TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa mı etti?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Peki bu iddialar gerçek mi? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa mı etti?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiaları, Türkiye siyasetinde büyük yankı uyandırdı. Halk TV'nin haberine göre, Bakan Koca, istifa iddialarını doğrudan yalanlamamış, bu konuya ilişkin olarak "Hayatın her hali olabilir, önemli olan millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

İddialara göre, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaşanan bir olayın ardından, özel hastanelerdeki denetimler ve sistemdeki sorunlar üzerine yaşanan tartışmalar Bakan Koca'nın istifa kararı üzerinde etkili olmuş görünmektedir.Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

ismail saymazİsmail Saymaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya götüren süreç hakkında ise şu iddialarda bulundu.

“AK Parti'nin Kızılcahamam'daki kampında söz alan Antalya Milletvekil Tuğba Vural Çokal, özel hastanede vefat eden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söylemişti. Koca da 'O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz' demişti. Araya giren Erdoğan, 'Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın' demişti. Bazı milletvekilleri de sağlık sisteminde ciddi sorunlar olduğunu söylemişti. Bu tartışma Bakan Fahrettin Koca'da kırgınlık yaratmış, istifa söylentileri dolaşmaya başlamıştı.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.