TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göç İdaresi Başkanlığı: Geri gönderme merkezleri iddiaları dezenformasyondur

Göç İdaresi Başkanlığı, geri gönderme merkezlerindeki kötü muamele iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve dezenformasyon olduğunu belirtti. Açıklamada, geri gönderme merkezlerindeki uygulamaların denetlendiği ve yabancıların durumlarının bireysel olarak değerlendirildiği vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
Göç İdaresi Başkanlığı: Geri gönderme merkezleri iddiaları dezenformasyondur

Göç İdaresi Başkanlığı, geri gönderme merkezlerindeki yabancılara yönelik kötü muamele iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında geri gönderme merkezleriyle ilgili çıkan iddiaların dezenformasyon olduğu kaydedildi.

Açıklamada, geri gönderme merkezlerine gönderilen yabancılar ile sınır dışı süreçlerine ilişkin ortaya atılan gerçek dışı haber ve paylaşımların tespit edildiği belirtildi. Geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altına alınan her bir yabancının öncelikle kayıt altına alındığı ve durumunun bireysel olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Geri gönderme merkezlerinin düzenli olarak denetlendiği, 7/24 esasına göre sürekli kameralarla kayıt altına alınarak izlendiği vurgulanan açıklamada, yapılan haber ve paylaşımların yalan ve iftira niteliğinde olduğuna dikkat çekildi.

Göç İdaresi Başkanlığı, gece-gündüz demeden titiz ve tavizsiz bir şekilde çalıştığını belirterek, ağır ve mesnetsiz ithamlarla saldırıya maruz bırakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Açıklamada, "İlgili kanun maddeleri uyarınca hiçbir yabancı, işkence göreceği, ölüm cezasına çarptırılacağı ülkeye sınır dışı edilmemektedir" denildi.

Göç İdaresi Başkanlığı Geri gönderme merkezleri iddiaları dezenformasyondur 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.