TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Sel felaketi yaşanan Bosna Hersek’e 60 yaşam konteyneri gönderiyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Hersek'in Konjic kentinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Uraloğlu, Türkiye'nin bölgeye 60 yaşam konteyneri gönderdiğini ve ihtiyaçların karşılanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Sel felaketi yaşanan Bosna Hersek’e 60 yaşam konteyneri gönderiyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 Ekim’de sel felaketinin vurduğu Bosna Hersek’in Konjic kentinde incelemelerde bulundu. Buturovic Polje Kasabası'nda yerel yetkililerden bilgi alan Uraloğlu, AFAD, TİKA ve Kızılay’ın koordinasyonunda hızla harekete geçildiğini belirtti. "AFAD Başkanlığımız ve diğer kuruluşlarımız çağrı beklemeden yerinde tespit yapmak için buraya geldi. Sel felaketinde evleri yıkılan vatandaşların geçici barınma ihtiyaçları için konteynerler gönderiyoruz. Bugün 20 konteyner Kapıkule’den geçti, yarın burada olacak. Ayrıca 40 konteyner de Türkiye’den yola çıktı," dedi.

AFETİN BÜYÜKLÜĞÜ VE İLK MÜDAHALE

Bakan Uraloğlu, bölgede metrekareye düşen 350 kilogram yağış ve heyelan nedeniyle afetin büyük boyutlara ulaştığını vurguladı. "Maalesef can kayıpları ve kayıplarımız var. Türkiye’den gelen iş makineleriyle kayıp kişilerin bulunması için çalışmalar sürüyor. Afet bölgesinde ilk incelemeler yapıldı, gereken tüm yardımlar sağlanacak," dedi

60 YAŞAM KONTEYNERİ GÖNDERİLDİ

Bölgedeki barınma sorununa hızlı çözüm için harekete geçtiklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, "Yaklaşık 15 ev yıkılmış durumda. Buradaki vatandaşlar ayrılmak istemediklerini söylediler. İlk etapta 20 konteyner yarın bölgede olacak, 40 konteyner ise yolda. İçinde tüm temel ihtiyaçları barındıran konteynerlerle geçici barınma sorununu çözmeye çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, BOSNA HERSEK’İN YANINDA

Bakan Uraloğlu, bölgedeki bir vatandaşın kendilerine "Bizi bırakmayın" dediğini hatırlatarak, "Bosna Hersek’i hiç bırakmadık, bırakmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu yönde talimatları var. AFAD ve TİKA’nın koordinasyonunda bölgedeki ihtiyaçları karşılamaya devam edeceğiz. Ayrıca gelecekte benzer felaketlerin yaşanmaması için alınacak önlemleri de istişare edeceğiz," diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.