TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Yüzücü Meryem Türkiye'yi gururlandırdı

Adanalı Milli Yüzücü Meryem Nur Tunuğ, Mısır'ın Kahire kentinde düzenlenen Citi Paraswimming World Series yarışmalarında gençler de 3. ve açık yaşta 7. oldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
Milli Yüzücü Meryem Türkiye'yi gururlandırdı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) -  Atlas Engelliler Spor Kulübü sporcuları kenti başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Her yıl çokça madalyaları kente kazandıran Atlas Engelliler Spor Kulübü sporcuları başarılarını devam ettiriyor. 
10-12 Kasım 2023 tarihleri arasında Mısır'ın Kahire kentinde düzenlenen Citi Paraswimming World Series yarışmalarında Atlas Engelliler Spor Kulübü millî sporcularından Meryem Nur Tunuğ 200 metre Karışık SM 5 kategorisinde gençler de 3. ve açık yaşta 7. oldu. 

Meryem Nur Tunuğ
 Meryem'i yapmış oldukları "spor benim hayatım" adlı proje  sonucunda keşfettiklerini belirten Atlas Engelliler Spor Kulübü Başkanı Zehra Eruçar, “Meryem'i yapmış olduğumuz "spor benim hayatım "adlı projede sonucunda keşfettik. O zaman 8 yaşındaydı, şimdi 15 yaşında o günden bugüne çok yol kat ettik. İki kere Almanya Paraswiming Word Series, Fransa paraswiming Word, Portekiz Paraswiming Word Series Dünya şampiyonlarına katıldı İngiltere Paraswiming Word  şampiyonasında Dünya 7.’si olarak A barajını geçti ve olimpiyat kotası aldı.  

Meryem Nur Tunuğ 1
 Sporcularının 2 kez ameliyat olmasına rağmen başarılarını devam ettirdiğini dile getiren Eruçar, “En son Mısır in Kahire şehrinde yapılan Dünya serisinde ise 200 karışık da dünya barajını da geçerek 3. lük 200 serbest de Avrupa barajını geçerek 4.lük aldı. Bu yarışlar arasına 2 ameliyat sıkıştırmasına rağmen azminden ve çabasından geri kalmadı. Antrenörü Ahmet Eruçar ile birlikte azimle çalıştılar. Ailesinin desteği de burada çok önemli. Sporcumuzu antrenörümüzü ve ailesini kutluyorum. Azmin başarmayacağı hiçbir şey yoktur” diye konuştu.

Türkiye’yi gururlandırdı (1)
 Kulüpten yapılan paylaşımda, “10-12 Kasım 2023 tarihleri arasında Mısır'ın Kahire kentinde düzenlenen Citi Paraswimming World Series yarışmalarında Atlas Engelliler Spor Kulübü millî sporcumuz Meryem Nur Tunuğ 200 metre Karışık SM5 kategorisinde 04:35.24'lik derecesi ile gençler de 3. ve açık yaşta 7. olmuştur. Sporcumuzu ve antrenörü Ahmet Eruçar'ı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.