TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz:  Özbekistan'da politik netlik, reformlar için önemli

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 3. Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu'nda yaptığı konuşmada reformların önemini vurguladı ve politik netlik ile düzenlemelerin ekonomik istikrar için gerekliliğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
Yılmaz:  Özbekistan'da politik netlik, reformlar için önemli

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan'da düzenlenen 3. Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu'nda reformların önemine vurgu yaptı. Yılmaz, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile birlikte forumun açılışına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, Özbekistan gibi reform ve dönüşüm gerçekleştiren ülkelerin sayısının az olduğunu belirterek, bu dönüşümlerin olumlu sonuçlar doğurduğunu ve ülkenin gelecekteki başarısına güveni artırdığını ifade etti. Geleceğe yönelik olumlu sonuçlar alındığında yatırımların da Özbekistan'a yöneleceğini vurgulayan Yılmaz, Orta Asya'nın tarihsel önemine dikkat çekti ve başlayan reformların tüm bölgeye sirayet edeceğini belirtti.

Reformların gerçekleştirilmesi için politik netlik ve düzenlemelerin gerekliliğine işaret eden Yılmaz, ekonomik istikrarın sağlanabilmesi için bu adımların atılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, belirlenen mevzuat ve yol haritalarının yatırımcılara etkili bir şekilde iletilmesi gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, Özbekistan'ın reformlar ve dönüşüm konusunda gerekli şartlara sahip olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in liderliğinde ikinci nesil reformların başladığını ve 2030 yılı stratejisinin oluşturulduğunu dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.