TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TUSAŞ’a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralı

Kahramankazan’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine biri kadın iki terörist tarafından düzenlenen hain saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Kadın terörist kendisini patlatırken, çıkan çatışmada diğer terörist de öldürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 07:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
TUSAŞ’a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine dün hain bir terör saldırısı düzenlendi. Biri kadın iki terörist, 06 JMT 07 plakalı araçla geldikleri TUSAŞ tesislerinde ağır silahlarla yaylım ateşi açarak 5 kişinin şehit olmasına, 2’si ağır olmak üzere 22 kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırganlardan kadın olanı kendisini patlatırken, diğer terörist de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.

Saldırı, dün saat 15.25 sıralarında gerçekleşti. Teröristler, geldikleri araçta kısa bir süre bekledikten sonra ağır silahlarla TUSAŞ ana nizamiyesinden çıkanları hedef aldı. Güvenlik görevlileri ile teröristler arasında çatışma yaşandı. Kadın terörist, nizamiyeyi geçip içeriye girdiği sırada el bombasıyla kendisini patlattı. Diğer terörist ise ağır silahlarla tesisin içine kadar girmeyi başardı ancak güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

PERSONEL SIĞINAĞA ALINDI

Saldırının hemen ardından TUSAŞ tesislerindeki personel hızla sığınağa alındı. Bölgeye Jandarma ve Polis Özel Harekât ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olay yerinde yaptığı açıklamada, “5 şehidimiz, 2’si ağır 22 yaralımız var. 2 terörist de ölü olarak ele geçirildi. Kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Teröristlerin PKK’lı olduğuna dair ilk bulgularımız var” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda hayatını kaybeden 5 şehidin isimleri açıklandı: TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü, kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, çalışan Hasan Hüseyin Canmaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan. Şehit olan Zahide Güçlü’nün, evlilik yıldönümünde eşinin gönderdiği çiçeği almak için nizamiye kapısına indiği sırada teröristlerin kurşunlarına hedef olduğu öğrenildi.

Teröristler, saldırıdan önce Kazan ilçe merkezinde bulunan bir taksi durağından taksi tutarak saldırı bölgesine geldi. Saldırı öncesinde taksi şoförü Murat Arslan’ı öldüren teröristler, Arslan’ın cansız bedenini aracın bagajına koyarak TUSAŞ’a doğru ilerledi. Şehit taksici Murat Arslan’ın 3 çocuk babası olduğu ve acılı babasının hastane önünde gözyaşları içinde yaptığı açıklama, yürekleri dağladı.

TUSAŞ’a terör saldırısı 5 şehit, 19 yaralı 2

ADALET BAKANI TUNÇ: 9 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma başlattığını ve 1 başsavcıvekili ile 8 savcının görevlendirildiğini açıkladı. Saldırı hakkında yayın yasağı kararı alındığı da duyuruldu.

TUSAŞ: SAVUNMA SANAYİİNİN OMURGASI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Türkiye’nin savunma sanayiindeki en önemli kurumlarından biri olarak faaliyet gösteriyor. 1973 yılında kurulan TUSAŞ, KAAN Milli Muharip Uçak, HÜRJET Jet Eğitim Uçağı, T129 ATAK helikopteri ve insansız hava araçları gibi birçok kritik projeye imza atıyor. 16 bin çalışanı ve küresel oyuncular arasında 50. sırada yer almasıyla savunma sanayiinde büyük bir rol oynuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.