TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin e-ticaret devi satıldı: Hepsiburada'nın yeni sahibi belli oldu

Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz, Hepsiburada'nın sahibi D-Market'in yüzde 65,41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye'nin e-ticaret devi satıldı: Hepsiburada'nın yeni sahibi belli oldu

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada'nın büyük bir kısmı, Kazakistan merkezli online alışveriş platformu Kaspi.kz tarafından satın alındı. Yapılan açıklamaya göre, Kaspi.kz, Hepsiburada'nın yüzde 65.41'lik hissesini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak üzere anlaşma imzaladı.

DOĞAN AİLESİ İLE ANLAŞMA

Hepsiburada'nın sahibi olan D-Market'in yüzde 65.41'lik hissesinin satın alınması için Doğan ailesi üyeleriyle dün bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma ile birlikte Hepsiburada'nın kontrolü resmen Kaspi.kz'ye geçiyor.

Satın alma işleminin, gerekli izinlerin alınmasının ardından 2025 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Bu süreçte yasal prosedürlerin tamamlanması ve rekabet kurumu onayının alınması gibi adımların atılması gerekiyor.

NEDEN HEPSİBURADA?

Kazakistan'ın en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Kaspi.kz, bu satın alma ile Türkiye pazarına girmiş oluyor. Bu sayede hem Türkiye'deki müşterilere ulaşacak hem de bölgesel büyümesini hızlandıracak. Hepsiburada'nın güçlü altyapısı, geniş ürün yelpazesi ve deneyimli ekibi, Kaspi.kz'ye önemli avantajlar sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.