayla sakinleri, kiraları karşılayamayacakları için yayla evlerinden vazgeçmek zorunda kalacaklarını söyledi. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz emlak uzmanları, yayla evleri kiralarındaki artışın ana nedeninin, aşırı sıcaklarla birlikte artan talep olduğunu söyledi. Emlakçılar, iklim değişikliği sonucu sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların yayla evlerine olan ilgisinin daha da artacağını ve bu durumun ise kiraları olumsuz etkilemeye devam edeceğini ifade etti. Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da yayla kültürünün yoğun olduğu Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylaları gibi yaylalarda da kiraların arttığına işaret eden bazı emlakçılar, “Kira fiyatları artıyor ancak, alım gücünün düşmesi nedeniyle çok yayla evi boş kalabilir. Ev sahiplerinin, bu durumu da dikkate alarak kira artışını buna göre yapmasında yarar var” dedi. Yaylalara olan ilginin ev kiralarındaki artışa neden olması vatandaşların tepkisini çekerken, Akçatekir Yaylası’ndaki bazı emlakçılar, ev kiralarının, binanın metrekare ve donanımına göre değiştiğini söyledi. Emlakçılar, geçen yıl 20 bin lira olan normal bir dairenin kirasının yüzde yüze yakın oranda arttığını, villa fiyatlarının da lokasyona göre 100 bin liranın üzerine çıktığını kaydetti. Kiracıların dikkat etmesi gerekenler Yayla evi kiralarken dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, kira sözleşmelerini iyi okumaları ve tüm maddeleri anlamalarının önemini vurguluyor. Ayrıca, kiracıların, ev sahipleriyle yapacakları görüşmelerde kiraların makul düzeyde olmasına dikkat etmeleri ve olası sorunlara karşı önceden tedbir almaları gerekiyor.

İmar yolu için çam ağaçlarının kesilmesi, Atatürk'ün doğa sevgisini akıllara getirdi Haber

İmar yolu için çam ağaçlarının kesilmesi, Atatürk'ün doğa sevgisini akıllara getirdi

Adana'nın yaz aylarında cazibesi artan Pozantı ilçesindeki Akçatekir Yaylası'nda parselli bir arsaya ulaşımı sağlayacak imar yolu açılması için çam ağaçlarının kesilmesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün doğa sevgisini akıllara getirdi. Adana'nın gözde yaylalarından olan Pozantı ilçesindeki Akçatekir (Büyüktekir) Yaylası 169 Sokak'ta bulunan ve tapuda 267 ada 12 Nolu parsel olarak belirtilen arsasına ev yaptırmak isteyen bir kişi, imar yoluna denk gelen çam ağaçlarının kesilmesi için Pozantı Belediyesi’ne dilekçe verdi. Pozantı Belediyesi de söz konusu çam ağaçlarının kesilmesi konusunda Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü'ne resmi yazı gönderdi. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonrasında, Pozantı Belediyesi’ne gönderilen resmi cevapta ise imar yolu üzerindeki ağaçların kesilmesinde herhangi bir sıkıntı olmadığı ifade edildi. Geçen yıl yapılan bu yazışmaların ardından söz konusu parsele ulaşımı sağlayacak olan yoldaki çam ağaçları kesildi ve arsa sahibi tarafından iki katlı yayla evi inşa edildi. İmar yolu için çam ağaçlarının kesilmesi ise Mustafa Kemal Atatürk'ün doğa sevgisini akıllara getirdi. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'da bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için inşa halindeki köşkün tren rayları üzerinde kaydırması talimatı verdiği anıyı hatırlatan doğaseverler, "İmar yolu için çam ağaçlarının kesilmesi, ülkemizdeki doğaya bakış açısını yansıtıyor. Her yıl yangınlar sonucu yok olan ormanlık alanlarımızın kısa sürede yeniden yeşillenmesi ve eski haline dönmesinin mümkün olmadığı düşünüldüğünde, imar düzenlemesi veya yasal da olsa ağaçların kesilmesi, kabul edilebilecek bir durum değil" şeklinde tepki gösterdi.

Çukurova’nın yaylaları, kavurucu sıcaklarda zirve yaptı Haber

Çukurova’nın yaylaları, kavurucu sıcaklarda zirve yaptı

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Hava sıcaklığının 44 dereceye kadar çıktığı Adana’da, nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, hata sonu günü birlik de olsa yaylaları doldurdu. Türkiye’nin en sıcak kentlerinden olan Adana’da hafta sonu termometreler yer yer 45 dereceye kadar çıktı. Nem oranı ile birlikte hissedilen hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı Adana’da çok sayıda vatandaş, özel ve toplu taşıma araçlarıyla Toros Dağları eteklerindeki yaylalara gitti. Hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaşmasıyla mesai saatlerinin yorgunluğunu Adana’daki Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylalarında atmak isteyen vatandaşlar,  akarsu kenarlarında veya ağaçlık alanlarda serinlemeye çalıştı.  Kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda ilçe belediyeleri tarafından yapılan spor sahaları, çocuk parkları ve mesire alanlarındaki yoğunluk, geç saatlere kadar sürdü. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının arttığına işaret ederek, piknik yapan vatandaşları ormanlık ve mesire alanlarında ateş yakmamaları konusunda uyardı. Başkan Çay, aynı zamanda piknikçilerin çevre temizliği konusunda da duyarlı olmalarını istedi.

Çukurova’da yayla sezonu açılıyor Haber

Çukurova’da yayla sezonu açılıyor

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - Adana’da hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaşması, Toros Dağları eteklerindeki yaylaların cazibesini giderek arttırdı. Okulların tatile girmesiyle yaylacılar her sezon olduğu gibi yine hazırlıklara başladı. Sıcağın etkisiyle yayla kültürünün yoğun olduğu Adana’daki Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylaları her yaz sezonu adeta ‘’zirve’’ yapıyor. Kış aylarında nüfusu yaklaşık 20 bin olan Pozantı ilçesinin nüfusu, yaz aylarında ise 180 bine kadar ulaşıyor. -Ev kiraları arttı Toros Dağları eteklerindeki yaylalara ilgi, yayla evlerinin kiralarını da arttırdı. Pozantı’daki emlakçılar,  Akçatekir Yaylası’ndaki ev kiralarının, binanın metrekare ve donanımına göre değiştiğini söyledi. Normal bir dairenin 20 bin liraya kiralanabildiğini ifade eden emlakçılar, villa fiyatlarının da yine lokasyona göre 80 ila 100 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için belediye hizmetleri de günler önce verilmeye başlandı. Alt ve üstyapı, çocuk parkları, mesire alanları ve özellikle hafta sonu tatilcileri için konaklanabilecek mekanlar konusunda hizmetler sunan Pozantı Belediyesi,  yaylaları daha modern ve sağlıklı bir yapıya kavuşturmanın gayretini veriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.