TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atlı Köşk'ün kaderi değişiyor: Sevilay Sabancı Çınar’ın Atlı Köşk hissesi 200 milyon liraya satıldı

Hacı Ömer Sabancı'nın mirasçısı olduğu kesinleşen Sevilay Sabancı Çınar’ın Atlı Köşk’teki 1/48 hissesi, eski avukatı Haldun Hulki Gürcan tarafından 200 milyon liraya satın alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
Atlı Köşk'ün kaderi değişiyor: Sevilay Sabancı Çınar’ın Atlı Köşk hissesi 200 milyon liraya satıldı

Sabancı ailesinin yıllardır süregelen miras kavgası, Atlı Köşk'ün satışıyla yeni bir boyut kazandı. İhsan Sabancı'nın evlilik dışı kızı Sevilay Sabancı Çınar, uzun süren yasal mücadelelerin ardından dedesi Hacı Ömer Sabancı'nın mirasçısı olduğunu kabul ettirmişti. Ancak Sabancı ailesinin miras payını vermemesi üzerine açtığı davaları da kazanarak Atlı Köşk'ün 1/48 hissesine sahip olmuştu.

Çınar, elde ettiği bu hisseyi satmak üzere çeşitli girişimlerde bulundu. İlk olarak sahibinden.com üzerinden satışa çıkaran Çınar, daha sonra İstanbul Gayrimenkul İcra Dairesi'ne başvurarak resmi bir satış süreci başlattı. 24 Temmuz 2024'te yapılan açık artırmada, Çınar'ın eski avukatı Haldun Hulki Gürcan, 200 milyon TL'lik rekor bir teklifle hisseyi satın aldı.

AVUKAT GÜRCAN NEDEN SATIN ALDI?

Gürcan, bu satın alma kararını, Çınar'dan alamadığı avukatlık ücretiyle açıkladı. Çınar'ı daha önce temsil eden Gürcan, avukatlık sözleşmesinin icrasına giderek Atlı Köşk'teki hisseye haciz koydurmuştu. Böylece hem avukatlık ücretini tahsil etmeyi hem de Atlı Köşk'ün yeni sahibi olmayı amaçladığını belirtti.

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Gürcan'ın 7 gün içerisinde 200 milyon TL'yi ödemesiyle birlikte satış işlemi tamamlanacak. Böylece Atlı Köşk'ün kaderi bir kez daha değişmiş olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.