TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Narin Güran’ın cesedini dereye bırakan N.B.'nin, tutuklu Salim Güran tarafından 'tehdit edildiği' iddiası

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedini taşıdığını itiraf eden N.B., sulh ceza hakimliğinde verdiği ifadede amcası Salim Güran tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. N.B., "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 00:14
Kaynak: İHA
Narin Güran’ın cesedini dereye bırakan N.B.'nin, tutuklu Salim Güran tarafından 'tehdit edildiği' iddiası

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde Eğertutmaz Deresi’nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Cesedi derenin kenarına götürdüğünü itiraf eden N.B. (48), sulh ceza hakimliğinde verdiği ifadede amcası Salim Güran tarafından tehdit edildiğini belirtti. Zanlı N.B., "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" gerekçesiyle tutuklandı.

"SALİM GÜRAN BENİ TEHDİT ETTİ"

N.B., ifadesinde amcası Salim Güran’ın kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. “Salim bana, 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm' dedi” diyen N.B., olaydan korktuğu için ilk ifadesinde bu durumu gizlediğini ifade etti.

CESEDİ DERE KENARINA GÖTÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

N.B., Narin Güran’ın cesedini dere kenarına bıraktığını ve üzerini bir taşla kapattığını hatırladığını söyledi. Ayrıca, cesedi çuvala koyduktan sonra doğal bir kayanın dibine yerleştirdiğini belirtti. Bu itiraflar sonrası N.B., savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MAHKEME: KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ BULUNUYOR

N.B.'nin ifadeleri ve olayla ilgili delillerin değerlendirilmesi sonucunda, mahkeme şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Kararda, N.B.'nin bir kısım soruları cevapsız veya muğlak bırakmasının, bazı şüphelileri korumaya çalıştığı izlenimini uyandırdığına dikkat çekildi. Mahkeme, şüpheli hakkında kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğuna ve adli kontrolün yetersiz kalacağına hükmetti.

Soruşturma Devam Ediyor

Soruşturmanın henüz tamamlanmadığı ve diğer şüphelilerin ifadelerinin alınmaya devam edildiği bildirildi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilen deliller, tutuklama kararının dayanaklarından biri oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.