TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı

İLKHABER-Gazetesi - Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Göktaş: Aile ve Gençlik Fonu’nda ikinci etap ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor Haber

Göktaş: Aile ve Gençlik Fonu’nda ikinci etap ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu doğrultuda başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanan, Mayıs ayı içerisinde de resmi nikâhlarını gerçekleştiren 1.203 çifte toplam 180 milyon 450 bin TL ödeme yapacaklarını bildirdi. Aile kurumunun desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması için Aile ve Gençlik Fonu’nu kurduklarını kaydeden Bakan Göktaş, aile kurmayı her daim teşvik ettiklerini, aileleri güçlendirmeyi ana hedefleri olarak belirlediklerini ifade etti. Bakan Göktaş, projeyle gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı bir adım atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklediklerinin altını çizdi. Söz konusu projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatan Bakan Göktaş, başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağladıklarının bilgisini verdi. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençleri yalnız bırakmadıklarını belirten Bakan Göktaş şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz projenin pilot uygulamasını deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da gerçekleştiriyoruz. Desteğimizde ilk ödemeyi eğitim programlarına katılıp resmi nikâhı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimizin hesaplarına yatırmıştık. İkinci etap ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekerek, bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Mayıs ayı içerisinde resmi nikâhlarını gerçekleştiren 1.203 çiftimize toplam 180 milyon 450 bin TL ödeme yapacağız.”  

Aile Bakanlığından müjde: Başvurular 11 Mart'a kadar sürecek Haber

Aile Bakanlığından müjde: Başvurular 11 Mart'a kadar sürecek

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca gün gün destekler ile alakalı olan başvuru tarihleri ve ödeme tarihleri açıklandı. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelire sahip olan vatandaşlara yönelik olarak çok sayıda destek ödemesi gerçekleşiyor. Bunlar bireysel olarak ya da hane durumlarına yönelik olarak şekillenmekte olan destekler olarak ödenmektedir. Kadınlara, yaşlılara, çocuklara ve engellilere yönelik olarak gerçekleştirilecek. Toplum tarafından dezavantajlı olan kesim sağlanmakta olan destekler kesilmiyor. Bakanlık çoğu desteği  her ayın ikinci yarısı içerisinde banka hesaplarına aktarmaktadır. Aile desteği, yaşlı aylığı, SED desteği, engelli maaş ödemeeleri evde bakım maaşı gibi ödemeler pek çok destek bakanlık tarafınca Şubat taksitleri hesaplar içerisine aktarılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Manihur Özdemir Göktaş tarafından istihdam amaçlı olarak başvurular belirtiliyor. Aile Bakanlığı tarafından personel alımı gerçekleşek 2023 senesinin sonunda her bakanlık bütçe planlamasını yapmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmeleri sonrasında Manihur Özdemir Göktaş tarafından 2024 senesinde bakanlığa personel alımları yapılacağı açıklanmıştı. Manihur Özdemir Göktaş yaptığı açıklama da 8000 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini belirtirken Merkez ve de taşra içerisinde çalıştırılmak açısından KPSS B grubu puanlarının esas alındığı ve herhangi bir sınav gerçekleşmeden de personel alımlarının tamamlanmış olmayacağı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çalıştırılmak açısından personel alınacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı içerisinde çalıştırılmak açısından sözleşmeli olarak personel alımları ile ilgili nitelikler tablosu geçilen günler içerisinde açıklandı. Peki Bakanlık içerisinde çalıştırılmak açısından başvurular ne zaman başlayacak? Bakanlık tarafınca başvuru tarihleri ile ilgili olarak yapılan açıklama da dün itibari ile sistemin açıklanmış olduğu belirlenirken, 11 Mart tarihine kadar devam edeceği açıklandı. Manihur Özdemir Göktaş, şimdiye kadar alınan personel alımlarından en yüksek sayılarda personel alımlarını yaparken, sebeplerinin ise deprem bölgelerinde daha fazla istihdam olması açısından yapıldığını belirtti. Konu ile ilgili olan gelişmeler Aile Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden ya da sosyal medya platformlarında takibi gerçekleşecektir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.