TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziden örnek davranış

Mardin Dargeçit’te 1994 yılında yaralanan Gazi Cem İrik, vatanı için canını feda etmeye hazır olduğunu belirterek, yardıma muhtaç insanlara ve gazi arkadaşlarına destek olmayı hedeflediğini söyledi. Başlattığı “Çocuklar Üşümesin” kampanyası ile çocuklara kışlık mont ve bot temin eden İrik, Adana halkına seslenerek gazilere daha fazla sahip çıkılsın dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 10:06
Kaynak: Gamze Pehlivan
Gaziden örnek davranış

1994 yılında askerlik görevini yerine getirirken Mardin Dargeçit bölgesindeki çatışmalarda yaralanan Kuaför Gazi Cem İrik, vatanıma canım sağ olsun diyerek yardıma muhtaç insanlara ve gazi arkadaşlarına destek olmayı hedeflediğini belirtti.

''Çocuklar Üşümesi'' kampanyası başlattı

Gazi İrik, özellikle çocuklar için başlattığı “Çocuklar Üşümesin” kampanyası kapsamında çocuklara kışlık mont ve bot temin ettiğini ve bu çalışmaları daha da büyütmeyi hedeflediğini söyleyerek bu konuda yardımseverlerden büyük destek aldığını ifade etti.

"Yardıma muhtaç insanlar için çalışacağım"

Yeni projeler üzerinde çalışan gazi, özellikle şehit ve gazi ailelerine destek olmayı hedeflediğini söyleyerek, ''Yeni projelerim de var. Yıl başında işyerimi kapatıp şehit ve gazi vakfı olarak daha aktif olmayı hedefliyorum. Tüm gazi arkadaşlarıma elimden geldiğince faydalı olmaya çalışacağım. Yardıma muhtaç insanlara da yardım etmek istiyorum. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nde daha aktif olmak istiyorum. Daha çok çalışacağım, çünkü bu onuru taşımak çok büyük bir duygu.'' diyerek esnaflarla görüşüp Gaziler gününde gazilere çeşitli indirimler yapılması konusunda ricada bulunduğunu ve esnaflarının bu konuda seve seve yardımcı olduğunu belirtti.

gazi

Gaziden Adana halkına mesaj: "Daha fazla tanınmak istiyoruz"

Adana halkına seslenen gazi, gazilere daha fazla sahip çıkılmasını istediğini belirterek, ''Adana halkından ricamız, bizlere daha fazla sahip çıkmaları. Bir yere gittiğimizde bizlerin ön planda tutulmasını istiyoruz. Çünkü bizler, bayrağımız ve vatanımız için savaştık ve gazi olduk. Bizler için bu büyük bir değer. Daha fazla tanınmak istiyoruz. Bir yere gidince bizi tanımayı çok görmesinler, verdikleri değeri hissetmek istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz. Bayrağımız ve ülkemiz için savaştık, gazi olduk. Bu ülke gerçekten çok güzel, biz de bu ülkenin bir parçasıyız ve tanınmayı hak ediyoruz.'' dedi.

Gazi'nin tek isteği törenle defnedilmek

Hayattaki en büyük arzusunun törenle defnedilmek olduğunu söyleyen gazi ''Tek isteğim, törenle defnedilmek; başka bir isteği yok. 3 oğlum var, birine Altuğ adını verdim, rütbe anlamına geliyor. Asker olmasını istemiştim ama tercih etmedi. Yine de onlar benim 'Mehmet'lerim. İnşallah, aslanlar gibi vatani görevlerini yapıp gelirler.'' dedi.

Son olarak tüm Gazilerin Gaziler Günü'nü kutlayan Cem İrik yaşamı boyunca Gazilerin yanında olacağına ve çeşitli etkinliklerle onlara moral vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.