TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Bahçeli: HDP'nin kapatılması şarttır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kobani Davası kararlarını değerlendirirken HDP ve PKK arasındaki bağı vurguladı. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ne tepki göstererek HDP'nin kapatılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in Gazze saldırılarına ve Irak ziyaretine de değindi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
Devlet Bahçeli: HDP'nin kapatılması şarttır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Kobani Davası'nın kararlarını değerlendirdi ve HDP ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "İşlenmiş suç kimsenin yanına kalmamalıdır. HDP ve PKK arasındaki organik ve örgütsel bağ hukuken tescillenmiştir." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'ne tepki göstererek "HDP ve devamı kapatılmalıdır." dedi.

Kobani Davası Kararları

Bahçeli, Kobani Davası'nda 6-8 Ekim 2014'te yaşanan ve 37 kişinin ölümüne yol açan isyanın faillerinin hüküm giymesini, hukuk devletinin bir gereği olarak nitelendirdi. Bahçeli, "Bu ülkenin havasını soluyup ekmeğini yiyenler ihanetlerinin hukuki faturasına da katlanmalıdır." dedi.

Anayasa Mahkemesi'ne Tepki

Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatma davasını neden sürüncemede bıraktığını sorgulayan Bahçeli, "HDP bugün değilse ne zaman kapatılacaktır? Bay Zühtü'nün gitmesinden sonra AYM'nin elini tutan sanıyorum kalmamıştır. O halde bu iş bitmelidir." ifadelerini kullandı.

HDP ve Devamı Kapatılmalıdır

Bahçeli, HDP'nin ve devamı niteliğindeki partilerin kapatılması gerektiğini belirtti. "HDP ve devamı sözde parti kapatılmalıdır. DEM eş başkanları mahkeme kararını tanımadıklarını açıklıyorlar. 42 yıl ceza alan terörist Demirtaş da bir ara sizin gibi atıp tutuyordu. Devletin birliği ve bütünlüğünü bozma amacında olanların hepsine sıra inşallah gelecek." dedi.

İsrail'in Gazze Saldırıları ve Uluslararası Durum

Bahçeli, konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değindi. "Gazze'de masumların kanı hala dökülmektedir. Modern dünyanın gözü önünde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere sayıları 35 bini aşan sivil ve masum Filistinli kardeşlerimiz soykırım suçunun kurbanı olmuştur." dedi. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı'nı insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı müracaatında bulunmasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Irak Ziyareti

Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın Irak ziyaretine de değinerek, Türkiye'nin Filistin meselesinde gösterdiği duyarlılığın, Irak ziyaretiyle somutlaşan siyasi ve ticari ilişkilerle genişleyeceğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı'nın Kaza Geçirmesi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaza geçirmesi üzerine konuşan Bahçeli, bu kazanın bölgesel barış ve huzur adına araştırılması gerektiğini vurguladı. "İlk açıklamalardan anlaşılan helikopterin dağlık arazide kaza yaptığı yönündedir. Kaza mıdır? Yoksa sabotaj mıdır? Bilemem." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.