TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sığınmacılar için noterlerle anlaşıldı” iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan yanıt

İletişim Başkanlığı, sığınmacıların Göç İdaresi'nde sıra beklememesi için noterlerle anlaşıldığı iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, protokolün sığınmacılarla değil, ticari, eğitim, araştırma ve turizm amaçlı gelen yabancılarla ilgili olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
“Sığınmacılar için noterlerle anlaşıldı” iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan yanıt

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sığınmacılar Göç İdaresi'nde sıra beklemesin diye noterlerle anlaşıldı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bir televizyon programında yaptığı açıklamalara dikkat çekilerek, noterliklerle yapılan protokolden kasıtın sığınmacılar değil, bilimsel araştırma, ticaret, eğitim ve turizm amaçlı ülkemize gelen yabancılar olduğu vurgulandı.

NOTERLİK HİZMETİ, SIĞINMACILAR İÇİN DEĞİL

Açıklamada, noterlerin sadece belirtilen amaçlarla ülkemize gelen yabancıların ikamet izni başvurularını kabul ettiği ve bu evrakları Göç İdaresi'ne ilettiği ifade edildi. Vatandaşların asılsız iddialara itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

ASILSIZ İDDİALAR ÇÜRÜTÜLDÜ

Son günlerde sosyal medyada yayılan "sığınmacılar noterler aracılığıyla kolaylıkla oturum izni alacak" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bir kez daha ortaya konuldu. İletişim Başkanlığı'nın açıklamasıyla, bu konuda oluşan belirsizlikler giderilmiş oldu.

“Sığınmacılar için noterlerle anlaşıldı” iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan yanıt 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.