TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İletişim Başkanlığı'ndan veri sızıntısı iddialarına yanıt

İletişim Başkanlığı, 85 milyon vatandaşın verilerinin çalındığı ve BTK'nın Google'dan yardım istediği yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı. Açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamalarının bağlamından koparılarak yanlış yansıtıldığı vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
İletişim Başkanlığı'ndan veri sızıntısı iddialarına yanıt

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun sözlerinin kasıtlı olarak manipüle edildiği belirtildi. "85 milyon vatandaşımızın verilerinin çalındığı" yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğu vurgulandı.

GOOGLE'DAN YARDIM İSTENMEDİ

Açıklamada, "BTK'nın Google'dan verilerin çalınmasıyla ilgili yardım istediği" iddiasının da doğru olmadığı ifade edildi. Halihazırda herhangi bir veri sızıntısının yaşanmadığı ve Google'dan böyle bir yardım talebinde bulunulmadığı kaydedildi.

SINIRLI OLARAK BAZI BİLGİLER ELDE EDİLDİ

İletişim Başkanlığı, bazı vatandaşların şifrelerinin çalınması yoluyla sistemde kayıtlı bulunan beyana dayalı adres bilgilerinin elde edildiği bulgusuna ulaştığını belirtti. Bu durum üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerekli hukuki işlemleri başlattığı ifade edildi.

ASILSIZ İDDİALAR UZAK DURUN

Vatandaşların asılsız iddialara itibar etmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan İletişim Başkanlığı, konuyla ilgili doğru bilgilerin resmi kaynaklardan takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

İletişim Başkanlığı'ndan veri sızıntısı iddialarına yanıt 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.