TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Aile Hekimi

İLKHABER-Gazetesi - Aile Hekimi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile Hekimi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bodrum'da hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan 40 yıllık doktor, mesleği bırakma kararı aldı Haber

Bodrum'da hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan 40 yıllık doktor, mesleği bırakma kararı aldı

Bodrum'a İstanbul'dan tatile gelen hasta yakınları tarafından aile sağlığı merkezinde darp edilen doktor Mustafa Hürkal Tezvar, 15 günlük tedavisinin ardından taburcu oldu. Dr. Tezvar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada mesleğini bırakacağını söyledi. Hasta yakınları tarafından darp edilen Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, 15 günlük tedavisinin ardından bugün taburcu oldu. Olay Bodrum Ortakent'te aile sağlığı merkezinde meydana gelmişti. Dr. Tezvar hasta yakınları tarafından darp edilmişti. Darp sonrası fenalaşan Tezvar, hızlı müdahale sonrası Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Acıbadem Hastanesi'nde tüm doktorlar seferber oldu ve Tezvar, yapılan müdahalelerle hayata döndürüldü. 40 yıllık tecrübeli hekim, yaşadığı bu travmanın ardından mesleği bırakma kararı aldı. "Böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum" diyen Tezvar, hekimliği bırakacağını ve emekli olacağını açıkladı. Doktor Mustafa Hürkal Tezvar, hastaneden taburcu olduktan sonra gazetecilere yaşadıklarını anlatarak şunları söyledi: "Koridorda sorumlu olmadığım misafir hastanın ateşli olduğu söylendi. Ateşine bakması için hemşire hanıma rica ettim. Ateşi 37 derece çıktı. Hastanın yakınlarına ilaç kullanıp kullanmadıklarını sordum, kullandıklarını söylediler. Eve gitmenin ve istirahat etmenin daha doğru olacağını belirttim. Ancak tatmin olmadılar. O sırada içeride randevulu hastam bekliyordu. Israrcı olan hanımefendiye, hemşireden daha detaylı bilgi alabileceklerini söyledim. Bir anda erkek hasta yakını hışımla içeri daldı. Telefonunu göstererek, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı aramakla tehdit etti. Masamda otururken, kolumdan tutup dışarı sürüklemeye çalıştı ve 'Bakacaksın ulan!' dedi. Tam o anda, içerideki başka bir hastam müdahale etmeye çalıştı. Arbede sırasında bilincimi kaybettim ve yere yığıldım. Nefes alamadım. Bu olay, 40 yıllık meslek hayatımda yaşadığım en kötü deneyim oldu. Hekimliği bırakıyorum ve emekli oluyorum." Olayın faillerinden Engin Seymen tutuklanırken, kardeşi Ö.S.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bodrum Baro Temsilcisi Onursal Özbek, bu tür şiddet olaylarının ağır yaptırımlarla cezalandırılması gerektiğine vurgu yaparak, Bodrum'un güvenliğinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Bodrum'da aile hekimi darp edildiği zamanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı Haber

Bodrum'da aile hekimi darp edildiği zamanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde aile hekimi Mustafa Hürkal Tezvar'ın görevi başındayken darp edilerek hastaneye kaldırıldığı olayda koridorda yaşanan kargaşa, güvenlik kamerasına yansıdı. Geçen 29 Temmuz günü Ortakent - Yahşi Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşanan olayda, İstanbul'dan Bodrum'a tatile gelen ve merkeze yüksek ateş şikayetiyle başvuran Engin S. (55) ile kardeşi Ö.A.S. (48), iddiaya göre tartıştıkları Dr. Mustafa Hürkal Tezvar'ı darp etti. Kalbinde pil takılı olduğu öğrenilen doktor fenalaştı, duran kalbi merkezdeki mesai arkadaşları tarafından yeniden çalıştırılarak 112 Acil Sağlık ekiplerince Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Dr. Mustafa Hürkal Tezvar'ın tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ederken gözaltına alınan Engin S. tutuklandı, kardeşi Ö.A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dr. Mustafa Hürkal Tezvar'ın durumunun daha iyiye gittiği, hastanede kısa yürüyüşler yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Koridorda yaşanan kargaşanın güvenlik kamerasına yansıdığı görüntülerde doktorun muayenehanesinin kapısında bekleyen Engin S.'nin doktorla diyalog halinde olduğu, ardından kardeşi Ö.A.S.'nin konuşmaya dahil olduğu görülüyor. Kısa süre sonra Engin S. ve kardeşi hışımla muayenehaneye giriyor. Gürültüyü duyan aile merkezi çalışanları da muayenehaneye girerek olaya müdahale ediyor, Engin S'yi muayenehaneden uzaklaştırıyor. O anlarda koridorda büyük bir kargaşa yaşandığı görülüyor.

Aile Hekimleri, Bodrum’daki şiddet olayı nedeniyle her Pazartesi siyah giyinecek Haber

Aile Hekimleri, Bodrum’daki şiddet olayı nedeniyle her Pazartesi siyah giyinecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar için aile hekimleri eylem düzenliyor. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, sağlıkta şiddeti protesto etmek amacıyla her Pazartesi siyah giyinerek muayene yapacaklarını açıkladı. Sağlıkta şiddetin ülke genelinde yaygın bir sorun olduğunu vurgulayan Dr. Türkü Yağmur Nehir, Sağlık ve Adalet Bakanlıklarını gerekli önlemleri almaya çağırdı. Dr. Nehir, “Aile Sağlık Merkezlerinde muayenelerimizi siyah giyerek yapacağız” dedi. “Aile Sağlık Merkezlerinde muayenelerimizi siyah giyerek yapacağız” Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gerekli önlemleri bir an önce almalıdır. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve bu durumun meslektaşlarımız üzerinde büyük bir psikolojik baskı oluşturduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu nedenle de her Pazartesi günü Aile Sağlık Merkezlerinde muayenelerimizi siyah giyerek yapacağız. Umarız mesajımız gerekli yerlere ulaşır” diye ifade etti.

Dr. Türkü Yağmur Nehir: Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir Haber

Dr. Türkü Yağmur Nehir: Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir

Muğla’nın Bodrum ilçesinde görevli bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi’nde bir hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan aile hekiminin kalbi durdu. Aile hekimi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı, saldırganlar da yakalandı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Aile hekimleri olarak, zor çalışma şartları, uygunsuz hukuksuz kışkırtılmış hasta talepleri ve bitmek bilmeyen angaryalar ile mücadele ederken, şiddet olaylarının yaşanmasını kabul etmiyoruz” dedi. “Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını şiddetine maruz kalmıştır” AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Aile hekimi meslektaşımız Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını şiddetine maruz kalmıştır. Bilinen kardiyak hastalıkları bulunan meslektaşımız olay yerinde fenalaşmış, arrest olmuş ve hastaneye 112 aracılığıyla götürülerek acil anjiyoya alınmak zorunda kalmıştır. Şu an yoğun bakımda olan ve hayati tehlikesi devam eden Dr. Tezvar’a acil şifalar diliyoruz” diye ifade etti. “Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez” Dr. Nehir sağlıkta şiddetin mazur görülemez olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bizler hastalarımızın ve ülkemizin sağlığını korumak için büyük bir fedakârlık gösterirken; fedakarlığımızın karşılığı şiddet olmamalıdır. Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersizdir. Önlemlerin ve yaptırımların artırılması gerekmektedir.” “Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır” Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gerekli önlemleri bir an önce almalıdır. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır.” Dr. Türkü Yağmur Nehir, can güvenliklerinin sağlanmadığı ve insani çalışma ortamlarının oluşturulmadığı şartlarda çalışmak istemediklerinin de altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.