TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

İLKHABER-Gazetesi - Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana’da iç sularda balık popülasyonu artırılıyor: 750 bin yavru sazan daha bırakıldı Haber

Adana’da iç sularda balık popülasyonu artırılıyor: 750 bin yavru sazan daha bırakıldı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Valilik talimatıyla iç sulardaki balık popülasyonunu artırmaya yönelik önemli bir adım attı. Daha önce 1.5 milyon adet yavru sazan balığı bırakılan göl ve göletlere, Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'in talimatları doğrultusunda 750 bin adet yavru sazan balığı daha bırakıldı. Bu yeni balık bırakma işlemiyle birlikte, Adana’daki iç sularda yaşayan balık sayısının önemli ölçüde artması hedefleniyor. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapılan bu çalışmalar sayesinde her Adanalının bir balığı olduğuna dikkat çekti. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda üretilen yavru sazan balıkları, 12 ildeki 226 göl ve gölette suyla buluştu. Her Adanalı için bir balık olmak üzere Adana'daki 30 göl ve gölete toplamda 1 milyon 500 bin balık bırakıldı. "Balık dağıtımı program çerçevesinde yapılıyor" Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından dört yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne devredilen Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu'ndan iç sularda balık bırakma işlemi, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün belirlediği programa uygun olarak sürdürülüyor. Farklı büyüklüklerdeki 20 havuzda yetiştirilen yavru sazan balıkları, kovalara alınarak Seyhan Baraj Gölü'ne bırakıldı. "Her Adanalı için bir balık bırakılmış oldu" Balık bırakma etkinliğinde açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, "Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'in talimatıyla göl ve göletlerimize balık bırakma programına başladık. Bugün, daha önce bıraktığımız 1 milyon 500 bin balığa ek olarak 750 bin yavru sazan balığını daha bırakmış olduk. Böylece her Adanalı için bir balık bırakılmış oldu" ifadelerini kullandı. "12 ildeki 226 göl ve gölete balıklarımız bırakıldı" Kökçüoğlu, bu yıl Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda 12 milyon yavru balık üretildiğini ve yaklaşık 10 milyon balığın, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün dağıtım programı çerçevesinde 12 ile gönderildiğini belirtti. "Bu 12 ildeki 226 göl ve gölete balıklarımız bırakıldı. Üretim kapasitemizi artırarak ülkemiz sularını balıklandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Adana’da patates ve soğana sıkı denetim Haber

Adana’da patates ve soğana sıkı denetim

Adana’da patates ve soğanda fahiş fiyat oluşmaması ve tüketicinin mağdur olmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlileri halde üçlü denetim yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları doğrultusunda Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcilerinin katılımı ile sebze ve meyve halinde geniş çaplı bir denetim yapıldı. Denetime Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu başkanlığında Tarım ve Orman Müdürlüğünden 70 gıda denetçisi, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim ve Koordinasyon Şube Müdürlüğünden 20 gelir uzmanı ve Ticaret İl Müdürlüğünden 8 denetim görevlisi olmak üzere toplam 98 personel katıldı. Patates ve soğan fiyatlarında oluşabilecek spekülasyonların önüne geçmek ve gıda sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Vedat Dalokay Hal Kompleksi'nde faaliyette bulunan patates ve soğan komisyon evlerinde yapılan denetimde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hijyen kurallarına uyum, depolama şartları ve genel temizlik konularında denetim gerçekleştirdi. Hijyen konusunda yetersizliği tespit edilen iş yerleri hakkında idari süreç başlatıldı. Adana Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim ve Koordinasyon Müdürlüğü ekipleri ise stok kontrolü, fatura, sevk ve taşıma irsaliyesi konularında denetim yaptı. Fatura, sevk ve taşıma irsaliyesi düzenlemediği tespit edilen iş yerlerine Vergi Usul Kanunu'na göre cezai işlem uygulandı. İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri de alış satış fiyatları yönünden denetim gerçekleştirdi. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, patates ve soğanda geçmiş yıllarda çok ciddi spekülasyonlar yapıldığını ve bunun da fiyatlarda suni artışa neden olduğunu belirterek, “Bakanlığımız talimatları doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de üreticilerimizin korunmasına, tüketicilerimizin sağlıklı ve ekonomik gıdaya erişmesine yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam edilecektir” dedi.

Kırsal Kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi anlatıldı Haber

Kırsal Kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi anlatıldı

Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak düzenlenen toplantıda, 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi' konusu masaya yatırıldı. Toplantıda tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi, kırsal kalkınma, su ve toprak gibi doğal kaynakların önemi vurgulandı. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, toprak, tarım, gıda ve suyun insan sağlığı ve nesillerin yetişmesi açısından dünyanın en kıymetli hazineleri olduğunu belirtti. Pandemi, deprem ve savaşlar gibi zorlu deneyimlerin yaşandığı bir dönemde, tarımın ve gıda sektörünün öneminin her geçen gün arttığını ifade etti. Bilgiç, tarım ve gıda sektörlerinin geliştirilmesi, suyun verimli kullanımı ve kırsal gelir düzeyinin yükseltilmesi için yapılan yatırımların kritik olduğunu vurguladı. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ise Türk tarımını daha ileri götürme amacında olduklarını belirtti. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi adına çeşitli hibe programlarını hayata geçirdiklerini ifade eden Kökçüoğlu, toprak ve su kaynaklarını koruma, sürdürülebilir üretim tekniklerini benimseme ve ekonomik kullanım konularında üreticilere destek olacaklarını söyledi. Toplantının devamında Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kırsal kalkınma destekleri kapsamında gerçekleştirilen projeler ve başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Katılımcılara, tarıma dayalı ekonomik ve kırsal ekonomik altyapı faaliyetlerine yönelik yatırımlar ile bu yatırımların süreçlerini anlatan sunumlar yapıldı. Üretici örgütleri, kadınlar ve genç girişimcilerin öncelikli olarak destekleneceği belirtilirken, bu desteklerin Adana ve ülke tarımına, ekonomisine ve istihdamına olumlu katkı sağlaması hedeflendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.