TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur

İLKHABER-Gazetesi - Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi Haber

Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi

Portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde oluşturduğu mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye'nin yaşaması fikriyle ortaya çıkan 12'nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. 310 ton et tüketildi Karnaval bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle daha zengin içerikle düzenlendi. Karnavala yerli ve yabancı 1 milyon 200 bine yakın turist katıldı. Ayrıca karnaval kapsamında Merkez Park ve Atatürk Parkı'nda yiyecek içecek stantları kuruldu ve Adana'ya özgü kebap, döner, şırdan, şalgam ve yüzlerce çeşit yemek satıldı. Adana Kasaplar Odası esnafın yüzünün güldüğü karnavalda 9 günde kent genelinde 310 tona yakın kırmızı ve beyaz etin tüketildiğini açıkladı. “Adana lezzetlerine doyuldu” Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, “İlimizde 9 gün boyunca hem karnaval alanları hem de restoranlar doldu taştı. Esnafların yüzü güldü. 9 günde yaklaşık 310 tona yakın et tüketildi. Adana'ya gelenler özellikle Adana kebaba ve Adana lezzetlerine doydu. Hiçbir sorun yaşanmadan karnavalı bitirdik” dedi. Öte yandan Başkan Yağmur, Adana'nın karnaval ve festivaller kenti olduğunu, marka değerinin her geçen gün arttığını söyledi. “Esnafın yüzü güldü” Kebapçı esnafından Cihangir Korkmaz ise 1 milyondan fazla ziyaretçinin Adana kebaba ve Adana'nın lezzetlerine doyduğunu belirterek, “Biz esnafların da yüzü karnavalda güldü. Çok güzel 9 gün geçirdik. Misafirlerimizi davul zurnalar ile karşılayıp aynı şekilde de uğurladık. Herkes çok memnun kaldı” ifadelerini kullandı. “Şırdan stokları tükendi” Şırdancı Güngör Güler ise şırdan stoklarının tükendiğini belirterek, “Binlerce kişi ilk kez şırdanla tanıştı ve çok beğendi. Ramazan Bayramı'ndan sonra karnavalın olması esnafları çok memnun etti. İşlerimiz çok güzel gitti. Şırdan stokları adeta tükendi” diye konuştu. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, karnavalın kent ekonomisine yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değer sağlayacağını açıklamıştı.

Yağmur: At eti sulu olur, mangalda pişmez Haber

Yağmur: At eti sulu olur, mangalda pişmez

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Son dönemde gündeme gelen at ve eşek eti kemiklerinin kentte kanaletlerde bulunması vatandaşları tedirgin etti. Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, at etinin sulu olduğunu belirtti. At ve eşek etlerinin kentte satılıyor olmasından endişe duyan vatandaşlara yanıt Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur’dan geldi. Tedirginliğe gerek olmadığını belirten Yağmur, et alış verişlerini mahallelerinde bildikleri, tanıdıkları esnaflardan yapmaları gerektiğini vurguladı. PAKETLENMİŞ KIYMADAN UZAK DURUN Et alırken mutlaka fişiyle alınması gerektiğini anımsatan Yağmur, “Eti alırken fiş talep etsinler. Ruhsatlı, güvenli yerlerden alsınlar. Bilmedikleri ve güvenmedikleri yerden vatandaşlarımız et almamalılar. Hazır paketlenmiş kıymadan uzak durmalılar. Kıyma alacaklar ise, etin gözlerinin önünde çekilmesini talep etmeliler” dedi. AT ETİ SULU OLUR Yağmur, at etinin nasıl olduğu konusunda bilgiler verdi.  Özellikle Adanalıların mangalda et pişirmeyi sevdiklerini ve aldıkları etleri genelde mangada pişirdiklerini vurgulayan Yağmur, at etinin mangalda pişmeye uygun bir et olmadığını dile getirerek; “Et kendini belli eder. Etin rengi pembemsi olacak ama sulu olmayacak. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür” diye konuştu.   KİMSE ADANA'NIN ADINI KÖTÜLEMESİN Adana’da bu tür vakaların olmayacağını dile getiren Yağmur, “Az öncede belirttiğim gibi asıl mesele kasabınıza güvenmeniz. Bize bağlı kasaplarımızda asla böyle şeyler olmaz. Adana kebap cennetidir. Kimse Adana'nın adını kötülemesin. Biz odamıza kayıtlı kasaplarımıza kefiliz. Eğer et alırken şüpheleri varsa Whatsap ihbar hattımızdan bize ulaşabilirler. Bizde Tarım İl Müdürlüğümüz ve Zabıta İl Müdürlüğümüzle gerekli çalışmayı yaparız” ifadelerini kullandı.

Adana'da koyun kulağı rağbet görüyor Haber

Adana'da koyun kulağı rağbet görüyor

Sakatatın başkenti Adana’da koyunun bütün organları adeta yok satıyor. Bir zamanlar çöpe atılan ancak şu anda çiğ olarak tanesi 60, pişmişi de 100 liraya satılan şırdan da yerini alternatif ürünlere bırakıyor. Adana Kasaplar Çarşısı’nda kilosu 50 liradan satılan koyun kulağına vatandaşlar rağbet gösteriyor. İsteyen kelle paçada isteyen ızgarada yiyor Adanalılar hem lezzetli hem de vitamin açısından faydalı olan koyun kulağını ızgara, çorba ve kavurma olarak tüketiyor. “Rağbet fazla” Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, koyun kulağına rağbetin sosyal medya sayesinde arttığını söyledi. Yağmur, “Koyun kulağı kelleden ayrılıp ütüleniyor ve ardından kelle paça çorbasının içerisinde tüketiliyor. Kilogramı şu anda 50 liradan satılıyor. Havaların çok aşırı sıcak gitmemesi nedeniyle rağbet fazla. Hem sevenler tüketiyor hem de kelle alamayan vatandaşlar kulağı alıyor” diye konuştu. “Adana sakatatın başkenti” Adana’da hayvanın bütün bölgelerinin tüketildiğini aktaran Yağmur, “Türkiye’nin sakatat tüketiminde başkent ili Adana. Adana’da da hayvanın bütün bölgeleri tüketiliyor. Hayvanın eti kadar sakatatı da vitamin açısından çok faydalı. Hiçbir rahatsızlık vermiyor bu sakatatlar. İnsanlar da gönüllerince yiyor” dedi. “Alternatif ürünlere talep arttı” Koyun kulağını satan Güngör Güler ise talebin çok olduğunu söyledi. Güler, “Koyun kulağı eskilerin bildiği lezzetli bir ürün. Sosyal medya sayesinde popülerliği arttı. Özel müşterilerimiz bunu talep ediyor biz de onlara hazırlıyoruz. İsteyenler kelle paça çorbasının içerisinde tüketiyor isteyenler ızgarada tüketiyor. Fakat şırdan kadar rağbet görmüyor. Herkes şırdanı merak edip şırdanı tüketiyor. Ancak onun da fiyatı arttığı için alternatif ürünlere de yönelmeler başladı” ifadelerini kullandı. Koyun kulağı yiyen Berdan İnsan isimli vatandaş, "Yedim çok beğendim. Zaten bildiğimiz bir lezzet, herkese tavsiye ederim. Biz Adanalılar hayvanın hiçbir bölgesini israf etmiyoruz" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.