TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rekabet Kurumu, Yemek Sepeti'ne karşı soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu, Yemek Sepeti'nin kendi kurye hizmetini zorunlu kılması ve üye işletmeleri zor durumda bırakması nedeniyle soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
Rekabet Kurumu, Yemek Sepeti'ne karşı soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu, online yemek siparişi platformu Yemek Sepeti'ne karşı soruşturma başlatma kararı aldı. Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ'nin kendi kurye hizmetini zorunlu kılması ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmasıyla ilgili iddiaların incelendiği belirtildi.

Kurumun yaptığı açıklamada, Yemek Sepeti'nin çevrim içi yemek siparişi-servisi platformu hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmasıyla ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmasıyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve/veya 6. maddelerini ihlal ettiği iddialarının araştırıldığı ifade edildi.

Rekabet Kurulu'nun 7 Mart tarihli toplantısında, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitlerin müzakere edildiği belirtildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği bildirildi.

Soruşturma sürecinde, Yemek Sepeti'nin rekabet kurallarına uyup uymadığı ve sektördeki faaliyetlerinin rekabeti nasıl etkilediği daha detaylı bir şekilde incelenecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.