TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı nedeniyle çıkan kavgada 7 Teğmen TSK'dan ihraç edildi

Atatürk fotoğrafı takılmaması sebebiyle çıkan kavgada yer alan 7 teğmen, Tuzla Piyade Okulu'ndan ihraç edildi. WhatsApp yazışmaları da soruşturmanın genişletilmesine neden oldu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı nedeniyle çıkan kavgada 7 Teğmen TSK'dan ihraç edildi

Tuzla Piyade Okulu'nda, Atatürk fotoğrafı takılmaması nedeniyle çıkan kavga sonrasında disiplin soruşturması başlatılmış ve yaşanan olaya karışan 7 teğmenin durumu değerlendirilmişti. 18 Ocak'ta toplanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, olaya karışan 7 teğmenin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilmesine karar verdi.

Olayın patlak verdiği gün, bir teğmenin Atatürk fotoğrafı takmaması, diğer 4 teğmen tarafından tepkiyle karşılanmış ve aralarında bir kavga çıkmıştı. Bu olayın ardından ortaya çıkan WhatsApp yazışmalarında, okulda dini bir örgütlenme içinde olan teğmenlerle, bu duruma karşı çıkan teğmenler arasında büyük tartışmalar yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Yüksek Disiplin Kurulu'na savunma veren 4 teğmen, Atatürk fotoğrafının takılmamasına tepki gösterirken, karşı taraftaki 3 teğmen ise savunma yapmadı. Ayrıca yüksek kurul, WhatsApp yazışmaları nedeniyle soruşturmayı genişletmeye karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.