SON DAKİKA

#Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İLKHABER-Gazetesi - Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Valisi Köşger'den bayramda hastane ziyareti Haber

Adana Valisi Köşger'den bayramda hastane ziyareti

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Ramazan Bayramı nedeniyle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Bayramı hastanede geçirmek zorunda kalan hastalar, yakınları ve fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Vali Köşger, onların bayramını kutladı. Ziyarette, hastaların sağlık durumları hakkında bilgi alan Vali Köşger, geçmiş olsun dileklerini ileterek "Bu mübarek bayram gününde hastanede olmak zorunda kalan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. ZİYARETE PROTOKOL ÜYELERİ DE KATILDI Ziyarette, 6’ncı Kolordu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ozan Nas, Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar da hazır bulundu. Protokol üyeleri, hastalar ve hasta yakınlarıyla sohbet ederek, onların bayramlarını kutladı. HASTALAR VE YAKINLARINDAN TEŞEKKÜR Vali Köşger’in bayramda gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaret, hastalar ve yakınları tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar, nazik ziyaretinden dolayı Vali Köşger’e teşekkür etti. SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR Vali Köşger, bayramda da görev başında olan sağlık çalışanlarına özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Fedakârca çalışan tüm sağlık personelimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

Adana'da 74 yaşındaki hasta 5 gün boyunca kırık sedyede bekletildi! Haber

Adana'da 74 yaşındaki hasta 5 gün boyunca kırık sedyede bekletildi!

Adana Şehir Hastanesine sevk edilen 74 yaşındaki Ziya Tanrıkulu'nun, 5 gün boyunca kırık bir sedyede Acil Travma Alanı'nda bekletildiği öne sürülürken, oğlu duruma tepki gösterdi.Adana'da yaşayan Fırat Tanrıkulu, akciğerlerinde su toplanma şikayetiyle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen babasının 5 gün boyunca kırık bir sedyede Acil Travma Alanı'nda bekletildiğini öne sürüp sosyal medyadan isyan etti. Paylaşımının ardından babasının Seyhan Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini söyleyen Tanrıkulu, durumunun kritik olduğunu, hastaneden şikayetçi olacağını anlattı. Feke ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki 4 çocuk babası Ziya Tanrıkulu, 26 Şubat'ta akciğerinde su toplanma şikayetiyle Kozan Devlet Hastanesi'nden bin 550 yatak kapasiteli Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İddiaya göre, acilden girişi yapılan Tanrıkulu, yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle Acil Travma Alanı'nda 5 gün bekletildi. Tanrıkulu'nun oğlu Fırat Tanrıkulu, duruma tepki gösterip sosyal medyadan paylaşım yaptı. Paylaşımın ardından Ziya Tanrıkulu, Seyhan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Babasını kırık sedyede bekleten oğul sosyal medyadan isyan etti Fırat Tanrıkulu, "Babam hastaneye sevk edildiğinde bilinci açıktı. Ancak şu anda çok kötü durumda. Orada can pazarı yaşanıyor. Bir an önce yetkililerin bu duruma el atması gerekiyor. Babam kırık bir sedyede bekledi. Yardımcı olmadılar. Ben hastaneden de şikayetçi olacağım" dedi.Hastane yönetimi ise hastanın beklediğini doğrulayıp tedavisinin Acil Travma Alanı'nda yapıldığını belirtti.

Prof. Dr. Timuçin Çil, Tıp Fakültesi Dekanı oldu Haber

Prof. Dr. Timuçin Çil, Tıp Fakültesi Dekanı oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Timuçin Çil, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Timuçin Çil, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Dekanı oldu. Prof. Dr. Timuçin Çil, 2008 yılında ABD’de ASCO IDEA ödülünü kazandı. 2017 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yılın doktoru da seçilen Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Timuçin Çil’in ulusal ve uluslararası hakemli birçok dergide Onkoloji alanında yayınlamış çok sayıda bilimsel makalesi yayınlandı. Timuçin Çil kimdir? 1976 yılında Tarsus’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Tarsus’ta tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2001 yılında Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve 2005 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları Anabilim Dalında Uzmanlık ihtisasını ve 2009 yılında ise Onkoloji ihtisasını tamamlayıp onkoloji uzman oldu. 2008 yılında Amerika’da ASCO IDEA ödülünü kazandı. 2009-2011 yılları arasında Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tıbbi Onkoloji Uzmanı olarak görev yaptı. 2011-2017 yılında Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tıbbi Onkoloji kliniğinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2011 yılında Onkoloji Doçenti oldu. 2017 yılında gerçekleştirildiği başarılı çalışmalar nedeni ile Sağlık Bakanlığı tarafından yılın doktoru ödülünü aldı. 2017 yılında ise Profesör Doktor unvanını aldı. 2017 yılından beri Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tıbbi Onkoloji Bilim dalı başkanı olarak görev aldı. 2024 yılı Kasım ayında ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine atandı. Prof. Dr. Çil, şimdi de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi dekanı olarak atandı. Prof. Dr. Çil'in Ulusal ve Uluslararası hakemli birçok dergide Onkoloji alanında yayınlamış çok sayıda bilimsel makalesi bulunurken, yine Uluslararası klinik araştırma projelerinde çok sayıdaki faz çalışmasında sorumlu araştırmacı olarak görevi mevcut.

Adana'da tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen çocuğa doktorunun ismi verildi Haber

Adana'da tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen çocuğa doktorunun ismi verildi

Adana'da ikamet eden Büşra ve Şehmus Kavak çifti, çocuk sahibi olma hayaline Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kavuştu. Doğum Uzmanı Doç. Dr. Sefa Arlıer'in başarılı operasyonu sonucu dünyaya gelen bebeklerine, minnettarlıklarını göstermek için doktorlarının ismini verdiler. Üç yıllık evliliklerinin ardından çocuk sahibi olamayan çift, tüp bebek tedavisi için Doç. Dr. Sefa Arlıer'e başvurdu. İlk denemede başarılı sonuç alındı ve Büşra Kavak, 3 kilo 450 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Mutlu anne, "Zorlu bir süreçti ama sonuna değdi, Sefa'mız geldi" diyerek duygularını ifade etti. BİN 500'ÜN ÜZERİNDE BAŞVURU Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugüne kadar bin 500'ün üzerinde tüp bebek başvurusu yapıldı. Doç. Dr. Sefa Arlıer, her hastayı bireysel olarak değerlendirdiklerini ve kişiye özel tedavi planları hazırladıklarını belirtti. Arlıer, "Hastalarımızın güvenini kazanmak ve onlara en iyi hizmeti sunmak bizim için çok önemli. Bu nedenle hastalarımızla sıcak bir ilişki kuruyoruz" dedi. DOKTORUN İSMİ BEBEKLERDE YAŞIYOR Doç. Dr. Sefa Arlıer ise, bugüne kadar yaklaşık 500 hastanın kendisinin ismini çocuklarına verdiğini söyledi. Bu durumun hem kendisi hem de ekibi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Arlıer, "Hastalarımızın bize olan güveninin bir göstergesi" şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Alıcı: Gereksiz kullanılan aspirin fayda yerine zarar verebilir Haber

Doç. Dr. Alıcı: Gereksiz kullanılan aspirin fayda yerine zarar verebilir

Sağlık Bilimleri Üniversitesi  Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan aspirinin kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi. Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Alıcı, polikliniklere başvuran çok sayıda hastanın kendilerine en fazla aspirin kullanımı konusunda sorular yönelttiğini, sadece kalp damar hastalığı değil, diyabeti olan, ailesinde kanser  ya da kalp damar hastalıkları  öyküsü bulunan, covid olan, sigara içen, obeziteden yakınan, insülin direnci bulunan  hatta hiçbir risk faktörü olmasa da ilerleyen yaşını gerekçe göstererek aspirin kullanmak isteyenlere sıkça rastladıklarını bildirdi. Özellikle 45 - 50 yaşından sonra mutlaka günde bir adet aspirin kullanılması gerektiği gibi yanlış bir kanı bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Gökhan Alıcı, “Çünkü hiçbir risk faktörü yokken gereksiz kullanılan aspirin fayda yerine zarar verebilir” uyarısında bulundu. KİMLER ASPİRİN KULLANMALI? Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarının en yaygın nedeninin halk arasında damar sertliği olarak bilinen  ateroskleroz olduğunu, bu nedenle koroner damar hastalığı tespit edilen tüm hastalara başka bir mani durum söz konusu değilse aspirin kullanımını önerdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bugüne kadar yapılan klinik çalışmalar kalp - damar hastalığı olan, kalp krizi geçirmiş, balon- stent takılmış,  bypass olmuş  hastalarda aspirinin önleyici etki yattığını göstermiştir. Bu nedenle eğer hastanın kardiyovasküler bir öyküsü varsa, kalp krizi geçirmiş ya da bu riski taşıyorsa, bypass olmuşsa, şah damarında tıkanıklık varsa, bacak damarlarında tıkanıklık var ya da pıhtılaşmaya bağlı felçlik geçirmişse mutlaka günde bir tane aspirin kullanımını tavsiye ediyoruz.  Günde 75-100 mg doz çoğunlukla yeterlidir. Buna rağmen 300 ya da 500 mg kullananlar olduğunu görüyoruz.” Doç. Dr. Alıcı, “Hiçbir risk faktörü ya da rahatsızlığı olmayan sadece ileri yaşını gerekçe gösterenler de aspirin kullanmak istiyor. Bunun yanı sıra bazı hastalarımız ise aspirini kanser önleyici olarak kullanmak gibi yanlışa düşebiliyorlar. Aspirinin kalın barsak kanseri, rahim kanserleri gibi bazı kanser türlerinde koruyucu etkisi bilinmekle birlikte kanser koruyucu olarak kullanımını   tavsiye etmiyoruz. Buna rağmen bazı hastalarımız haftada bir ya da iki kez, hatta ayda bir kez kullansam olmaz mı ? gibi ısrarcı taleplerde bulunuyor. Oysa, eğer aspirin kullanılacaksa biz zaten bunu günlük olarak tavsiye ediyoruz. Haftada bir ya da ayda bir gibi kullanma söz konusu değil” dedi. Aspirin kullanıp kullanma konusundaki kararın mutlaka hekime  bırakılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Alıcı, aspirinin en önemli yan etkisinin kanama olduğunu, bu nedenle potansiyel yarar-zararın doktor tarafından değerlendirmesi gerektiğini bildirdi. Alıcı, aspirin kullanımı uygun görülen hastaların da olumsuz yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ya da  sigara kullanımı gibi kalp damar hastalıklarını tetikleyen unsurları önlemeye çalışmadan, sadece aspirinle kalp hastalığından korunmanın da mümkün olamayacağının unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Adana'da uzuvlarını kaybeden 5 depremzede için protez takıldı Haber

Adana'da uzuvlarını kaybeden 5 depremzede için protez takıldı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği depreme 42 yaşındaki özel sektör çalışanı Harun Taşan da annesi eşi Betül, çocukları Mustafa (14) ve Emirhan (11) ile birlikte merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yakalandı. Taşan’ın çocukları Mustafa ve Emirhan depremde hayatını kaybederken, kendisi 17 saat sonra enkazdan her sağ bacağı diz altından kesilerek kurtarıldı.Evlatlarını kaybetti, yaşama tutundu.İlk olarak Kahramanmaraş’ta tedavi edilen Harun Taşan, ardından İstanbul’a sevk edildi ve burada Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat oldu. Tekrardan Kahramanmaraş’a dönen Taşan, burada devletin imkanlarıyla oluşturulan konteynerlerde kalmaya başladı. 13 ay sonra diz altı protezine kavuştu Depremin üstünden 13 ay geçtikten sonra Harun Taşan, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde diz altı protezine kavuştu ve 13 ay sonra ilk kez bastonsuz adım attı. Taşan’ın mutluluğu ise gözlerinden okundu. 4 depremzedeye daha protez takıldı Öte yandan, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kahramanmaraş ve Hatay’dan gelen 4 depremzedeye ise protezleri takıldı. “Ampute olmak zorunda kaldım”  Harun Taşan, 2 evladını kaybettiğini ancak eşi ve 2 evladının daha hayatta kaldığını belirterek, “Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta kendi evimizde iki çocuğumuzu kaybettik. 17 saat enkazın altında kaldım, bilincimi hiç kaybetmedim. Depremin ilk başladığı sıra çok şiddetliydi deprem ve saniyeler içinde yıkıldı binamız. Ampute olmak zorunda kaldım. Sonrasında tekrar memleketimize döndük ve orada hayatımıza devam ettik. Protezin takılmasında mutluyum, yeniden ayağa kalkmak, yürüyebilmek çok daha farklı bir şey ama neticede insanın kendi vücudu, kendi bedeni gibi olmuyor. Hayırlısı diyelim, inşallah bundan sonraki süreçte de daha iyi olur. Allah kimseye yaşatmasın çok zor günlerdi” ifadelerini kullandı. “14 hastanın protezi teslim edildi” Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli Dr. Emine Çetin ise depremzede hastalara protezlerin ücretsiz bir şekilde temin edildiğini söyledi. Dr. Çetin, “Depremzede hastalarımıza fizik tedavi hizmeti veriyoruz. 20’den fazla hastaya protez raporu çıkarttık ve bugün 14.hastamızın protezini teslim ettik. Hastaların yürümeleriyle alakalı eğitimlerimiz sürüyor. İhtiyacı olan hastalara hem protez temini hem de rehabilitasyon sürecini veriyoruz” dedi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput: 10 milyondan fazla kişiye hizmet verdik  Haber

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput: 10 milyondan fazla kişiye hizmet verdik 

2017 yılında hasta kabulüne başlayan bin 640 yataklı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi hem pandemide hem de deprem döneminde kentte ön planda yer aldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınında ülke genelinde yoğun mücadele verilirken, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi de donanımı, mimarisi ve sağlık ekibiyle sağlık sistemindeki yükün büyük bölümünü kaldırdı. Aynı şekilde deprem döneminde de son teknolojiyle inşa edilen hastane, bölgenin yükünü göğüsledi. Son 6 yılda Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10 milyondan fazla kişiye poliklinik hizmeti verilirken 250 binden fazla da ameliyat gerçekleştirildiği açıklandı. “Günlük insan trafiği 40-50 bin kişi”  Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, günlük ziyaret trafiğinin 40-50 bin kişi olduğunu söyledi. Doç. Dr. Harput, “Bin 200 doktorla hizmet veriyoruz. 6 yılda 10 milyondan fazla insana poliklinik hizmeti vermişiz ve 250 binden fazla ameliyat gerçekleştirmişiz. Bu kapasiteye sahip bir hastaneyi ilimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Şu anda günlük 11 bin kişi kapasiteyle poliklinik hizmeti veriyoruz. Günlük 11 bin poliklinik, 2 bin acil servis, bin 640 yatak ve 300 kişi yoğun bakım kapasiteli bu hastanede günlük insan trafiği 40-50 bin kişiye ulaşmaktadır” ifadelerini kullandı. “89 karaciğer, 77 böbrek nakli yapıldı” Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin nakil merkezi olduğunu da aktaran Başhekim Harput, “Hastanemiz ayrıca tüm teknik donanımlarıyla bir üniversite hastanesi ve bir nakil merkezi. Şu ana kadar 89 karaciğer, 77 böbrek nakli gerçekleştirmişiz. Bu sayı her sene giderek artıyor. Yeni hizmetlerimizi her geçen gün hastanemizde hizmete alıyoruz. Bölgenin tek kamu hizmeti veren üremeye yardımcı tedavi merkezini de hizmete aldık” dedi. “Deprem döneminde yükü göğüsledik” Deprem döneminde büyük bir yükü göğüslediklerini anlatan Başhekim Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, “Özellikle bu hastanenin varlığı kendisini ispatladı. Pandemi döneminde bütün bölgeye hizmet veren hastanemiz deprem zamanında da bütün çalışanlar ailelerini unutup insanlara hizmet etti. Helikopter, uçak ambulanslarla depremzedeler diğer illere sevk edilip tedavileri devam etti. Bir de uzuvlarını kaybeden depremzedelere özel üretilen protezleri hastalarımıza takarak birçok hastamızı yürür hale getirdik” diye konuştu. Öte yandan Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, 2024 yılı içinde kapasitelerini artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
İLKHABER-Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.