TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katil Semih Çelik'in "İncel" gruplarıyla ilişkisi araştırılıyor

İstanbul’da geçtiğimiz cuma günü iki genç kızı vahşice katleden Semih Çelik’in, "incel" olarak bilinen bir grupla bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri, "incel" topluluklarıyla ilgili kapsamlı bir inceleme başlatarak, önümüzdeki günlerde operasyon düzenlenebileceği sinyalini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
Katil Semih Çelik'in "İncel" gruplarıyla ilişkisi araştırılıyor

19 yaşındaki Semih Çelik, kendisiyle aynı yaştaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katlettikten sonra intihar etti. Katilin cep telefonunda yapılan incelemelerde, "involuntary celibacy" (istemsiz bekar) anlamına gelen ve kadınlara karşı öfke besleyen erkeklerin oluşturduğu "incel" gruplarıyla iletişimde olduğu belirlendi.

semih çelik

Cinayetin ardından bu gruplar içinde katili destekleyici ve övücü paylaşımlar dikkat çekerken, emniyet güçleri bu mesajların peşine düştü. Yetkililer, Semih Çelik’in işlediği suç ile ağustos ayında Eskişehir’de gerçekleşen aşırı sağcı sembollerin kullanıldığı bir saldırı arasında bağlantı olabileceği ihtimalini araştırıyor.

İNCEL GRUPLARI VE ŞİDDET EĞİLİMLERİ

"İncel" olarak tanımlanan kişiler, genellikle kadınlara ve topluma karşı nefret besleyen erkeklerden oluşuyor. Karşı cinsle iletişim kuramayan bu kişiler, internet ortamında kadınları aşağılayan ve şiddeti savunan söylemleriyle biliniyor. Bu tür grupların şiddet eğilimleri, son yıllarda dünya genelinde endişe verici boyutlara ulaştı.

UZMANLAR UYARIYOR

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kültegin Ögel, toplumdaki şiddetin normalleşmesine dikkat çekti. Ögel, "Psikopatlar genellikle yüzeysel bir çekiciliğe sahip olabilir ve insanları etkileyerek peşlerinden sürükleyebilirler. Tarihte ve günümüzde bu tür tarikatlar ya da topluluklar incel, satanizm gibi sapkın fikirler etrafında toplanabilir ve bu kişilerin başında genellikle bir psikopat bulunur" dedi.

POLİS OPERASYONLARA HAZIRLANIYOR

Semih Çelik’in bağlantıda olduğu bu tehlikeli gruplarla ilgili polis ekipleri geniş çaplı bir takip başlattı. Yakın zamanda ülke genelinde bu gruplara yönelik operasyonların düzenlenebileceği öngörülüyor.

Türkiye’de son dönemlerde artış gösteren bu tür şiddet olaylarının arka planında yatan sosyolojik ve psikolojik nedenler, uzmanlar tarafından tartışılmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.