TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RTÜK Başkanı Şahin: 'Aşk Adası' programı inceleme altında

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, henüz yayınlanmayan 'Aşk Adası' adlı yarışma programının fragmanı üzerinden inceleme başlatıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
RTÜK Başkanı Şahin: 'Aşk Adası' programı inceleme altında

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyada ve bazı basın organlarında tartışmalara neden olan, ancak henüz yayınlanmamış olan 'Aşk Adası' adlı yarışma programı ile ilgili bir inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, programın tanıtım fragmanının YouTube üzerinden yayınlandığını ve RTÜK tarafından gerekli ön incelemenin yapıldığını belirtti.

Şahin'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sosyal medya başta olmak üzere bazı basın organlarında tartışılan 'Aşk Adası' isimli bir yapımla alakalı gerekli ön inceleme üst kurulumuz tarafından yapılmıştır. Üst Kurul Başkanlığı, bir dijital medya platformunda yayınlanacağı belirtilen yapımla alakalı yapmış olduğu araştırmada, tanıtım fragmanının ilgili seç-izle platformu tarafından yayınlanmadığını belirlemiştir. RTÜK, program fragmanının bahse konu dijital yayıncının bilgisi dışında yapımcı firmanın kendi sitesinden onay alınmadan yayınladığını tespit etmiştir. Toplumsal ve kültürel değerlerimizle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade etmeyen RTÜK'ün konuyu yakından takip ettiğinin bilinmesini önemle kamuoyuna arz ederiz" ifadelerine yer verdi.

Programın henüz yayın tarihi belli olmasına rağmen tanıtım fragmanının sosyal medyada büyük yankı uyandırması üzerine RTÜK'ün harekete geçtiği ve programın toplumsal ve kültürel değerlere uygun olup olmadığını incelediği belirtildi.

'AŞK ADASI' TANITIMI YOUTUBE'DA YAYINLANDI

Saba Tümer'in sunuculuğunu üstlendiği 'Aşk Adası' adlı yarışma programının tanıtımı, YouTube platformunda yayınlandı. Programda bir araya getirilen bir grup kadın ve erkeğin, ıssız bir adada birlikte yaşama deneyimi sunacak olan 'Aşk Adası', izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında yer alıyor.

Tanıtım videosunda, ıssız bir adaya düşen kişilerin yanlarına alacakları şeylerin sıralandığı ve adada yaşanacak deneyimlerin öne çıkarıldığı ifadelerle, programın heyecan verici bir atmosfer sunacağı belirtiliyor. Sosyal medya ve basında tartışmalara neden olan 'Aşk Adası', henüz yayınlanmamış olmasına rağmen tanıtımıyla geniş bir izleyici kitlesine ulaşmış durumda.

Öte yandan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in açıklamasına göre, tanıtım fragmanının yayınlanma şekli ve programın toplumsal değerlere uygunluğu konusunda RTÜK tarafından bir inceleme başlatıldığı belirtilmişti. Programın içeriği ve etkisi, izleyiciler ve kuruluşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.