TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremden sonra ayakkabıcılığa devam eden 75 yaşındaki Sabri Yıldırım’ın mücadelesi

Osmaniye'de, 54 yıllık işyeri depremde yıkılan 75 yaşındaki Sabri Yıldırım, kendi imkanlarıyla yaptığı 3 metrekarelik kulübesinde ayakkabıcılık mesleğine devam ediyor. Yıldırım, Osmaniye’deki son ayakkabı ustalarından biri olarak mesleğini sürdürmek için azimle çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:52
Kaynak: İHA
Depremden sonra ayakkabıcılığa devam eden 75 yaşındaki Sabri Yıldırım’ın mücadelesi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Osmaniye'de 75 yaşındaki Sabri Yıldırım, 54 yıllık ayakkabıcılık kariyerine devam etmek için kendi imkanlarıyla bir dükkan inşa etti. 12 yaşında başladığı meslek hayatında kalfa olduktan sonra 54 yıl boyunca aynı iş yerinde çalışan Yıldırım, depremin ardından iş yerinin yıkılmasıyla büyük bir zorlukla karşı karşıya kaldı.

Kendi İmkanlarıyla Yapılan Ahşap Kulübe

Depremin ardından dükkan sahipleri, Yıldırım’a yüksek kira talep edince, 3 metrekarelik ahşap kulübesini kendi imkanlarıyla inşa etmeye karar verdi. Yıldırım, ayakkabı ve çanta tamirinin yanı sıra sıfırdan ayakkabı imalatı da yapıyor. "Benim gibi ayakkabı yapan başka kimse yok. Osmaniye'de son usta benim" diyen Yıldırım, mesleğin gelecek nesillere taşınması için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyor.

osmaniye ayakkabıcı

54 Yıldır Ayakkabıcılık Yapıyor

Sabri Yıldırım, ayakkabıcılık kariyerine nasıl başladığını şu sözlerle aktarıyor: “İlkokulu bitirdim, 12 yaşından beri bir ustanın yanında çalıştım. Ustam hakiki bir çizmeci olarak körüklü çizme yapardı. Ondan güzel bir sanat öğrendim. Kalfa olduktan sonra bir dükkan açtım ve 54 yıldır aynı dükkanda çalışıyordum.”

Yıldırım, deprem sonrası iş yerinin yıkıldığını ve kiraların yüksek olmasından dolayı kendi imkanlarıyla bir kulübe yaptığını belirtti. 3 metrekarelik alanda ayakkabı yapıp, tamir eden Yıldırım, mesleğinin Osmaniye'deki son temsilcisi olarak, elindeki sanatını yaşatmak için azimle çalışmaya devam ediyor.

Son Usta Olarak Mesleği Yaşatıyor

Osmaniye’deki son ayakkabı ustalarından biri olarak, Yıldırım, hem geçmişte edindiği tecrübeleri hem de mesleğini yaşatmanın önemini vurguluyor. “Yıllardır bu mesleği yapıyorum ve bu sanatın yok olmasını istemiyorum” diyen Yıldırım, genç nesillere de bu geleneği aktarmak için umut taşıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.