TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Aile Sağlığı Merkezleri

İLKHABER-Gazetesi - Aile Sağlığı Merkezleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile Sağlığı Merkezleri haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kandemir: Şiddet yasası çıkarılmadığı ve can güvenliğimiz sağlanmadığı sürece daha çok canımız yanacak Haber

Kandemir: Şiddet yasası çıkarılmadığı ve can güvenliğimiz sağlanmadığı sürece daha çok canımız yanacak

Hastane ve sağlık merkezlerinde şiddet son bulmadığı gibi artarak devam ediyor. 29 Temmuz’da, Muğla’nın Bodrum İlçesinde bulunan Ortakent Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Hürkal Tezvar, görevi başında hasta ve yakını tarafından uğradığı şiddet nedeniyle yoğun bakıma alındı. Şiddet olayının ardından Türkiye’nin birçok ilinden Aile hekimleri olayın meydana geldiği ASM önünde toplanarak ortak basın açıklaması yaptı. AHESEN, TTB, AHEF, BDS, SES, GENEL-SAĞLIK-İŞ, HEKİMBİRLİĞİ, MUĞLAHED, MUĞLASED, İZAHED, AYAHED, MUĞLA TABİP ODASI, AYDIN TABİP ODASI gibi çok sayıda STK’nın katıldığı basın açıklamasında acil çağrısı ile şiddet yasasının çıkarılması öne çıkarıldı. “Görevimiz insanların sağlığını korumak olmasına rağmen kendi canımızı koruması gerekenler sessiz kalmaya devam etmektedir”  Basın açıklamasında konuşan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, “Bugün burada tam da bu ASM’de şiddete maruz kalan ve şu anda yoğun bakımda yaşam savaşı veren meslektaşımıza Türkiye’nin her yerinden destek olmaya geldik. Dün yaşanan olayda da görüldüğü üzere Aile Sağlığı Merkezleri’nde can güvenliğimiz yoktur. Sevdiklerimize, hastalarımıza ve yakınlarımıza buradan sesleniyoruz; can güvenliğimiz olmadan görev yapıyoruz, bizi koruması gereken yetkili mercilere, yetkili makamları göreve davet ediyoruz. Şiddet yasası çıkarılmadığı ve can güvenliğimiz sağlanmadığı sürece daha çok canımız yanacak. Bu duruma dur demesi gerekenler maalesef gereğini yapmamaktadır. Görevimiz insanların sağlığını korumak olmasına rağmen kendi canımızı koruması gerekenler sessiz kalmaya devam etmektedir. Aile Hekimliği Sendikası olarak bugüne kadar her sorunun kararlılıkla takipçisi olduk, bundan böyle de olmaya devam edeceğiz” dedi.

Dr. Türkü Yağmur Nehir: Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir Haber

Dr. Türkü Yağmur Nehir: Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir

Muğla’nın Bodrum ilçesinde görevli bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi’nde bir hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan aile hekiminin kalbi durdu. Aile hekimi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı, saldırganlar da yakalandı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Aile hekimleri olarak, zor çalışma şartları, uygunsuz hukuksuz kışkırtılmış hasta talepleri ve bitmek bilmeyen angaryalar ile mücadele ederken, şiddet olaylarının yaşanmasını kabul etmiyoruz” dedi. “Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını şiddetine maruz kalmıştır” AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Aile hekimi meslektaşımız Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını şiddetine maruz kalmıştır. Bilinen kardiyak hastalıkları bulunan meslektaşımız olay yerinde fenalaşmış, arrest olmuş ve hastaneye 112 aracılığıyla götürülerek acil anjiyoya alınmak zorunda kalmıştır. Şu an yoğun bakımda olan ve hayati tehlikesi devam eden Dr. Tezvar’a acil şifalar diliyoruz” diye ifade etti. “Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez” Dr. Nehir sağlıkta şiddetin mazur görülemez olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bizler hastalarımızın ve ülkemizin sağlığını korumak için büyük bir fedakârlık gösterirken; fedakarlığımızın karşılığı şiddet olmamalıdır. Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersizdir. Önlemlerin ve yaptırımların artırılması gerekmektedir.” “Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır” Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gerekli önlemleri bir an önce almalıdır. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır.” Dr. Türkü Yağmur Nehir, can güvenliklerinin sağlanmadığı ve insani çalışma ortamlarının oluşturulmadığı şartlarda çalışmak istemediklerinin de altını çizdi.

Dr. Ahmet Kandemir: Bizler yeni planlamada tecrübe ve deneyimlerimizle katkıya hazırız Haber

Dr. Ahmet Kandemir: Bizler yeni planlamada tecrübe ve deneyimlerimizle katkıya hazırız

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin verildiği Aile Sağlığı Merkezleri uzun süredir farklı sorunlarla hizmet vermeye devam ediyor. Sağlık Bakanı'nın değişmesiyle çıkmaza giren sistemin iyileştirilmesine yönelik umutlar yeniden yeşerdi. “Bizler yeni planlamada tecrübe ve deneyimlerimizle katkıya hazırız” Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, "Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yaşadığı sorunlar uzun süredir artarak devam ediyor. Yeni Sağlık Bakanımızın yaptığı iyileştirme açıklamalarını büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Son açıklaması ile değişim sinyali veren Sayın Bakanımıza bu değişim için çağrıda bulunmak istiyoruz. Sahada bu işi yürüten bizler olmadan masa başı bir planlama sağlıklı bir karşılık bulmayacaktır. Bunu önceki dönemlerde yaşadık. Hem çalışan memnuniyetinde hem de hasta memnuniyetinde ne yazık ki düşüş oldu. Bizler yeni planlamada tecrübe ve deneyimlerimizle katkıya hazırız. Bu konuda sahada görev yapan yetkin isimlerin planlama sürecine dahil edilmesini talep ediyoruz” diye ifade etti. “AHESEN olarak sunduğumuz çözüm önerileriyle sürece katkı sağlamaya hazırız” Dr. Kandemir, "Sağlık hizmetlerinin temel ayağı olan birinci basamakta çalışan meslektaşlarımız, şiddet, angarya ve özlük hakkı kayıpları gibi sorunlarla karşı karşıyadır. Bu durum sadece çalışanların değil, aynı zamanda hasta memnuniyetinin de olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Aile hekimliği çalışanları olarak, sizin liderliğinizdeki bakanlığın bu sorunları ivedilikle çözme konusundaki kararlılığınızı bekliyoruz. Bu çözümler, sadece çalışma koşullarımızı iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda hasta memnuniyetini de artıracaktır. Bu noktada, AHESEN olarak sunduğumuz çözüm önerileriyle sürece katkı sağlamaya hazırız” dedi. “Sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kalitesi için bu adımların hayati önem taşıdığına inanıyoruz” Dr. Ahmet Kandemir, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Sizden ricamız, bu önemli konuyu en kısa sürede gündeminize almanız ve bu sorunlara yönelik somut adımlar atmanızdır. Sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kalitesi için bu adımların hayati önem taşıdığına inanıyoruz."

Kandemir: Hatay’da Aile Hekimliği Ek Yerleştirme kurasına 26 boş birim olmasına rağmen sadece 1 hekim başvurdu Haber

Kandemir: Hatay’da Aile Hekimliği Ek Yerleştirme kurasına 26 boş birim olmasına rağmen sadece 1 hekim başvurdu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde en çok zarar gören illerden biri olan Hatay, depremden bu yana iyileşme adına yeterli adımlar atılmadığı için sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor. “Depremin üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen yaralar hala taze” Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, bu durumu şu şekide dile getirdi: “Depremin üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen yaralar hala taze ve sorunlar çözümsüz kalmış durumda. Bölgede yaşanan sıkıntıların çözümü için eski Sağlık Bakanımıza birçok kez çağrıda bulunmuş, ancak yapıcı bir karşılık alamamıştık. Hala afet ortamında hizmet vermeye çalışan Aile Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları var. Bölgede görev yapan arkadaşlarımız, aynı zamanda depremzedeler. Evlerini, ASM binalarını ve en önemlisi sevdiklerini kaybettiler. Buna rağmen kazançları düşürüldü. Bu çözümsüz sorunların doğal bir sonucu olarak, Hatay’da Aile Hekimliği Ek Yerleştirme kurasına 26 boş birim olmasına rağmen sadece 1 hekim başvurdu.” “Şartlar normalleşene kadar bölgedeki aile hekimliği çalışanları her türlü negatif performanstan muaf tutulmalı” AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, “Daha önce defalarca uyardık. Bölgedeki aile hekimliği çalışanlarının mağdur olduğunu ve fedakârca çalışmalarına rağmen cezalandırıldıklarını anlattık. Yeni Sağlık Bakanımıza umutla bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz: Çözüm çok basit. Şartlar normalleşene kadar bölgedeki aile hekimliği çalışanları her türlü negatif performanstan muaf tutulmalı. Nüfus bazlı ödemeler deprem öncesine göre yapılmalı. Teşvikler kritersiz tavandan verilmeli. Hasarlı aile sağlığı merkezleri mümkünse onarılmalı, değilse acilen yeni yer gösterilmeli” dedi. “İlk günden beri bölgedeki sağlık hizmetinin normalleşmesi için önerilerde bulunuyoruz” Kandemir, “Esnek çalışma olanağı sunulmalı ve cari gider desteği verilmeli. Eğer şartlarda düzenleme yapılmazsa bölgeden kaçışlar daha da artacaktır ve vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alması zorlaşacaktır. Aile hekimliği çalışanları sendikası olarak, ilk günden beri bölgedeki sağlık hizmetinin normalleşmesi için önerilerde bulunuyoruz. Şartlar düzelene kadar da bölgedeki meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz” diyerek ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.