31 Mart Pazartesi Adana Hava Durumu I Adana hava durumu, Bayramın ikinci günü hava nasıl olacak?
Ramazan Bayramı’nın ikinci günü olan 31 Mart Pazartesi günü Adana’da hava durumu gün boyunca farklı koşullar sunacak. Geceden sabaha kadar yüksek nem oranı ve serin hava etkili olurken, öğle saatlerinde sıcaklık yükselişe geçecek. Akşam saatlerinde ise sıcaklığın tekrar düşmesi bekleniyor. Gün boyunca rüzgar zaman zaman kuvvetli esecek.
SABAH SAATLERİNDE YÜKSEK NEM VE SERİNLİK HAKİM
Bayramın ikinci günü sabaha karşı Adana’da hava serin ve nemli olacak. Gece 24.00 ile 06.00 saatleri arasında sıcaklık 13-14°C seviyelerinde seyrederken, nem oranı yüzde 92-96 arasında değişecek. Özellikle sahur sonrası saatlerde dışarı çıkacak olan vatandaşların nem oranının yüksekliği nedeniyle dikkatli olması gerekiyor.
ÖĞLE SAATLERİNDE SICAKLIK ARTACAK
Sabah saatlerinden itibaren sıcaklık artmaya başlayacak. 09.00-12.00 arasında hava 19°C'ye ulaşırken, nem oranı yüzde 59’a düşecek. Günün en sıcak saatleri olan 12.00-15.00 aralığında ise sıcaklık 23°C’ye kadar yükselecek ve nem oranı yüzde 42’ye kadar düşecek. Bu saatlerde dışarıda olacak vatandaşların güneş çarpmasına karşı önlem alması öneriliyor.
AKŞAM SAATLERİNDE ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ VE KUVVETLİ RÜZGAR
Günün ilerleyen saatlerinde sıcaklık düşüşe geçecek. 15.00-18.00 saatleri arasında hava 20°C’ye gerilerken, nem oranı yüzde 56 seviyesinde olacak. Akşam saatlerine gelindiğinde ise sıcaklık 16°C’ye kadar düşecek ve nem oranı yeniden yüzde 80 seviyesine çıkacak.
Geceye doğru sıcaklık 14°C’ye gerilerken, rüzgarın etkisi hissedilmeye devam edecek. Maksimum rüzgar hızı gün içinde 30-33 km/sa seviyelerine ulaşırken, özellikle öğleden sonra rüzgarın etkili olması bekleniyor.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Sabah saatlerinde yüksek nem nedeniyle dışarı çıkacak olanların dikkatli olması öneriliyor.
Öğle saatlerinde sıcaklık yükselirken, güneş çarpmasına karşı önlem alınmalı.
Akşam saatlerinde ani sıcaklık düşüşüne karşı tedbirli olunmalı.
Rüzgarın zaman zaman kuvvetlenmesi beklendiğinden, özellikle dışarıda uzun süre vakit geçireceklerin tedbir alması gerekiyor.
DOĞU AKDENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: SEL VE DOLU RİSKİNE DİKKAT!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 30 Mart 2025 Pazar günü Doğu Akdeniz’in doğu kesimlerinde hava koşullarının sertleşmesi bekleniyor. Bölgede parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisini göstereceği bildirildi. Özellikle Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağışlar tahmin edilirken, Kahramanmaraş’ın doğu ilçelerinde şiddetli yağış ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.
KUVVETLİ YAĞIŞLAR VE ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER
Meteoroloji verilerine göre, Doğu Akdeniz’in doğusunda beklenen sağanak yağışlar özellikle Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olacak.
Bunun yanı sıra, Kahramanmaraş’ın doğu kesimlerinde bulunan Dulkadiroğlu, Ekinözü, Çağlayancerit ve Nurhak ilçelerinde yağışların çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olması bekleniyor.
Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar artışları ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olası risklere karşı dikkatli olması gerekiyor.
SICAKLIK DÜŞECEK, RÜZGAR ORTA KUVVETTE ESECEK
Bölge genelinde hava sıcaklıklarında da belirgin bir düşüş öngörülüyor. Doğu kesimlerde sıcaklıkların 6 ila 12 derece azalması beklenirken, rüzgarın güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
Özellikle sıcaklık düşüşüyle birlikte yağışın şiddetini artırması, ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini gösteriyor.
YETKİLİLERDEN UYARI: DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN!
Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Vatandaşların gerekmedikçe dışarı çıkmamaları, araçlarını dolu riskine karşı korunaklı alanlara park etmeleri, dere yatakları ve sel riski taşıyan bölgelerden uzak durmaları önerildi.
Ayrıca, ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı sürücülerin tedbirli olması, ani su baskınlarına karşı yerel yetkililerin uyarılarının takip edilmesi gerektiği belirtildi.
Yağışların gece saatlerine kadar etkili olması beklenirken, bölgede yaşayanların gelişmeleri yakından takip etmeleri ve güvenlik önlemlerini almaları büyük önem taşıyor.
ADANA’DA İLÇELER GENELİNDE YAĞIŞLI HAVA HAKİM: KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Adana genelinde yağışlı bir gün yaşanacak. İlçelerde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, aralıklı sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Bazı bölgelerde yağışlar kuvvetli hale gelirken, hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
YEREL KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR
Adana’nın pek çok ilçesinde sağanak yağışın aralıklarla etkili olacağı belirtilirken, özellikle Ceyhan, Feke ve Kozan ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.
İLÇELERE GÖRE HAVA DURUMU
Ceyhan, Kozan ve Feke ilçelerinde yağışlar yerel olarak kuvvetli olacak.
Aladağ, Çukurova, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir ilçelerinde ise sağanak yağış daha hafif şekilde etkisini gösterecek.
İlçelerde en yüksek sıcaklık 25°C ile İmamoğlu ve Kozan’da ölçülürken, en düşük sıcaklık 16°C ile Tufanbeyli’de olacak.
Hava sıcaklıkları ilçelere göre 16°C ile 25°C arasında değişiklik gösterecek. Gün içinde rüzgarın güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
YETKİLİLERDEN UYARILAR
Yetkililer, özellikle kuvvetli yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşları su baskınları ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, yağış anında gök gürültüsü ve yıldırım riskine karşı açık alanlarda bulunmamaları ve araçlarını su baskını riski olan bölgelerden uzak tutmaları önerildi.