TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: Türkler Ermenilere soykırım yapmadı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olaylarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaparak Türklerin Ermenilere soykırım yapmadığını belirtti ve soykırım iddiasının ilişkileri kötüleştirmek için uydurulduğunu savundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: Türkler Ermenilere soykırım yapmadı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olaylarıyla ilgili ezber bozan bir tavrı sürdürerek Türklerin Ermenilere soykırım yapmadığını açıkladı. Basına kapalı bir toplantıda konuşan Paşinyan'ın bu sözleri Rus basınında geniş yankı uyandırdı.

Paşinyan'ın açıklamalarına göre, Türkiye'nin Ermenilere karşı soykırım yapmadığını belirten Paşinyan, soykırım iddiasının SSCB tarafından ilişkileri kötüleştirmek amacıyla uydurulduğunu iddia etti. Osmanlı İmparatorluğu'ndaki sözde soykırımın jeopolitik entrikaların sonucu olduğunu savunan Paşinyan, Ermeni halkının vatan arayışını sonlandırması gerektiğini ifade etti.

Paşinyan'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "Bu büyük trajedi Birinci Dünya Savaşı sırasında meydana geldi ve devleti olmayan Ermeni halkı yüzyıllar önce devletliğini kaybetti ve aslında devlet geleneğini unuttu."

Paşinyan'ın bu çarpıcı açıklamaları, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve 1915 olaylarına dair uluslararası tartışmaları yeniden alevlendirdi ve dikkat çekti. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.