TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAAN savaş uçağı müjdesi! Son durumu heyecanlandırdı...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin yerli savaş uçağı KAAN'ın son durumuyla ilgili heyecan veren açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
KAAN savaş uçağı müjdesi! Son durumu heyecanlandırdı...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı KAAN’ın son durumuyla ilgili heyecan veren açıklamalarda bulundu. TUSAŞ tarafından yürütülen KAAN projesinin uçuşuna yönelik hazırlıklar ve testler hızla devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Kocaeli’de düzenlenen 2023 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'nde, Süreç İyileştirme Kategorisinde birincilik ödülünü kazanan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, ödül töreni sonrasında KAAN projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır'ın, "Herkes KAAN’ın kanatlanacağı tarihi duymak istiyor, ne durumdayız hocam?" sorusuna Kotil, "Yer testleri yapıyoruz. Yakın" yanıtını verdi. Bakanın "Yakın mı çok mu yakın?" şeklindeki sorusuna Kotil, "Çok yakın" dedi.

KAAN'ın dikkat çeken özellikleri arasında ses hızının 1,8 kat üzerine çıkabilme kabiliyeti bulunuyor. Milli olarak tasarlanan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Tek kişilik kokpite sahip olan KAAN, maksimum 55 bin fit'e kadar yükselebilecek ve 40 bin fit'te sesten 1,8 kat hızlı uçabilecek. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıma kapasitesi ve elektronik harp kabiliyeti, KAAN'ı öne çıkaran özellikler arasında yer alıyor.

KAAN, Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağına sahip olmasını sağlayacak. Hem hava-hava hem de hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sunacak olan milli savaş uçağı, yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızda hassas ve etkili vuruş yetenekleriyle fark yaratacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.