TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özelleştirme İdaresi, Mersin ve 4 ilde taşınmazları satışa çıkardı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul, Aydın, Gaziantep, Erzurum ve Mersin'deki bazı taşınmazları satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
Özelleştirme İdaresi, Mersin ve 4 ilde taşınmazları satışa çıkardı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul, Aydın, Gaziantep, Erzurum ve Mersin'de bulunan bazı taşınmazları özelleştirmek üzere satışa çıkardı. Bu duyuru, Resmi Gazete'de yayımlanan resmi bildiri ile yatırımcılara iletildi.

SATIŞA ÇIKARILACAK TAŞINMAZLAR

ÖİB’nin duyurusuna göre, satışa sunulan taşınmazlar İstanbul'un Şile ilçesi, Aydın'ın Didim ilçesi, Erzurum'un Palandöken ilçesi, Mersin'in Toroslar ve Tarsus ilçeleri ile Gaziantep'in Şehitkamil ilçelerinde bulunuyor. Bu taşınmazlar için yatırımcılar, 4 Eylül'e kadar tekliflerini sunabilecekler. Mersin'deki taşınmazlar için ise teklif verme süresi 5 Eylül olarak belirlendi.

ŞARTNAME VE TEMİNAT BEDELLERİ

İhalelere katılım için belirlenen şartname bedelleri 7 bin 500 lira ile 25 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca, geçici teminat bedelleri de 1 milyon 500 bin lira ila 10 milyon lira arasında değişen tutarlarda belirlendi.

İHALE SÜRECİ

İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak suretiyle ve sonrasında pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma yöntemiyle ihaleler sonuçlandırılacak.

Bu satışlar, Türkiye'deki yatırımcılar için önemli bir fırsat sunarken, ilgili bölgelerdeki taşınmazlar üzerindeki rekabetin artması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.