TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilmen: Herkes dünyanın pozitif yönde değişmesini istiyor ama bunu sağlayamıyor

Uluslararası Değişim Federasyonu, Dünya Değişim Günü'nü 7 Temmuz'da yurtiçi ve yurtdışında çeşitli etkinliklerle kutlayacak. ULUDEF Adana İl Temsilcisi Güncel Dilmen, "Hedefimiz, daha aydınlık bir gelecek için tüm dünyanın topyekûn pozitif yönde değişimini sağlamak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 09:49
Kaynak: HIDIR YENİAY
Dilmen: Herkes dünyanın pozitif yönde değişmesini istiyor ama bunu sağlayamıyor

Uluslararası Değişim Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Dünya Değişim Günü etkinliği 7 Temmuz Pazar günü yurtiçi ve yurtdışında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Uluslararası Değişim Federasyonu Adana İl Temsilcisi Güncel Dilmen konu ile ilgili şunları söyledi: “Daha aydınlık bir gelecek için tüm dünyanın topyekûn pozitif yönde değişimini kastediyoruz."

“Gezegenimiz tehlike sinyalleri veriyor”

Uluslararası Değişim Federasyonu Adana il temsilcisi Güncel Dilmen, “İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. Uluslararası Değişim Federasyonu Adana il temsilcisiyim. Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF), 7 Temmuz gününü Dünya Değişim Günü olarak ilan etmiştir. Her sene ‘7 Temmuz’da bireyin, toplumun ve dünyanın bilinçli değişimi için farkındalık yaratacak çeşitli etkinlikler, yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenmektedir. Değişim deyince akla sonsuz seçenekler geliyor, ama biz burada spesifik bir değişimden bahsediyoruz.  Daha aydınlık bir gelecek için tüm dünyanın topyekûn pozitif yönde değişimini kastediyoruz. Gezegenimiz tehlike sinyalleri veriyor, her geçen gün milletler arası yeni savaşlar çıkıyor, bireyler gittikçe daha mutsuz oluyor çünkü gelecekle ilgili umutları yıkılıyor” diyerek ifade etti.

Dünya Değişim Günü’nde insanlığa etkili bir değişim anahtarı sunarak, ‘Kendini Değiştir, Dünyan Değişsin,  Dünyanı Değiştir Dünya Değişsin ’ diyerek Uluslararası Değişim Federasyonu Adana İl Temsilcisi Güncel Dilmen konu ile ilgili şunları söyledi: “Gezegenin, toplumların ve bireylerin gelişmesi, ilerlemesi ve bütünleşmesi için değişim gerekiyor. Herkes değişmek istiyor, dünyanın pozitif yönde değişmesini istiyor ama bunu sağlayamıyor, bunun nedenlerini araştıralım. İnsanlar neden değişimi sağlayamıyor? İşte bu soruların cevabını bulmak için Dünya Değişim Günü’nde insanlığa etkili bir değişim anahtarı sunuyoruz: ‘Kendini değiştir, dünyan değişsin, dünyanı değiştir dünya değişsin’ Eğer dünya değişsin, savaşlar bitsin, gelecek umutla dolsun istiyorsak kendimizi değiştirmekle başmalıyız. Kendini değiştir ama başkalarının değişmesini bekleme. Ve kendini değiştirmek için en etkili araç insanın nefesidir. Herkes nefes alıp veriyor; insan nefes alışveriş tarzını değiştirerek bünyesinde olumlu ve kökten değişimlere neden olabilir” diyerek ifade etti.

“Birey içsel iyilik halini dışarı yansıttığında toplum da iyileşecek”

Güncel Dilmen konuşmasında bireylerin dünyayı değiştirmesi için sorumluluğu üzerine alarak, nefesini değiştirmesi gerektiğine değinerek şunları söyledi: “Nefes; hem fiziksel hem de duygusal ve zihinsel olarak insanı olumlu, pozitif, sağlıklı yönde değiştiren bir eylemdir. Sağlık iyi olma hali, mutlu, pozitif olma hali olarak tanımlanabilir, nefesle bunu herkes başarabilir. İnsan fiziksel sağlığına ulaştığı kadar düşünsel ve duygusal dünyasında da içsel barışını sağladığı ve mutlu olduğunda bu iyilik halini dış dünyaya yansıtır. Toplum bireylerden oluşmaktadır, birey içsel iyilik halini dışarı yansıttığında toplum da iyileşecek, böylece çevre de iyileşecek ve dünya da iyileşecektir. İşte nefesin değişim üzerinde bu kadar önemli etkisi var. Sadece 5-10 dakikada nefesinizi tanıyın, nefes alışverişlerinizi izleyin, nefesinizi doğru ayarlara oturtun ve nefes akışını düzenleyin böylece olumlu değişim önce bünyenizde ortaya çıkacak ve sonra sizden dışarıya taşacak.  Sadece tek bir kişi nefesini değiştirerek dünyadaki değişim alevini başlatabilir. İşte her birey bu sorumluluğu üzerine alarak, nefesini değiştirerek dünyayı değiştirmeye başlayabilir.”

Güncel Dilmen: “Misyonumuz değişimin gerekliliği ve dinamikleri hakkında bireyleri bilgilendirmek, değişimi gerçekleştirecek pratik uygulamaları ortaya koymak, tanıtmak ve yaygınlaşmasını sağlamak, böylece bilinçli değişim konusunda topluma yol gösterici bir federasyon olmak. Vizyonumuz insanın değişimini sağlayacak teorik ve pratik değişim tekniklerini insanlığa sunmak için toplumun her kesimine ulaşacak yurtiçi ve yurtdışı gönüllü aktiviteler yapmak, basın – yayın kanalları ile bilinçli değişim konusunda farkındalık yaratmak” dedi.

Dilmen 7 Temmuz Pazar günü yapılacak olan Dünya Değişim Günü etkinliği hakkında şunları söyledi: “Uluslararası Değişim Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Değişim Günü etkinliği 7 Temmuz Pazar, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.  Hedeflerimiz 07. 07. tarihini her yıl Dünya Değişim Günü olarak tüm dünyada kutlanabilmesi için gerekli adımları atmak. Öncelikle Türkiye ve daha sonra da tüm dünyada şehir bazında temsilcilikler açarak yaygınlaşmak Bilinçli değişim konusunda gönüllü olarak topluma yol gösterici olacak liderlerin yetişmesine katkıda bulunmak. İnsanlığa değişimin önemini ve yolunu anlatan paneller düzenlemek, pratik uygulamalar yaptırmak. Değişim farkındalığı yaratacak her türlü etkinlikte bulunmak. Değişim uzmanlarının yetişmesinde yol gösterici lider olmak.”

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.