TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Birliği'nden Eyüp Sabri Tuncer ürünlerine toplatma kararı

Avrupa Birliği (AB), ünlü kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer’in bazı ürünleri için toplatma kararı aldı. Peki Avrupa Birliği (AB) neden 100 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Eyüp Sabri Tuncer markasının ürünlerini toplatma kararı aldı? Markaya ait hangi ürünleri toplatılacak? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
Avrupa Birliği'nden Eyüp Sabri Tuncer ürünlerine toplatma kararı

Avrupa Birliği (AB), ünlü kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer’in bazı ürünleri için toplatma kararı aldı. AB, 2022 öncesi üretilen ürünlerde kullanılan 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) adlı maddenin hamile kadınlar ve anne karnındaki bebekler için ciddi sağlık riskleri taşıdığını belirtti. Bu madde, AB kozmetik yönetmeliklerine uygun bulunmadığı için bu ürünlerin toplatılması kararlaştırıldı.

Toplatılan Ürünler

AB tarafından toplatılacak ürünler arasında Eyüp Sabri Tuncer’in popüler kolonya ve kozmetik ürünleri yer alıyor. Toplatılacak ürünler şunlardır:

Bodrum Mandalinası: 1L, 400ml, 200ml, 150ml
Klasik Limon: 1L, 400ml, 200ml, 150ml
Tütün: 1L, 400ml, 200ml, 150ml
Gardenya: 1L, 400ml, 200ml, 150ml
Love Kisses: 50ml, 250ml
Empress: 50ml
Wild Beauty: 50ml, 250ml

Love Kisses eyüp sabri tuncer

eyüp sabri tuncer bodrum mandalinası

AB kimyasal içerik nedeniyle toplatma kararı aldı

Avrupa Komisyonu'nun resmi internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre, toplatmaya konu olan ürünlerde BMHCA adlı yasaklı maddenin kullanıldığı belirtildi. BMHCA’nın üreme sistemine zarar verebileceği ve cilt hassasiyetine yol açabileceği ifade edildi. Bu nedenle, Mart 2022’den önce üretilen ürünlerin AB kozmetik yönetmeliklerine uygun olmadığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verildi.

Eyüp Sabri Tuncer'den açıklama

Eyüp Sabri Tuncer yönetimi, AB’nin kararına sert bir şekilde tepki gösterdi. Şirket, BMHCA maddesinin 2022 öncesi dönemde dünya genelinde serbestçe kullanıldığını ve AB tarafından sonradan yasaklandığını belirtti. Eyüp Sabri Tuncer’in Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, bu kararın markayı karalamaya yönelik olduğunu savunarak, ürünlerinin kalitesine ve güvenliğine vurgu yaptı.

Engin Tuncer, "Bu yasak, 2022 Mart’ından sonra üretilen ürünler için geçerliydi. O dönemde bu madde dünya genelinde serbestçe kullanılan bir hammaddeydi. Sanki bir marka karalanıyormuş gibi bir durum var. Biz her zaman dünya ve Türkiye kozmetik kanunlarına uygun hareket ettik. Ürünler yasak geldikten sonra geri çağrıldı. Marketler de bu sürecin farkındaydı ve iadeler yapıldı," şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Açıklama

Akşam saatlerinde, Avrupa Birliği’nin Eyüp Sabri Tuncer’in ürünlerine getirdiği yasakla ilgili markanın sosyal medya hesaplarından resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ürünlerimiz yasak sonrası geri çağrıldı ve marketler sürecin farkındaydı. Biz, her zaman yasal düzenlemelere uygun hareket etmeye devam edeceğiz” denildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.