TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yemen'deki Husiler, Panama bandıralı konteyner gemilerine füze saldırısını üstlendi

Yemen'deki Husiler, Aden Körfezi'nde iki Panama bandıralı konteyner gemisine düzenlenen füze saldırısını üstlenirken, saldırıların herhangi bir hasara yol açmadığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
Yemen'deki Husiler, Panama bandıralı konteyner gemilerine füze saldırısını üstlendi

Yemen'deki Husiler, Aden Körfezi'nde Panama bandıralı iki konteyner gemisine füze saldırısı düzenlediklerini itiraf etti. Saldırılarda herhangi bir hasar meydana gelmedi.

Tuğgeneral Yahya Saree, MSC Diego ve MSC Gina'ya yapılan saldırıları üstlendi. ABD öncülüğünde Ortadoğu'da faaliyet gösteren ülkelerin oluşturduğu bir koalisyon olan Ortak Denizcilik Bilgi Merkezi, bu iki füze saldırısının Salı günü erken saatlerde gerçekleştiğini söyledi. Merkez, "İkisi de isabet almadı ve gemideki tüm mürettebat güvende" dedi. "Gemilerin en son bir sonraki uğrak limanına doğru ilerledikleri bildirildi." Merkez, gemilerin "muhtemelen algılanan İsrail bağlantısı nedeniyle hedef alındığını" da sözlerine ekledi.

Her iki gemi de Cenevre merkezli Mediterranean Shipping Co. için çalışıyordu.

Saree saldırıları üstlenmelerinin neden iki gün sürdüğünü açıklamadı. Saree ayrıca Husilerin Hint Okyanusu'nda bir başka konteyner gemisi olan MSC Vittoria'yı da hedef aldığını iddia etti. Ancak bu gemiye yönelik bir saldırı herhangi bir yetkili tarafından kabul edilmedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.