TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#A Milli Kadın Voleybol Takımı

İLKHABER-Gazetesi - A Milli Kadın Voleybol Takımı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, A Milli Kadın Voleybol Takımı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Filenin Sultanları tarih yazdı, organizasyonlarda ilk kez yarı finale yükseldi Haber

Filenin Sultanları tarih yazdı, organizasyonlarda ilk kez yarı finale yükseldi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın çeyrek finalinde Çin'i 3-2 yenerek tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi. Mücadeleye etkili başlayan Çin, oyunun başlarında 3 sayılık (4-1) fark yakaladı. Hande Baladın, Melisa Vargas ve Eda Erdem Dündar'in sayılarıyla 3-0'lık seri yakalayan Türkiye, 4-4'de eşitliği sağladı. İki ülkede karşılıklı sayılar almaya devam ederken, setin başları 8-8, ortaları da 15-15 eşitlikle geçildi. Servislerdeki etkinliğiyle farkı açan Çin, farkı 4 sayıya (22-18) çıkardı. Son dakikaları çekişmeli geçen ilk seti Çin, 25-23 önde tamamladı İkinci sete iyi başlayan milli takım, mücadelenin başlarında 3 sayılık (1-4) fark yakaladı ve Çin Başantrenörü Bin Cai'ye mola aldırdı. Melissa Vargas, Hande Baladın ve Zehra Güneş'le etkili oyununu süren ay-yıldızlılar, setin ortalarına doğru farkı 5 sayıya (5-10) çıkararak Çin Başantrenörü Bin Cai'ye ikinci kez mola kararı verdirdi. Milli takım setin sonlarına doğru farkı 7'ye (13-20) çıkarsa da arka arkaya sayılar bulan Çin, farkı bir sayıya (21-22) indirdi. Kalan bölümde hata yapmayan milliler, ikinci seti 25-21 önde bitirerek skoru eşitledi. Üçüncü sette her iki ülke karşılıklı sayılar alırken, setin başları 5-5 eşitlikle geçildi. Melissa Vargas'ın servis turunda aradaki farkı açan (5-9) milli takım, setin ortalarında da aradaki 5 sayılık (9-14) farkı korumasını bildi. Sonlara doğru farkı bir sayıya (18-19) indiren Çin, 24-24'te de eşitliği sağladı. Milli takım, Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt'un sayılarıyla üçüncü seti 26-24 kazanarak 2-1 öne geçti Dördüncü setin başlarında etkili olan Çin, 6 sayılık (8-2) fark yakaladı. Setin ortalarında farkı 9 sayıya (14-5) çıkaran Çin, etkili oyununu sürdürdü. Ay-yıldızlılar; Derya Cebecioğlu, Meliha Diken ve Melissa Vargas'ın sayılarıyla farkı 3'e (19-16) indirdi. Çekişmeli geçen mücadelenin sonlarında hata yapmayan Çin, dördüncü seti 25-21 önde tamamladı ve durumu 2-2'ye getirdi. Karar setine her iki ülke de karşılıklı sayılarak başladı. Milliler setin ortalarına 8-7 önde girse de Çin etkili oyununu sürdürmeye devam etti. Son ana kadar çekişmeli geçen karar setini 15-12, maçı da 3-2 kazanan milli takım, tarihinde ilk kez yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Milli takım Londra 2012'de 9'uncu olurken, Tokyo 2020'de ise çeyrek finalde Güney Kore'ye elenmişti. Milliler yarı finalde İtalya-Sırbistan karşılaşmasının galibiyle 8 Ağustos'ta karşılaşacak.Melissa Vargas, 42 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Vargas, CEV Avrupa Şampiyonası'nın Sırbistan'la oynanan finalinde de 41 sayıyla oynamıştı Bu arada bir mücadelede sakatlanan milli pasör Cansu Özbay, oyuna devam edemedi. Oyunun belli bölümlerinde sakatlanan Gizem Örge ve Hande Baladın da bu şekilde oyuna devam etti. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve diğer ilgililer de mücadeleyi salondan izledi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya'ya 3-0 yenildi Haber

A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya'ya 3-0 yenildi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu'nun üçüncü ve son maçında İtalya'ya 3-0 yenildi. Mücadeleye iyi başlayan İtalya, oyunun başlarında 5 sayılık (7-2) fark yakalayarak A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli'ye mola aldırdı. Moladan sonra da etkili oyununu sürdüren İtalya, setin ortalarında farkı 9 sayıya (13-4) çıkardı ve Santarelli, yine oyunu molayla durdurdu. Mücadelenin son bölümlerinde karşılıklı sayılar alınırken, ilk seti İtalya 25-14 önde tamamladı. İkinci sette iki ülke de hücumda etkili olurken setin başları 6-6 eşitlikle geçildi. Setin ortalarına doğru 3 sayı geriye düşen (13-10) milli takım, Melissa Vargas ve Hande Baladın'ın sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da buna izin vermeyen İtalya, oyunun sonlarına doğru farkı 5 sayıya (20-15) çıkardı. Son bölümlerde de etkili oyununu sürdüren İtalya, ikinci seti de 25-16 önde bitirdi. Üçüncü sete daha etkili başlayan taraf olan ay-yıldızlılar, setin başlarında 2 sayılık (6-8) avantaj yakaladı. Milli takım, bu avantajını setin ortalarında artırsa da (12-16) İtalya, arka arkaya bulduğu 4 sayıyla eşitliği yakaladı: 16-16. İtalya, son anları çekişmeli geçen seti 25-21, maçı da 3-0 kazandı. Çeyrek finale yükselmeyi daha önce garantileyen ve grubunu ikinci sırada tamamlayan milli takımın bu turdaki rakibi diğer maçların sonuçlarına göre belli olacak. Çeyrek final karşılaşmaları 6 Ağustos Salı günü oynanacak.

"Filenin Sultanları" Paris 2024'te çeyrek finalde Haber

"Filenin Sultanları" Paris 2024'te çeyrek finalde

Müsabaka karşılıklı sayılarla başlarken, Dominik Cumhuriyeti etkili oyunuyla skoru 8-4'e getirdi. Molanın ardından milliler savunmada daha iyi bir görüntü ortaya koymaya çalışsa da Dominik Cumhuriyeti, file önündeki sayılarla farkı 6'ya çıkardı: 11-17. Milliler, Vargas'ın üst üste sayılarıyla farkı azaltsa da ilk seti 25-21'lik skorla Dominik Cumhuriyeti kazandı. İkinci sete hızlı başlayan taraf "Filenin Sultanları" oldu. Eda Erdem Dündar ve Melissa Vargas'ın sayılarıyla durum 7-3'e geldi. Molanın ardından üst üste sayılar alan Dominik Cumhuriyeti, farkı da 1 sayıya indirdi: 8-7. Ebrar Karakurt'un oyuna girmesinin ardından milliler, 7-1'lik seri yakaladı: 15-8. Eda Erdem Dündar ve Melissa Vargas'ın smaç sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermeyen milliler, seti 25-18 önde tamamlayarak skoru eşitledi. Üçüncü sete de iyi başlayan "Filenin Sultanları", Melisa Vargas ve İlkin Aydın'ın sayılarıyla skoru 7-3'e getirdi. Setin devamında Vargas'ın yanı sıra Zehra Güneş, Hande Baladın ve savunmada Gizem'in performanslarıyla fark daha da arttı: 15-8. Setin ortalarında Dominik Cumhuriyeti üst üste sayılarla farkı 3 sayıya indirdi: 21-18. Son bölümde Hande Baladın ve Vargas'ın performansıyla üstünlüğünü koruyan milliler, seti 25-22 kazanarak 2-1 öne geçti. Dördüncü sete Zehra'nın sayısıyla başlayan milliler, Vargas ve İlkin'in skorer oyunuyla 5-1 öne geçti. Kaptan Eda'nın hücumda, Zehra'nın savunmadaki etkisiyle skor 11-4 oldu. Milliler, seti 25-15, maçı ise 3-1 kazanarak ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da salonda izledi. Fransa ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden salona gelen Türk seyirciler, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı yalnız bırakmadı. Grupta oynadığı 2 maçı da kazanan Milliler, C Grubu'ndaki son maçında 4 Ağustos Pazar günü (TSİ) 10.00'da İtalya ile karşılaşacak.

Melissa Vargas’ın memleketini öğrenince çok şaşıracaksınız! Melissa Vargas aslen nereli? Haber

Melissa Vargas’ın memleketini öğrenince çok şaşıracaksınız! Melissa Vargas aslen nereli?

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda gösterdiği üstün performansla ülkemizi gururlandıran Melissa Vargas, son dönemde spor kamuoyunun en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Hem Filenin Sultanları'nda hem de Fenerbahçe Opet'te sergilediği başarılı oyunuyla dikkatleri üzerine çeken Vargas'ın hayatı, meraklı bakışların odağı haline geldi. MALATYA'DAN DEĞİL, KÜBA'DAN! Genel kanının aksine Melissa Vargas, Malatyalı değil. Aslen Küba'nın Cienfuegos şehrinde 16 Ekim 1999 tarihinde dünyaya geldi. Voleybola çocuk yaşta başlayan Vargas, 12 yaşında Küba Milli Takımı'nda forma giymeye hak kazanarak yeteneğini tüm dünyaya gösterdi. 2016 yılında bir süre Çekya'da top koşturduktan sonra, 2018'den itibaren Türkiye'nin köklü kulüplerinden Fenerbahçe Opet'te kariyerine devam etti. TÜRK MİLLİ TAKIMI'NDA PARLAYAN BİR YILDIZ Peki, Kübalı olan Melissa Vargas nasıl oldu da Türk Milli Takımı'nda forma giyebiliyor? 2021 yılında Türk vatandaşlığına geçen Vargas, böylece hem Fenerbahçe Opet'te hem de A Milli Takımımızda ülkemizi temsil etme hakkı elde etti. Pasör çaprazı pozisyonunda oynayan Vargas, hem güçlü smaçları hem de başarılı bloklarıyla Türk voleyboluna önemli katkılar sağlıyor. VARGAS'IN BAŞARI HİKAYESİ Küba'dan Türkiye'ye uzanan etkileyici bir kariyere sahip olan Melissa Vargas, azmi ve yeteneğiyle tüm dünyada tanınan bir sporcu haline geldi. Genç yaşına rağmen elde ettiği başarılarla gelecekte daha büyük başarılara imza atacağı düşünülüyor. Voleybolseverler, Vargas'ın bu yükselişini büyük bir merakla takip ediyor. MELİSSA VARGAS KİMDİR? Doğum Tarihi: 16 Ekim 1999 Doğum Yeri: Cienfuegos, Küba Mevkii: Pasör Çaprazı Kulübü: Fenerbahçe Opet Milli Takım: Türkiye

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.