TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan, PKK lideri Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüştüklerini duyurdu

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 23 Ekim 2024'te İmralı Cezaevi'nde amcası Abdullah Öcalan ile yüz yüze görüştüğünü duyurdu. Bu, PKK lideri ile 3 Mart 2020’den bu yana yapılan ilk aile görüşmesi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan, PKK lideri Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüştüklerini duyurdu

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, amcası Abdullah Öcalan ile aile olarak yıllar sonra ilk kez görüştüklerini açıkladı. En son 3 Mart 2020'de yüz yüze görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Öcalan, "Abdullah Öcalan kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim." şeklinde ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrılarının ardından, Ömer Öcalan'ın dün İmralı'ya gittiği ortaya çıktı. PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan, sosyal medya hesabından yaptığı ziyaret ile alakalı yaptığı paylaşımda, "Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan, PKK lideri Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüştüklerini duyurdu 2

"TECRİT DEVAM EDİYOR"

PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile Ömer Öcalan arasındaki görüşmenin sabah saat 11.00'de başladığı ve öğleden sonraya kadar sürdüğü aktarıldı. Ömer Öcalan görüşmeye dair yaptığı diğer açıklamada şu ifadeleri kullandı: "23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi'nde Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim."

DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan, PKK lideri Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüştüklerini duyurdu 3

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde DEM Parti kaynakları, Ömer Öcalan'a izin verildiği veya görüşme yaptığı yönündeki haberleri yalanlayarak, "Beklentimiz tecridin kalkması, görüşmelerin olağan seyri içinde olmasıdır. DEM Parti olarak spekülasyonlara inanılmamasını rica ediyoruz." ifadelerine yer vermişti. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.