TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış uyarısı: 5 il için 'Sarı' alarm

Doğu Karadeniz'de bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, bazı illerde çok kuvvetli ve şiddetli olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel, su baskını ve heyelan gibi risklere karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış uyarısı: 5 il için 'Sarı' alarm

Doğu Karadeniz'de bugün öğleden sonra başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bazı bölgelerde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun, Trabzon'un batısı ve Artvin'in kuzeyinde 'sarı' kodlu uyarı yayınladı.

HAVA DURUMU UZMANLARINDAN UYARI

Meteoroloji uzmanlarına göre, yağışların Trabzon'un doğusu ve Rize'de yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklar yaşanabileceği belirtildi.

VATANDAŞLARA ÖNERİLER

Vatandaşların, kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olmaları, gereksiz yere dışarı çıkmamaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri önemle vurgulandı. Özellikle riskli bölgelerde yaşayanların daha dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerekiyor.

YAĞIŞLARIN NE ZAMAN ETKİSİNİ KAYBEDECEK?

Meteoroloji yetkilileri, yağışların bugün öğleden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiğini ifade etti. Ancak yağışların şiddeti ve süresi konusunda yerel farklılıklar olabileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.