TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerji Bakanı Bayraktar: Akkuyu NGS 2028'de tam kapasiteyle çalışacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 2028 yılında dört reaktörün tamamıyla devreye girmesiyle Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
Enerji Bakanı Bayraktar: Akkuyu NGS 2028'de tam kapasiteyle çalışacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu NGS'yi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, santralin 2028'de dört reaktörle tam kapasiteye ulaşarak Türkiye'nin elektrik ihtiyacının 'unu karşılayacağını belirtti.

Mersin'de bulunan Akkuyu NGS inşaat alanında incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, "Dünyanın en büyük nükleer santral şantiyelerinden birindeyiz. 30 binin üzerinde çalışanımızla önemli bir istihdama katkı sağlıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN ENERJİ GELECEĞİ

Akkuyu NGS'nin Türkiye için hem enerji güvenliği hem de iklim hedefleri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Bayraktar, "Bu santral, 30 milyon tonluk karbon emisyonunu azaltacak. Türkiye'nin 70 yıllık nükleer enerji rüyasını gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan, santralin inşasının zorluklarla dolu bir süreç olduğunu belirtirken, Türkiye'nin 2050 için nükleer enerji kapasitesini 20 bin megavata çıkarma hedefiyle kararlılıkla ilerlediğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.