TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası

İLKHABER-Gazetesi - Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

AHESEN'den TBMM'ye açık çağrı: Toplu sözleşme ikramiyesi meclis'ten geçerse AYM yolunu tutacağız Haber

AHESEN'den TBMM'ye açık çağrı: Toplu sözleşme ikramiyesi meclis'ten geçerse AYM yolunu tutacağız

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından geçtiğimiz aylarda iptal edilen 'toplu sözleşme ikramiyesi'nin yeniden Meclis'te gündeme gelmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Kandemir, yasanın kabul edilmesi halinde yeniden AYM'ye başvuracaklarını belirtti. MECLİS'TEKİ YENİ DÜZENLEME 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklifin Genel Kurul'da da kabul edilmesi durumunda, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. AHESEN BAŞKANI'NDAN TEPKİ AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, yetkili sendikaların bugüne kadar memurların şartlarının kötüleşmesine onay verdiğini belirtti. Kandemir, "Bakanlık görüşmelerinde, masa başında, memurların enflasyon altında ezilmesine müsaade etmiştir. Şimdi ise kendilerine üye olanlara rüşvete benzer ödeme yapılmasını talep ediyorlar. Yüce meclisin bu oyuna gelmeyeceğine inanmak istiyoruz. Anayasamıza aykırı olan bu yasa meclisten geçmemelidir," dedi. "BARAJ HAKSIZLIĞINA SON VERİLMELİ!" 80’den fazla sendika ile birlikte tepki verdiklerini belirten Dr. Kandemir, sendikalı kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanmasının önüne geçen baraj düzenlemesinin, bazı sendikalara üye olanlara ikramiye verilip diğerlerine verilmemesi ile hakka, hukuka ve vicdana aykırı bir durumu ortaya koyduğunu söyledi. Kandemir, "Baraj içinde olan sendikalar, memurların enflasyon altında ezilmesine izin verdiler. Şimdi ise bu durumu tekrar gündeme getirerek, kendilerine üye olanlara 'rüşvet' algısı yaratan ödemeler talep ediyorlar," dedi. AİLE HEKİMLİĞİ ÇALIŞANLARI VE TÜM MEMURLARA ÇAĞRI AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, tüm memurlara da açık bir çağrıda bulunarak, "Mevcut enflasyon ortamında bizleri yoksulluğa ve açlığa mahkum eden yetkili sendikalardan istifa etmek, sizleri bu şartlara iten herkese net bir cevap olacaktır. Meslektaşlarımız rüşvet veya sadaka değil, hakkımız olan ücreti istiyoruz. Bu yasa geçse dahi, iptali için gerekli tüm mücadeleyi vereceğiz. Sürecin, tüm memurlara eşit işlemesi ve hukuki haklarının korunması için taraf olacağız," dedi.

Kandemir: Hatay’da Aile Hekimliği Ek Yerleştirme kurasına 26 boş birim olmasına rağmen sadece 1 hekim başvurdu Haber

Kandemir: Hatay’da Aile Hekimliği Ek Yerleştirme kurasına 26 boş birim olmasına rağmen sadece 1 hekim başvurdu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde en çok zarar gören illerden biri olan Hatay, depremden bu yana iyileşme adına yeterli adımlar atılmadığı için sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor. “Depremin üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen yaralar hala taze” Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, bu durumu şu şekide dile getirdi: “Depremin üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen yaralar hala taze ve sorunlar çözümsüz kalmış durumda. Bölgede yaşanan sıkıntıların çözümü için eski Sağlık Bakanımıza birçok kez çağrıda bulunmuş, ancak yapıcı bir karşılık alamamıştık. Hala afet ortamında hizmet vermeye çalışan Aile Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları var. Bölgede görev yapan arkadaşlarımız, aynı zamanda depremzedeler. Evlerini, ASM binalarını ve en önemlisi sevdiklerini kaybettiler. Buna rağmen kazançları düşürüldü. Bu çözümsüz sorunların doğal bir sonucu olarak, Hatay’da Aile Hekimliği Ek Yerleştirme kurasına 26 boş birim olmasına rağmen sadece 1 hekim başvurdu.” “Şartlar normalleşene kadar bölgedeki aile hekimliği çalışanları her türlü negatif performanstan muaf tutulmalı” AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, “Daha önce defalarca uyardık. Bölgedeki aile hekimliği çalışanlarının mağdur olduğunu ve fedakârca çalışmalarına rağmen cezalandırıldıklarını anlattık. Yeni Sağlık Bakanımıza umutla bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz: Çözüm çok basit. Şartlar normalleşene kadar bölgedeki aile hekimliği çalışanları her türlü negatif performanstan muaf tutulmalı. Nüfus bazlı ödemeler deprem öncesine göre yapılmalı. Teşvikler kritersiz tavandan verilmeli. Hasarlı aile sağlığı merkezleri mümkünse onarılmalı, değilse acilen yeni yer gösterilmeli” dedi. “İlk günden beri bölgedeki sağlık hizmetinin normalleşmesi için önerilerde bulunuyoruz” Kandemir, “Esnek çalışma olanağı sunulmalı ve cari gider desteği verilmeli. Eğer şartlarda düzenleme yapılmazsa bölgeden kaçışlar daha da artacaktır ve vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alması zorlaşacaktır. Aile hekimliği çalışanları sendikası olarak, ilk günden beri bölgedeki sağlık hizmetinin normalleşmesi için önerilerde bulunuyoruz. Şartlar düzelene kadar da bölgedeki meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz” diyerek ifade etti.

Kandemir: Aile Sağlığı Merkezleri çalışanları açlık sınırında yaşamaya çalışıyor Haber

Kandemir: Aile Sağlığı Merkezleri çalışanları açlık sınırında yaşamaya çalışıyor

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir,  yazılı açıklamasında, zorlu ekonomik ve çalışma koşullarının her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, “Sahada görev yapan birçok arkadaşımız, özellikle Aile Sağlığı çalışanları açlık sınırında yaşamaya çalışıyor” dedi. “Hayat pahalılığı her geçen gün artarken, memur maaşları bu koşullara ayak uydurabilecek düzeyde değil” Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, “Zorlu ekonomik ve çalışma koşullarının gün geçtikçe iyileşmesi beklenirken daha da kötüye gitmesini acı bir şekilde yaşıyoruz. Sahada görev yapan birçok arkadaşımız, özellikle Aile Sağlığı çalışanları açlık sınırında yaşamaya çalışıyor. Beklenen enflasyon memur ücret artışı, açıklanan enflasyon oranıyla olacak. Ancak bu artış, daha birkaç gün önce açıklanan elektrik zammının %38 olduğu bir dönemde ve gerçek enflasyonun çok daha yüksek olduğu bir ortamda yetersiz kalıyor. Hayat pahalılığı her geçen gün artarken, memur maaşları bu koşullara ayak uydurabilecek düzeyde değil” diyerek ifade etti. “Aile sağlığı merkezlerinin sürdürülebilir hizmetini sağlayacak iyileştirme acilen yapılmalıdır” AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, “Bilindiği gibi Aile Sağlığı Merkezleri’nin tüm giderleri, sabit bir ödenekle Aile Hekimleri arkadaşlarımız tarafından karşılanıyor. Toplum sağlığı için çalışan hekim arkadaşlarımız, aynı zamanda sağlık merkezlerini ayakta tutabilmek için azami çaba harcıyor. Şartların giderek ağırlaşması Aile Sağlığı Merkezlerini de kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Aile hekimliği harcama kalemlerinin artış oranı; kiralar, tıbbi malzemeler, personel giderleri, elektrik gibi giderler düşünülünce çok daha fazla. Memur zammı refah payı dışında Aile hekimliği çalışanları için Aile sağlığı merkezlerinin sürdürülebilir hizmetini sağlayacak iyileştirme acilen yapılmalıdır," ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.