TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Uraloğlu: Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışına geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılacağını duyurdu. Yeni havalimanı, bölgenin turizmi ve ticaretine büyük katkı sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 11:21
Kaynak: SERHAT AKARSU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılış tarihini sosyal medya uygulaması X üzerinden duyurdu. Uraloğlu,"Çukurova Uluslararası Havalimanı ✈️ Açılış için geri sayım başladı… 10 Ağustos’ta saat 15.00’te #TürkiyeHızlanıyor" paylaşımı ile gerçekleştirilecek açılışın detaylarını paylaştı.

Bakan Uraloğlu Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışına geri sayım başladı 2

Geçtiğimiz haftalarda Çukurova Havalimanı’nın 10 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını duyuran Bakan Uraloğlu, kamu kaynağı kullanmadan 800 hektar üzerine inşa edilen 8 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Havalimanı’ndan 25 yılda 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edileceğini bildirmişti.  Çukurova Havalimanı hakkında bilgilendirmeler yapan Bakan Uraloğlu şunları söylemişti;

Bakan Uraloğlu Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışına geri sayım başladı 2

“Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova’ya hizmet edecek havalimanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından 10 Ağustos’ta hizmete açılacak. 2053 hedeflerimiz kapsamında aktif havalimanı sayımızı 61’e çıkarmayı planlıyoruz. Çukurova Havalimanı bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adımdır. Ülkemizde havacılığı daha da geliştirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bakan Uraloğlu Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışına geri sayım başladı 3

8 milyon yolcu kapasitesiyle Çukurova Havalimanımız hem bölgenin hem de ülkenin turizmine ve ticaretine güç katacak, Türkiye’nin kargoda ikinci büyük HUB’ı ve Orta Doğu’ya açılan kapısı olacak. Çukurova Havalimanımızdaki kargo trafiğinin de ticaret hacmini iki katına çıkaracağını öngörüyoruz.

Bakan Uraloğlu Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışına geri sayım başladı 4

Yaklaşık 800 hektar üzerine inşa ettiğimiz Çukurova Havalimanımızda 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu da bulunuyor. Hava yoluyla taşımacılık, özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı oluyor. Çukurova Havalimanımızla, daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşınacak, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracak. Bu da bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmasını ve ihracat potansiyellerinin artırmasını sağlayacak. Kamu kaynağı kullanmadan Yap-İşlet-Devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avroluk bir yatırım gerçekleştirildi. Bu yatırımdan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin avro kira bedeli alacağız.”  ifadelerini kullandı.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.