TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk bayraklı yeni petrol tankerleri için teşvik belgeleri verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu öncülüğünde, "Hurdaya Ayrılan Türk Bayraklı Gemilerin Yerlerine Yeni Gemi İnşa Edilmesinin Teşvikine Dair Yönetmelik" çerçevesinde, Hicri Ercili Denizcilik A.Ş.'ye iki yeni petrol tankerinin inşası için Teşvik Uygunluk Belgeleri verildi. Yeni gemiler, düşük emisyonlu ve çevre dostu özellikleriyle dikkat çekecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
Türk bayraklı yeni petrol tankerleri için teşvik belgeleri verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun öncülüğünde önemli bir adım daha atıldı. "Hurdaya Ayrılan Türk Bayraklı Gemilerin Yerlerine Yeni Gemi İnşa Edilmesinin Teşvikine Dair Yönetmelik" kapsamında, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle, Hicri Ercili Denizcilik A.Ş.'ye iki yeni petrol tankerinin inşası için Teşvik Uygunluk Belgeleri takdim edildi.

YENİ GEMİLER ÇEVRE DOSTU ÖZELLİKLER SUNACAK

Türk bayraklı yeni petrol tankerleri için teşvik belgeleri verildi 2

Bu kapsamda, mevcut filoda yer alan iki geminin hurdaya ayrılacağı ve yerlerine inşa edilecek yeni gemilerin methanol yakıtıyla çalışacağı bildirildi. Yeni petrol tankerleri, düşük emisyonlu ve çevre dostu özellikleriyle Türk bayraklı ilk alternatif enerjili gemiler olarak dikkat çekecek. Bakan Uraloğlu, bu uygulamanın milli deniz ticaret filomuzu gençleştirme, çevre dostu teknolojilere geçiş ve denizcilik hedeflerimize ulaşma yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.

SEKTÖRDE ÖRNEK BİR DÖNÜŞÜM

Türk bayraklı yeni petrol tankerleri için teşvik belgeleri verildi 3

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Hem Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) kurallarına uyum sağlamak hem de sürdürülebilir deniz taşımacılığı için sektörde örnek bir dönüşümü başlatıyoruz. Filomuzu gençleştiriyor, sektördeki dönüşümü destekliyoruz" denilerek, yeni gemilerin sektöre katkıda bulunacağı vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.