TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırıma uğramak ne demek? Uçak kazası sonrası gündemde

Kaza kırım raporu, uçak ve helikopter kazalarında sıkça kullanılan bir terim. İncelediği hasarla kaza öncesi düzensizlikleri birleştirerek kazanın sebebini açıklar. Kaza kırıma uğramak ise, aracın onarılabilir düzeyde hasar görmesi anlamına gelir.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
Kırıma uğramak ne demek? Uçak kazası sonrası gündemde

Kayseri'de düşen SF-260D tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğradığının açıklanması, havacılık terimleri arasında yer alan "kaza kırım"ın ne anlama geldiğini tekrar gündeme taşıdı. Peki, kaza kırım nedir?

Kırıma Uğramak Ne Demek?

Kaza kırım raporu, uçak ve helikopter kazalarında sıklıkla kullanılan bir terimdir. Genellikle kaza sonrasında oluşturulan bir rapordur ve kazanın nasıl geliştiğini, nedenini ve ortaya çıkan hasarı inceler. Bu raporu oluşturan ekip, kaza öncesi dönemde meydana gelen düzensizlikleri ve anomalileri birleştirerek kazanın sebebini açıklar.

Kaza kırıma uğramak ise, helikopter veya uçağın tekrar onarılmasına izin verilecek düzeyde hasar görmesi anlamına gelir. Bu durumda can kaybının olmaması 'kırım' olarak ifade edilirken, can kaybı meydana gelirse olay 'kaza' olarak adlandırılır.

Havacılık otoriteleri, kaza kırım raporlarıyla kazaların nedenlerini ve alınması gereken önlemleri belirleyerek gelecekte benzer olayların önüne geçmeyi amaçlar.

Kayseri'deki eğitim uçağı kazasının ardından yapılan incelemeler, kaza kırım raporuyla detaylı bir şekilde açıklığa kavuşturulacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.