TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğuk Hava Türkiye'yi kasıp kavurdu: En çok nerede yağış ve kar olacak?

Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgası, ülke genelinde sıcaklıkların düşmesine neden olurken, bazı bölgelerde mevsimin ilk karı yağdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, soğuk havanın etkisi 3 gün sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
Soğuk Hava Türkiye'yi kasıp kavurdu: En çok nerede yağış ve kar olacak?

Ülkemiz, Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altında. Özellikle kuzey bölgelerde yüksek kesimlerde mevsimin ilk karı yağarken, sıcaklıklar genel olarak düştü. Peki, bu soğuk hava dalgası ne kadar sürecek ve ülkemizin farklı bölgelerinde hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar:

SOĞUK HAVA NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, soğuk havanın etkisi yaklaşık 3 gün sürecek. Pazar gününden itibaren sıcaklıkların Ekim ayı ortalamasına yükselmesi bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

İstanbul'da yağmurlu bir hava hakim olacak, sıcaklık 12 derece civarında seyredecek. Bursa'da yerel yağışlar beklenirken, sıcaklık 15 derece olacak.

Ege: Ege Bölgesi'nde poyrazın etkisiyle hissedilen sıcaklıklar düşecek. Manisa'da 16, Muğla'da 18, Bodrum'da 19 derece gibi değerler ölçülecek. Gece ise ayaz bekleniyor.

Akdeniz: Sahillerde sıcaklık 23-24 dereceye gerileyecek.

Karadeniz: Bölge genelinde sağanak yağışlar devam edecek, yükseklerde kar yağışı görülecek. Bolu'da 9, Samsun'da 12, Trabzon'da 14 derece olacak.

İç Anadolu: Eskişehir 12, Konya 14, Sivas 9 dereceye kadar soğuyacak. Sivas ve Yozgat'ın yüksek kesimlerinde gece kar yağışı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Malatya'da açık hava hakim olacak, sıcaklık 16 derece olacak. Erzurum ve Kars'ta sulu kar ve kar bekleniyor.

Güneydoğu: Bölgede güneşli bir hava olacak, sıcaklık 19-20 derece civarında seyredecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.